Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lidl-šivalni stroj

Lidl-šivalni stroj

Živjo, verjetno so ta izdelek že kdaj prodajali. zanima me, če se ga splača kupiti?
Stroj bi rabila bolj občasno, v glavnem za izdelavo gumbnic…en star stroj (v omarici), sicer imam, še čisto okej je, ta bi bil prenosen, pa za gumbnice in kakšna majhna popravila…
Thx!

Jaz ga imam, do zdaj sem sicer šivala samo 2x, ampak se mi zdi ok. res da zgleda bolj krhek, ima pa vse funkcije, ki jih jaz potrebujem, pa zelo mi je všeč, da ima ne vem kako setemu reče, ampak tam kjer jetačka, lahko spodaj en del smaneč, tako da lahko šivaš tudi ozke okrogle stvari npr. rokava itd..

V Hoferju imajo še Pfaffove šivalne stroje od prejšnje akcije, ki jih niso prodali. Imajo sicer manj programov, a kvaliteta stroja je boljša od tega pri Lidlu. Pojdi pogledat, če te zanima.

Jaz sem jeseni dobila za darilo šivalni stroj in tečaj šivanja. Mnenje te gospe šivilje je bilo, da je to stran vržen denar. Sama žal še vedno nimam kaj dosti pojma o šivanju 🙂 So mi pa potem kupili stroj od Elne.

JA saj na žalost je vedno tako, da šivilje “propagirajo” vsaka svojo znamko 🙂 pol ti pa reče da vse ostalo ni nič vredno.
Malo mora vsak sam pri sebi razmislit, če šivaš občasno potem zna bit tudi mašina iz Lidla in ostalih podobnih trgovin dobra. Če pa misliš ivat full pol pa kupiš kaj boljšega.
Jaz sem pred par leti kupila eno poceni varianto preko kataloga (mislim, da Quelle) pa šivam kar dosti in šiva zelo lepo. Če pa še upoštevaš ceno …je bil sploh pameten nakup.
Je pa zdaleč najlaže dat en kup dnarja in kupit Elno, Pfaff al pa Singerco….

In ti si izbrala težjo pot, ko si kupila en žnjo stroj ali kaj? Ma daj no, te lepo proaim.

Mene pa zanima, če je težko šivat na stroj? Jaz bi full šivala pa kr ne upam… Da bi si vsaj kakšne hlače znala skrajšat, ali pa eno punčko iz cunj sešit…res! 🙂

Kako se sploh lotiti?

Ni tako težko, začni tako, da sešiješ kakšne flikce skupaj.
Treniraj ravne šive…boš videla, da bo počasi šlo, zmeraj bolj.

Do oktobra so bile moje sposobnosti omejene na kakšen gumb pa še ta je včasih šel postrani 🙂
Oktobra sem za darilo dobila šivalni stroj in nekaj ur tečaja. Že pozimi sem zašila dve odejice, par prevlek za povštre in prt. Sedaj pa tudi poflikam že kakšne hlače. No svoje sem še vedno ravno nesla k šivilji. Mogoče se čez kakšen mesec okorajžim.
Glede na moj antitalent sem prepričana, da z dobrim strojem lahko šiva čisto vsak :))))

Hčeri sva konec osnovne šole kupila šivalni stroj od Elne. Nekajkrat je poskusila šivati, potem pa je stroj obtičal v omari. Potem sem se ojunačil jaz. Brez osnovnega znanja, korak za korakom, predvsem pa z veseljem, zdak komot zarobim, zožim, zaštepam raztrganine in podobno.

New Report

Close