lidl, hofer-kvaliteta hrane
V Hoferju mi je hrana super, vse po vrsti, od sladkarij, konzerv, sadja, mlečnih izdelkov, mesnih… edino 3 stvari iz Hoferja ne prebavljam, in sicer hrenovk – ogabne, narezana salama – tam kjer je pakiranih 12 rezin – že ko sem odprla, je zasmrdelo po pokvarjenem, in salama za toaste – drugače dobra, a preveč slana. Mogoče sem pač imela 3x smolo, ker drugače mi je ostala hrana super.
No, tale inšpektorica pa nima pojma o Lidlovi zelenjavi.
Pred časom so na nemških televizijah poročali, da sta imela Greenpeace in Lidl deal. Greenpeace je umaknil rezultate testiranja, saj so ugotovili, da je vsebnost pesticidov in herbicidov v primerjavi z drugimi trgovskimi verigami daleč največja v Lidlovem sadju in zelenjavi.
V zameno je Lidl prodajal Greenpeacove cajtnge. Ker jih seveda ni nič prodal, je šlo vse v smeti. Lepo so prekrili podkupovanje.
Za primerjavo:
kupite brokoli v treh štacunah. Hofrov primerek mi je na zraku ne v hladilniku zdržal cel mesec. Nihče me ne bo prepričal, da po naravni poti tak brokoli zdrži en mesec! Pa mi zato ni treba biti biolog, živelec ipd. Zato grem pa na tržnico in si kupim brokli od kmeta ali pa v prodajalne, kjer je zelenjava in sadje pol cenejša od Mercatorja in Hoferja, pa še slovenska.
S tem se pa ne strinjam. Meni se sadje od Hoferja prav lepo pokvari, če ga ne pojemo v par dneh. Zelenjava isto. Glede tržic- ali niste še nikoli gledale prispevkov, ko kmetje kupujejo na veletržici… Če že kupujete od kmetov- pejte k njim na dom Edina garancija. Vse drugo je vprašljivo. kar pa se tiče pesticidov- pri nas sosed poleti nonstop škropi sadje in trte. Zraven pa imajo ostali vrtove- me zanima vsebnost pesticidov,
Za Hoferjevo čokolado jaz obiskovalca samo kušnem. Ker ni boljše. Če je tista velika s celimi lešniki ga kušnem dvakrat, ker je moja najljubša. Kljub temu, da stane “samo” 1,49. Ne zamenjam za karkoli dražjega. Kdor meni prinese Hoferjevo čokolado bodisi ve, da mi je všeč in se je potrudil zame bodisi ima okus za čokolado, ki je podoben mojemu in se mu je zdelo primerno, da s tem obdari tudi mene. Oboje cenim.
Sicer pa tam redno kupujem med (sem ga bila prav vesela v VIP reviji nekaj dni nazaj – očitno sem že davno dobro izbrala), marmelado (65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sadja), večino sadja in zelenjave, vse kar otroci jejo v mleku – hrustki, corn flakes, nougat bits, choco balls…, musliji (vse z gozdnimi sadeži) piškote in seveda čokolado, tudi jedilno, mleko, jogurte, jajca, mascarpone, sladko smetano, svinjske medaljončke, radler, WC papir, papirnate robčke v škatli, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} juice, sladoled, pralni prašek, zobne ščetke in dostikrat kaj iz akcijske ponudbe, sploh otroška oblačila.
Spremljam pa tudi VIP revijo in so izdelki iz Hoferja običajno zelo visoko uvrščeni.
ja punce, Merkatorjeve limone so najboljše. Tule na polički v kuhinju jih imam od 29.7.2009 tri komade, prav testiram, koliko časa bodo še tako lepe kot ob nakupu………………no niso bio, so običajne na polici (takrat sem jih kupila 1 kg, ostale sem porabila) uvožene pa so bile iz Italije…….
Hoferjeve so zdržale cca 3 tedne………..??!!!
Tkole dobre Slovenke podpirajo slovensko industrijo, ko kupujejo v Lindlu, pa v Hoferju.
Ste že kdaj slišale za kakšno sponzorstvo kakšnemu športniku od teh dveh firm. No prosim no, povejte punce, kam nazaj v slovensko gospodarstvo denar vlagajo.
Ve kar kupujte pri tujcih tuje proizvode, tako bodo oni imeli delo, mi pa ne.
Saj ni čudno,da je Mura propadla, pa še kaj iz živilske industrije bo.
Drgač smo pa največje slovenke z domovinskim čutom pa z ljubeznijo do domovine, pa država bi morala rešit Muro, mi pa v Hofer,pa Lidl, pa Interspar… pa Eurospin. Vsaj v Tuša pejte, če za Mercator nimate.
Ne bi komentirala slovensko privrženost. Vsak lahko hodi kupovat kamor želi, zaradi pripadnosti že dolgo nihče ali pa vsaj večina ne hodi kupovat v slovenske trgovine. Tisti, ki pa takele govorijo in pravijo, da hodijo kupovat zaradi slove.pripadnosti v Mercator ( in poznam jih kar mekaj) so pa navadni snobi. Ja veliko snobov hodi kupovat v mercator-češ mi pa podpiramo slov.izdleke.
Ja lahko jih podpiraš,če t ini treba gledat na denar. Toliko o tej bedni izjavi.
Pa še nekdo pameten je tukaj izjavil, da mu je ful bad,če mu kdi prinese čokolado in vino iz Hoferja. V Hoferju dobiš super kvalitetna vina iz vsega sveta-Čile, JAR, Avstralija, Italija…sam spoznat se moraš mal na to veš. Moraš mal pogledat čez planke….
Drugače pa jaz kupujem nekaj v Lidlu( mleko, polnozrnati toast, moko,sladkor,zelenjavo,sadje.meso imajo lepše in boljše kot Spar-vsaj zdi se mi), v Hoferju pa imajo odlične sladkarije, probiotične jogurte,multivitaminski sok, sirni namazi,-zdaj bodo imeli odlične medenjake, pa božične čaje).Ostalo pa kupujem v Sparu, nekaj pa tudi v Mercatorju-če majo kakšne akcije so kar konkurenčni z cenami.
Ob temle vašem pričkanju, sem se spomnila dobrih starih časov, ko smo s starši hodili še v avstrijo, pa italijo po nakupih.
Prav smešno mi je danes, ko imamo vse tukaj. Včasih sem bila tako ponosna, ko smo šli po špecerijo v avstrijo. pa potem smo se sprehajali z vrečkami z napiso kgm, pa potem kasneje še hofer.
Takrat sem bila še otrok, ampak še vedno se spomnim jolly barvic v kgm rgovini. Kok ke bilo fino.
V merkator smo hodili, ker je bila diskontna prodaja, pa smo nabavli kakšen prašek, pa makarone, pa polento, ki je ni zmanjkalo celo leto, na koncu jo je fasal pes, isto makarone:))). pa sladkor, po 10 kil, pa olje…
Zdaj je pa merkator za snobe- to sem tukaj zasledila, a tako ja prav sem pa snob. Sam res nimam časa, da bi hodila čez celo mesto v razne druge trgovine. Saj če kupiš tisto, kar rabiš, je cena ista, če računam še bencin, če bi se peljala tok dlje. Pa sem na istem.
Pa kar se tiče sadja in zelenjave, saj je vse iz tiste italjanske veletržnice. Vsi trgovci kupujejo tam.
Mi imamo vse štacune na kupu. Spar, Tuš, Mercator, Lidl, Hofer, pa še Jagra. Vse v radiusu enega km. In Mercator je je res zadnji, kamor zaidem. Tja hodim samo po koruzni kruh, ki ga pečejo, ker je res fantastičen, zelenjavi in sadju se izognem, ker je med vsemi trgovinami največja žalost, kupim še kakšno malenkost in to je to.
Če kupuješ osnovna živila in mercatorjevo linijo, se razlika še toliko ne pozna, če pa še kakšen dodaten izdelek, je pa razlika včasih takšna, da te vrže na rit. In tukaj dobi mercator noter. Konkretno slovenski bishe je v mercatorju 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražji kot v Lidlu in Hoferju. Pa je slovenski izdelek!! Če je to za vas podpiranje slovenske proizvodnje, je zame uničevanje slovenske proizvodnje z oderuškimi maržami.
Bonboni M&M so v Mercatorju 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražji kot v Sparu, pa v Sparu niso v akciji. To sta samo dva izdelka, na katera sem bila pozorna, ker jih kupujem. Pa jih je verjetno še nešteto.
Takšne razlike v cenah bi morale biti nesprejemljivi, nekateri so pa še ponosni, ker to podpirajo??? No, vi kar. Samo ne mislite, da podpirate kogarkoli drugega kot debele menedžerske riti.
zara2 – še enkrat preberi moj komentar. Nisem napisala,da so vsi ljudje, ki kupujejo v Mercatorju snobi. Snobe sem imelnovale tiste ljudi, ki govorijo,da zaradi slovenske pripadnosti- izključno te!!!- kupujejo tam. Kot sem napisala tudi sama kupujem občasno tam-kruh imajo res najboljši, pa če imajo kakšne akcije so tudi konkurenčni. Tako.
Ah včasih so res taki prepiri res mal smešni. Ampak pismo no, saj ne kupujete kar nekaj. Ne vem, jaz imam seznam, kaj potrebujemo, za meso se sproti odločam, ker hočem tisto kar je sveže pakirano in na osnovi mesa se odločam za kosilo.
Ta teden sem kupila praške, zmanjkal mi je čist vsega. No sem mal več nabavla, da bo za kake 3 mesece, pa prihranla 9 e. Prejsnji teden sem nabavla plenice, tudi za okoli 3 mesece. pa spet 9 e. Potem imam na vsake pol leta 300e bonusa. Vprašam, če kdo kaj večjega rabi, počakamo na trojne pike pa je. No če vse skupaj preračunam, se mi nikakor ne splača drugam hodit. Doma pregledam reklame in vidim kaj ponujajo in če se mi kaj fino zdi pa letim v lidl po kako stvar.
mu93, ni letelo na tebe, sem že večkrat zasledila tuki, da v merkator hodijo snobi. Ma kaki snobi, reveži mislijo da imajo kaj, pri blagajni pa 3 kartice, ker nobena ne prime, pa delajo vrste. Po večini samo paradirajo gor pa dol, pa grejo na kako kavo. Poznam nekaj blokarjev, ki hodijo vsak dan samo po kruh v ta velk merkator pa na kavo, da zabijejo čas, al pa koga srečajo, pa mal počvekajo. Pa saj to je isto tud v citi parku. Trgovine so pa prazne.
Ste napisale, da je mura propadla, ja za koga so pa šival? Hugo Boss,tujce. Njihove obleke stanejo okoli 600e! Murine pa okoli 270. No Kljub temu, da sem imela denar za bossovo obleko sem kupla mojmu murino, ker je bila lepa. No nazadnje ko sva kupovala obleke, sva dala za murino obleko borih 100 e. prav žalostno.
No hotela sem napisati, da nismo krivi potrošniki za njihovo izgubo, temveč vodilni. Brezvezni managerji ki se imajo za neke stvarnike. so navadni bedaki, firme ki je tako utečena s tradicijo na kant spravt, je res bedasta umetnija.
No, vsak ima pravico do svojega razmišljanja in presojanja, vsekakor pa vsakdo porabi svoj denar, kjer želi in zakaj želi. Tisti prizemljeni, ki cenijo pošteno prislužen denar, predvsem pa vrednote, ki se z denarjem ne dajo kupiti, nimajo nikakršnih predsodkov, če po kvalitetno in neoporečno blago zahajajo v Lidl in Hofer, nekatere preverjene artikle pa dokupijo v Mercatorju, Tušu … Tako v Lidlu in Hoferju redno kupujejo najrazličnejše strukture potrošnikov – mnogo tudi takšnih, ki si lahko privoščijo še bistveno več, kot recimo vsak dan prvega “najboljšega soseda”!
Sadje in zelenjava v Lidlu sta zakon, skupaj s čistočo in urejenostjo v celoti! In vse ostalo prav tako!
Podpiranje slovenskega gospodarstva – seveda, z vso domovinsko pripadnostjo, vendar – ne za vsako ceno! Najprej urediti zadeve s politično nastavljenimi nesposobnimi menedžerji, tajkuni…potem smo pa na vrsti mi, potrošniki….
Vsem želim lep dan
bral sem komentarje, vse bolj jih berem vse bol mi smrdi po uvali. kot da je komentarje pisav negdo ki dela za hofer, najvrjetneje iz pisarn. mozno da majo kasnega zaposlenega da si delajo reklame. meni njihova hrana ni nic posebnega, ze sem kupil granatno jabolko pri njih in ga doma olupim in notri gnilo, vzamem drugega- gnilo, vzamem se zadnjega in spet gnilo. in kaj, jaz naj zdaj se usedem v avto in jim ga naj prinesem al kaj, trosim bencin za tako hinavsčino -saj vam vrnemo denar- ne nori no- koliko ljudi gre pa nest nazaj tako gnilo sadje- jest sm sam reku nek se jebe ta hofer.
cunje- ja trikrat uperes pa mislis da je to vrjetno dedi nosi k si je kupi pri svojih rosnih dvajsetih letih, vse razvlecen, scapan – mislm shit.
hofer mejte rajsi za rezervo, ni to kar se kaze da je.
so le eni lopovi iz nemcije.
potem pa si delajo reklamo na njihovih reklamah kao mi smo stevilka ena v kvaliteti, zadovolstvu kupcov , …. pa bla bla bla- zdej pa koncno napisejo da je te zvezdice jim dav neki raziskovalni novinar- a dej no- kolk ste ga pa plačal da je to napisov- nevem no se nikogar ki sem ga vprasal ni nikoli rekel da je bil udelezen v tej anketi, se prodajalke sem spraseval če kdo kaj akentira- odgovor nikoli in nikdar se ni videla ali slisala kaj takega. pa naj se ime tega novinarja napisejo če obstaja.
ceneno podjetje katero iskorisca delavce in drzavo z tem polovicnimi plačami.
sam en bla bla bla…..
Hofer je v zadnjem času precej dvignil cene, sploh ni več tako poceni… Kvaliteta pa tudi ni na nivoju, sploh pa ne oblačil, tehnični izdelki se občasno kakšni najdejo, ampak jih ponavadi “zmanjka” oz. jih ne dobavijo dovolj. Pol bi bilo bolje, da sploh ne prodajajo, ne pa da prideš v trgovino in si pol nategnjen.
V Marcatorju pa plačujemo tudi ogromno paleto različne pomudbe in izbire, ki je v trgovinah, kot so Lidl in Hofer ni. Imaš npr. le eno znamko šampona, mila za roke, pralnega praška, dva ali tri wc papirja, …
pa kaj vi ste spod kamna prišli in ste tam ždeli zadnjih par let???
cajti, ko si v hoferju ali lidlu lahko kupil samo eno samo znamko so že malo mimo. jaz v hoferju kupujem schaumo recimo.
je pa res, da vseh znamk pa nimajo. že dolgo pa ni več tako, da bi imeli eno samo.
Ja v zadnjih 10 letih se je marsikaj spremenilo. V Mercatorju si včasih lahko izbiral med več vrtsami, sedaj so pa zelo okrnili ponudbo, mnogo jih črtali in vse bolj je siromašna ponudba tudi v hipermerkatorju. Zato pa gremo v konkurenčne trgovine.
Hofer in lidl pa imata vedno več slovenskih izdelkov….
Očitno botsa hofer in lidl postala kamlu to, kar je bil včas Mercator :)))