Lidl – zaposlitev
Rada bi oddala ponudbo za delo, zato me zanima, če ima kdo izkušnje z delom v Lidlu, ker pogosto kupujem tam, saj imam trgovino pred nosom.
Kolegica je rekla, da naj raje dam v kakšno drugo trgovino, konkretnejšega pa ni hotela nič reči, ne vem zakaj.
Pa bom tukaj vprašala. Zanima me koliko ur na teden se dela na teden (slišala, da manj kot v trgovinah Spar, Mercator ..), da so plače boljše. Da je sicer veliko dela, ampak saj trgovina je trgovina a ne? V polici je potrebno nafilat, če je blagajna polna je treba hitet … Še kakšna informacija? Odnosi so pa tako ali tako odvisni od kolektiva do kolektiva, a ne??
Sem delal že v večih trgovinah. Trenutno delam v Hoferju in sem nezadovoljna. Pritisk je kar velik in se počutim nelagodno, ker res nikoli ne vem kaj lahko pričakujem. Kot v nekakšni kaznilnici. V lidlu je dost podobno, čeprav tam nisme delal, mi pa kolegica pove veliko. Mercator ni slaba varianta, samo odvisno kje delaš in če sploh prideš zraven. Spar ni v redu. Še najboljše mi je bilo v Tušu, vzdušje odlično in mi je še danes žal da sem šla stran, to pa sam zaradi tega ker sem želela biti v LJ delala sm pa v Tušu v Grosuplju. Takoj bi šla nazaj če bi lahko.
S čim konkretno si nezadovoljna? Večinoma posredujete neke splošne podatke – ampak kaj konkretno te moti npr. v Hoferju, kaj konkretno kolegico v Lidlu.
Vem, da ni časa za kofetkanje med delovnim časom, ampak filanje polic in delo za blagajno se meni osebno ne zdi takooooo zelo zahtevno.
Naj povem, da sem že delala v Mercatorju in Sparu, kar nekaj tednov v vsaki trgovini, v bistvu pa ne rabijo kaj tako zelo dosti delati kot skrbeti,da so police polne, da je salama narezana, da so natančni na blagajni …, odvisno od vrste dela. Nisem pa še videla, da bi se kdo ravno pretegnil.
Zato še enkrat sprašujem za konkretne podatke.
hehehehehe…sem se prav nasmejala ko sem brala tole.
sem delal………. nezadovoljna……….nisme……….sem šla…delala. hehehe najprej naj bi bila moški potem ženska. sicer po avtorju bi se lahko reklo, da si ženskega spola.[/quote]
Tudi meni je bilo to čudno, enkrat pisala kot moški, drugič kot ženska.
Pa da odgovorim še avtorici: osebno jih ne poznam. Poznam pa nekaj ljudi, ki tam delajo/so delali. Imajo svoj sistem. Če nisi vodljiva, če te moti njihova filozofija, te lahko to moti. Drugače imajo zelo dobre plače.Nekateri grejo hitro stran, drugi ostanejo mnogo let in se popolnoma najdejo v njihovem sistemu. V današnjih časih mislim, da je to dobra služba in bi jo marsikdo z veseljem vzel. Delajo zelo, a delajo tudi v Sparu, Mercatorju, samo da za manjšo plačo.
Je pa bila kolegica pred leti na uvajanju pri njih in ni zdržala. Motil jo je avtoritativni način vodij, zato je dala odpoved. Medtem ko se je kolega najdel pri njih , od samega začetka je pri njih. Tako da je različno od človeka do človeka.
Pošlji jim prošnjo, če te pokličejo na razgovor, boste vsi skupaj ugotovili, ali si primeren kader za njih ali ne.
Ali je še kakšna možnost priti v Tuša. Še nikoli nisem bila v trgovini razen v Šparu, pa še to samo en mesec, ker sem delala skozi popoldan…sedaj pa delam že več kot dve leti na bencinskem servisu in si močno želim trgovine nazaj…Tuš mi je že od nekdaj všeč….kam se lahko obrnem? Pravijo da probati ni greh…. Hvala
Jaz delam v Tušu v Postojni na Kremenci in sem zelo zadovoljna. Delavni pogoji so super, plača se redne, sodelavke so super in nikoli nisem čutila kakšnega pritiska ali kaj posebnega. Kolegice ki tudi delajo v drugih trgovinah pa predsvem jamrajo nad Hoferjem in Sparom. So pritiski in šikaniranja s strani vseh.