Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lidl – moja izkušnja

Lidl – moja izkušnja

Tu gor so velikokrat debate o tej in oni trgovini, naj povem še svojo izkušnjo. Ko včasih vidim reklame, mi je do podna zoprn Lidl, pa Tuš in Hofer. V bistvu takih trgovin ne prenesem. Zadnjič pa me je ena kolegica prepričala, naj si grem pogledat in kaj kupit v Lidl. Polna predsodkov sem res šla. Ne morem povedat, kako pozitvino sem bila presenečena. kako urejena trgovina (v LJ) pa tudi vse, kar sem kupila, je presenetljivo kvalitetno. Cene se mi zdijo pa tudi precej nižje kot v Mercatorju ali Sparu – ampak mogoče se motim. Doslej smo poskusili: dve vrsti mesa, trajno mleko, čips, neke sladkarije in celo vrsto zelenjave pa feto, nek drug sir – v glavenm samo hrano. Res je bilo vse tip top. Mislim, da bom še kdaj šla tja po nakupih … Predsodke ukinjam :-))

Tudi jaz sem zelo zadovoljna. Kako lepo sadje in zelenjava, in tudi ostale stvari. Lp

Pa saj po mojem ne gre tolk za predsodke, kot pa za ziheraštvo. Sama raje kupim določen artikel od podjetja, ki je preverjeno in za katerega sem ziher, da bo šel v rit in ne na kompost.

Kar se tiče pa sadja in zelenjave – raje kupim na tržnici (kar ne pridelamo doma), ker mi t.i. lepota pomeni le, da je izdelek verjetno obilno prešprican.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

No, mislim, da so tudi tisti izdelki na tžnici lepo prešpricani, je moja mama zadnjič kupila slive, spredaj je imel lepe naložene, njej je pa dal dobesedno gnile slive, ima človek raje v trgovini, kjer sam nabere kar mu ustreza, špricano je pe tako in tako vse, razen domače….

Je enkrat nek slovenski kmet izjavil, da on pa predeluje bio jabolka, jih SAMO 12x šprica….

Žogica Nogica, tole s špricanjem se strinjam, ampak jaz že dolgo ne kupujem več na tržnici, ker sem v živo videla, kje “ribi” kupujejo kmetje, ki sem jim prej desetletje zaupala. Ker torej večinoma kupujem po trgovinah, kolikor mi ne prinesejo starši z domačega vrta, me je pač presenetilo, kako svežo zelenjavo imajo v Lidlu, medtem ko je mercator in Spar kakšen dan prava svinjarija od zelenjave in sadja! Da pa ne jemo zdrave zelenjave, mi je pa tako jasno, saj nisem z lune!

Sama tudi rada občasno kupujem v Lidlu in mi grejo na živce izjave nekaterih, da je v njem roba nekvalitetna. Ne vem, v čem je en Mercator boljši in v čem so kumarice v od Ete boljše, kot madžarske. A ni še nobeni prišlo na misel, da Eta v glavnem uvaža tele zadeve, katere potem vlaga, po vsej verjetnosti iz vzhodne Evrope. Razlika je le v tem, da so, če je na deklaraciji, da so iz V. Evrope, da so predelane sveže, pri Etinih pa je vmes še transport. Samo, če pogledamo, koliko Eta proda kumarc, pa zmrznjenega graha, borovnic in ne vem česa še, nam mora biti jasno, da to blago ni slovensko. Za mleko velja isto. in še za mnogo drugih izdelkov.

Lidl ima vso robo v hladilnici pri pravi temperaturi, zato je zelenjava tako lepa. Po mojem vsak dan dobijo svežo, vsaj določeno, npr. solato. Meni domač paradižnik na pultu zdrži max. en dan, v hladilniku pa 14 dni, torej je videz zelenjave veliko odvisen od pravilnega skladiščenja. Mislim, da imajo svoje normative, vsaj znanka, ki dela v skladišču v Lidlu mi je povedala, da še čisto v redu zelenjavo zmečejo stran, ko gre čez določen rok.

Ali berete tudi deklaracije, ali vam je pomembno le to, da je artikel poceni ? Marsikatera poceni hrana je lahko zelooo dobra, ko pa prebereš kaj vse vsebuje, te pa mine. Pa ni to le v Lidlu in “poceni” trgovinah, pač pa tudi v Merctorju in podobnih. Tudi tam je treba biti previden, ampak poceni hrana mi je vedno “sumljiva”. Sploh meso in mlečni izdeki.

Živi in pusti živeti

A če je pa draga hrana pa ni sumljiva, pa ni dodatkov; ne vem če je kakšna povezava med količino dodatkov in nizko ceno!!!!!!!!!!!

Ma jaz poznam nekaj kmetov, ki prodajajo na tržnici, pa mislim, da so kar OK. Res pa ne morem apriori soditi sadja in zelenjave iz Lidla, ker tam še nikoli nisem bila. Pravim le, da raje izberem manjše, na pogled bolj kilavo jabolko, kot pa ogromenga, svetlečega. In to kjerkoli.

Jana11, primerjave z “top” in “krš” štacunami pa bodo še vedno, že od nekdaj so (pa ne samo za štacune). Ne vem no, cena je seveda zelo pomembna. Ampak mene ne zanima, če so Etine kumarce iz Madžarske. Mi pa je pomembno, da imajo manj dodatkov, kot ene direkt iz madž. firme. Samo to. Sigurno pa ni v Lidlu in Hoferju vsa roba nekvalitetna, kot ni vsa iz Mercatorja kvalitetna. To pa je, po mojem, jasno vsem.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Brez skrbi predsodke ukini tudi za Hofer.

Tudi jaz sem prvič šla v Lidl, polna predsodkov, pa se mi zdi, da neupravičeno. Zdaj večkrat kupujem tam, testenine so mi ok, sladkarije, sadje, juice,..
Meso in mleko še vedno kupujem v Merkatorju, čeprav ne vem, če je kaj boljše.

Tudi jaz sem šla s predsodki prvič v Lidl in so se mi samo potrdili. Enostavno mi je ŠKIFO (ne znam drugače povedati)

A lahko o teh predsodkih bol konkretno, kaj naj bi bilo škifo ?

Meni npr. niso všeč kumarice iz Hoferja, so mi presladke, ni mi všeč kava iz Lidla ( se ne spomnim imena), ravno tako pa mi ni všeč Barcaffe.
Toaletni papir, robčki, pap.brisače so v Hoferju super in poceni in ravno tako v Lidlu.Ti artikli so v Mercatorju npr. ali dražji ali slabši.

Hofer oz. Aldi, kot ga imenujejo v Nemčiji, v Nemčiji konstantno dviguje tržni delež. Ne vem, zakaj bi nekaj kar navdušuje Nemce, bilo nam pod nivojem. Verjetno zato, ker dajemo prednost obliki namesto vsebini. Nemci so pri vsem izrazito racionalni in ste lahko prepričane, da če ne bi za svoj denar dobili kvalitete, da ta trgovina tam ne bi tako cvetela.
Njihovi izdelki (ne glede ali gre za hrano ali za tehniko) se na vseh neodvisnih testih uvrščajo zelo visoko, praviloma v zgornjo tretjino.
Trgovina je priljubljena v vseh družbenih slojih. Predvsem pa pri tistih, ki nakupovanja in izbiranja ne obrajtajo preveč in bi radi svoj tedenski nakup opravili čim hitreje (in čim ceneje), takim, ki jih polica polna istih izdelkov različnih znamk prej zmede, kot pa navduši. V Hofer raje kot v druge trgovine zahajajo tudi moški, saj se praktično ne zmorejo zmotiti, ker je en izdelek na voljo samo ene vrste. Npr. vaniljev sladoled je en in edini, enako velja za praktično vse izdelke.
Z Hofer oz. Aldi delajo znani proizvajalci. Na različnih nemških forumih tečejo hude debate in ugibanja, kdo od renomiranih proizvajalcev naj bi kaj proizvajal.
V Hofru ni nekih no-name madžarskih, poljskih oz. romunskih znamk. Hofer razen nekaj malenkosti (znanih znamk) vse izdelke prodaja pod svojo blagovno znamko. In ti so isti za vse države.
Da pa je potrebno brat deklaracije, je pa itak vsem jasno.

Lidla toliko ne poznam, je pa verjetno podobna filozofija.

V Lidlu še nikoli nisem bila, zato ne morem nič komentirati. Grem pa občasno v Hofer in je res nekaj artiklov, ki jih bom tam redno kupovala, zdaj, ko so nam ga odprli v bližini.

Kupovala bom pralna sredstva znamke Tandil, pa mešanico za peko kruha (mislim, da se še vedno ni nič podražila, predvsem pa se iz nje speče zelo v redu kruh), litrska steklenica koprskega merlota je tudi precej cenejša v Hoferju kot v Mercatorju, pa ene take strašno dobre sezamove piškote z bučnimi semeni imajo, prav nesramno dobri so, pa wc papir in pap. brisače so mi tam ustreznejše, pa tekoče milo za roke, pa tudi čaj. Kave ne pijem, tako da ne vem, kakšna je, mleko smo tudi že kupili, a mislim, da nehomogeniziranega pa nimajo. Torej bo po tega še vedno treba v mercator. Pa tudi po kakšen balzam za po britju, ker dragi uporablja točno določenega. Hofer je pač diskont, vsega nimajo.

Kako pa je kaj z vložki v Hoferju?

Že pred leti sem brala neko tržno raziskavo, kjer so dokazali, da ljudje najraje kupujejo glede na izgled.

Primer:

Popolnoma enako vrsto moke so zapakirali v dve različni embalaži.
Ena je bila všečna, lep design, lepe barve, očem prijazno … Druga embalaža je bila siva, nič kaj privlačna, neugleden tisk …
Ne glede na to, da sta bili deklaraciji popolnoma enaki, vsebina popolnoma enaka, so ljudje raje posegali po lepši embalaži, ker so bili prepričani, da so kupili bolje in bolj kvalitetno.

Mercator, Lidl, Hofer, hrana je ista. Pač čisto po domače povedano za sredni vzhodni trg.

Draga hrana je zame naprimer losos za dva kosa 500 €. ( samo primer)

Zmajček to je sicer res. Ampak Hofer nima neprivlačne embalaže, edino izgled trgovine je za naše pojme malce nenavaden. Predvsem to, da so izdelki na paletah in v kartonih. Kar pa v bistvu poenostavi poslovanje trgovine, saj ni zlaganja izdelkov na police, njihovega prelaganja in brisanja prahu po policah.

Pa še kar se tiče zelenjave. Ta se večinoma kupuje na veletržnicah. In lahko kupiš en, dva, tri dni ali pa en teden staro. Od tega je odvisna potem tudi cena. In to, kar dobiš v Šparu in Mercatorju je zelenjava stara vsaj teden ali več, pa še neprimerno skladiščena za povrh.

Smo pa mi v Ljubljani še vedno na boljšem, kot v kakšnih manjših krajih, kjer so odvisni samo od Mercatorja. Sem bila enkrat pri prijateljici v Škofji Loki, pa nisem mogla verjeti, kako v tistem Mercatorju ni bilo niti ene vrste zelenjave v takem stanju, da bi bila za kupit.

Enostavno mi ne potegne. Sem šla, da bi naredila špežo, pa sem samo zapravila čas in šla praznih rok ven. Tisto sadje in zelenjava, mi ni všeč, vse je nekam plastično, kruh zapakiran, tisti, ki je zgledal dober, je bil full drag. Mi pač ni všeč ta trgovina, kakor tudi Tuš ne, tam se mi tudi vse gnusi, zelenjava je uvela (ne vem, zakaj imajo reklamo, da je pri njih vse super sveže, če je to čista laž, enkrat bom poslikala in jim poslala), prodajalke so naveličane vsega, neprijazne,..

Pač, vsak ima svoj okus. Brezveze se mi zdi, ko eni skušajo prepričati druge, da je hrana povsod itak enaka in da je vseeno, kje kupuješ. Meni ni, zato grem najraje v Mercator. Zato pa je konkurenca, da se zadosti vsem okusom.

Ne bom dodajala svojih ugotovitev, ker se zelo strinjam s teboj.
Vedno več artiklov kupujem v Hoferju, v Merkatorju res samo še stvari, ki se v Hoferju ne dobijo in smo nanje navajeni (npr. Donat, Radenska, Union pivo, hrano za mačke, Loka kavo, litrski jogurt LM, poleti sladoled pa še kakšno stvar). Tudi pakirano meso iz Hofra se je izkazalo za zelo kvalitetno. Resnično so imele stare gospodinje prav, ko so bile vesele, da prihaja Hofer v Slovenijo, saj so ga preizkušale v Avstriji in bile z njim vedno zadovoljne.
Lidl je pri nas v drugem koncu mesta pa mi ni tako na roko, vendar sem enkrat ali dvakrat tam že bila in mi je kar všeč. Za nakupovanje se moraš premišljeno pripraviti že doma, z listkom. Najhujše je nakupovanje v naglici in s praznim želodcem:-))

Jaz sem bila letos v Nemciji in bila sem presenecena nad tem, da Nemci ful kupujejo v trgovinah tipa Lidl in Hofer, pa da imajo celo po naseljih mini Aldije, Pluse in Lidle.
Pa sem si rekla, da ce je Nemcem to ok, grem se jaz psokusit.

Tus mi nikdar ni bil vsec in mi res ne potegne, sem ze parkrat probala, ampak ne gre. Mercator sem skenslala, ko je sel Jankovic oz kak mesec po tem, ker ni ponujal vec tistega kot za casa vladavine mr. J., v Spar in Muller redno hodim.
Hofer mi je ok, ampak bolj vsec mi je Lidl. Kar dobim tam, kupim tam, praske in “taboljs” kozmetiko v Mullerju, kaksno malenkost pa se v Sparu. Zapravim pa ful manj kot prej, pa se manj bi lahko, ce me ne bi premamile nizke cene, pa kupim se marsikaj, kar ne potrebujem.
Kar zadeva kvaliteto, je pa vse en glih. Vedno je kje kaka stvar boljsa ali slabsa in vedno bo. Tisti E-ji in podobni siti so pa itak povsod.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Kar se tiče zelenjave in sadja- Na nemškem RTL-u sem pred časom gledala oddajo STERN TV, ki jo vodi Günther Jauch. Testirali so zelenjavo+sadje od znanih nemških trgovin Plus,Kaufkof,Rewe…9 firm in ocenjevali sadje+zelenjavo izgled,pakiranje,okus,vsebnost pesticidov.1. in 2. mesto sta dosegla Lidl in Hofer najboljša zelena paprika,grozdje,zelena solata,ananas,paradižnik…Pred časom so testirali tudi že pečen ponfri.Najslabši se prodaja v Ikei.Mc donalds nekje v sredini,ponfri od Burger Kinga najboljše ocenjen,najmanj akrilamida,najmanj napit v olju,vse palčke so približno iste dolžine,najbolj domačega okusa-ne tistega umetnega.
Tudi omemba pred tremi tedni so v omenjeni oddaji razkrili da npr.Eskimo in proizvajalec,ne spomnim se,ki dela sladoled Carte dor dela tudi za Lidl,npr.Danone Fruchtzwerge,pa Monte,Iglo in Frosta delata tudi za Hofer in Lidl zmrznjeno zelenjavo,ribe,gotove jedi ala Paella,Bami in Nasi goreng…Naprimer Nutoka ala Nutela lešnikov namaz,napolitanke Wafli z lešnikovo kremo dela jih Manner,klobase od mesnice Kreiner Austria
Mene ta tematika zelo zanima,če pa tudi še katero pa si naj ogleda,vedno kaj poučnega in zanimivega.
Npr.smokiji za naše sončke ta boljši v Lidlu,pa bobi palčke poskusite npr.namesto s soljo potrošeno tiste s sezamom,Ementaler v kosu-nič boljši kot naš od ljutomerskih mlekarn,lazanjo smo jedli v soboto,lahko samo priporočam,hrenovke,vakumsko pakirane malo prekajene,sok pomarančni 1,5l,moccarela…Ta boljše so tudi ribe.
Vsak pa naj seveda sam presodi,tudi odvisno od globine žepa.

so zelo ok. kot tudi tamponi. in plenice:) ampak tega že nisi vprašala:) 🙂

Jaz sem danes kupila predpakirano pico in moram reči, da tako dobre še nisem jedla. Se lahko Pečjak, dr. Oetcker in podobni skrijejo.

Še to tudi, bodiji za našo frkljo, so bili okrog 4 EUR, 2 v kompletu in so super, ravno tako spalni pajaci.

New Report

Close