LIDL že ima QR
LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 11:11
če te prav razumem, 01.04.2022 ob 10:37
LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 09:41
WTF!, 01.04.2022 ob 09:39
Naloži si aplikacijo al pa plačaj polno ceno. Kje je problem?
Želela sem nekaj drugega povedat. Ni problema.
Če te skrbi, da ima Lidlova QR koda kakršnokoli povezavo s QR kodami cepljenja – NE, nimajo. QR koda je elektronski zapis (določenih) podatkov, tako kot imajo v trgovini artikli BAR kode, kjer so s črtami vnešeni podatki o artiklu.
Ne, saj sem že zgoraj napisala, kaj me “skrbi”.
Zanima me, ali se uporablja isti čitalec za EAN in za QR? Zanima me tehnologija, ne zanimajo me teorije zarote.
jaz mislim, da je ista tehnologija, sklepam iz tega, ker tudi ikea ima na kartici qr kodo in sem na samopostrežni blagajni kar s tistim čitalcem kartico odčitala – torej z istim, ki bere potem ean kode kupljenih izdelkov.
torej bodo pogledali mojo QR kodo na zdravstveni izkaznici in jo povezali s qr kodo za trgovino in rekli, da ima sladkorno, ker kupujem in jem sam pofl, da sem si sam kriv in da naj zaradi tega si sam plačujem zdravljenje ali pa mi bo potem zavarovalnica dvignila zavarovanje ker bodo ugotovili da žerem sam fast food?
LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 11:13
dsg, 01.04.2022 ob 10:50
Razloži mi, kako bo moja mama pri 84 letih naložila aplikacijo na telefon, ki ima 12 velikih tipk? Mater ste ubrisani eni, egoizem do konca. S temi aplikacijami vsepovsod se pa tudi že pretirava.
Jah, ti boš morala mamo najprej naučit uporabe pametnega telefona. No, če ne bo želela, je pač ne moreš prepričat.
Podoben princip, kot sem napisala za aplikacijo. Eni pač takoj rečejo, da ne bojo in te preglasijo.
Ampak, a veš, starost ni ovira.
V večini starejši slabše vidijo in niso niti dovzetni za razne aplikacije in računalnik. Komaj pokličejo s “tastarega telefona”.
teorija zaorte, 01.04.2022 ob 11:23
torej bodo pogledali mojo QR kodo na zdravstveni izkaznici in jo povezali s qr kodo za trgovino in rekli, da ima sladkorno, ker kupujem in jem sam pofl, da sem si sam kriv in da naj zaradi tega si sam plačujem zdravljenje ali pa mi bo potem zavarovalnica dvignila zavarovanje ker bodo ugotovili da žerem sam fast food?
Ne boš mogel niti kupiti :). Ti ne bodo prodali
meni gre na živce, 01.04.2022 ob 11:21
Znam uporabljati aplikacije, pa vendar mi gre to na živce. V prvi fazi je to zbiranje podatkov.
Popusti so zato, da nasedemo.
Kakšno korist ima trgovina od dajanja popustov? Malo se zamislite …
Krivično je do vseh, ki ne uporabljajo pametnega telefona in aplikacij, pa so redne stranke.
A če oni ne uporabljajo tega potem noben ne more? Sam vprašam.
in tako nas počasi pripravljajo na brezgotovinsko plačevanje….in nadzor….ala Kitajska…
sem iz mlajše generacije in nimam pametnega telefona niti družabnih omrežij…in se vseeno da preživeti…in kvalitetno živeti…in delati, da ne bo pomote….
banane so v akciji še kje drugje….da bi zaradi tega bezljala po štacunah…
no, vsak naj se znajde po svoje , kakor mu odgovarja….
meni gre na živce, 01.04.2022 ob 11:32
WTF! A niso mogli izdati tudi kartic za tiste, ki ne uporabljajo pametnih telefonov pa so njihove redne stranke???
Zakaj bi jih? Oni so lastniki oni določajo pravila. Če ti kaj ni všeč imaš na izbiro še xy raznih trgovin. Če vas je pa dovolj takih kot si ti, pa se pritožite in mogoče vam uspe dobit kartico za v torbico.
poanta te aplikacije je, da dobijo vašo številko telefona, e-mail naslov za teženje z akcijami, pa da vam lahko sledijo, kje hodite. zato to ni na kartici. ker kartici ne moreš sledit, tako, kot lahko slediš mobitelu.
vse to za to, da dobite 20 centov popusta za pol kile banan, ki ga morate ponucat naslednji teden.
seveda še obstajajo tisti, ki imajo “stare” mobilce, ali klasični telefon, plačujejo z gotovino- imajo bančno kartico, dvignejo večino in razporedijo za plačevanje in nakupe…uporabljajo računalnik samo kar rabijo za poiskat, če imajo mail ali ne…kakor kdo…niso pa to nujno samo starejši…no mladi že skoraj uporabijo maile- zaradi služb…
nekaj se jih pa načrtno umika iz družabnih omrežij…in kakor so prej vse objavljali na izvolite- se gre zdaj v zasebnost in intimo…
nekateri starši vzgajajo otroke v smeri čim manj uporabe pametnih telefonov, računalnikov…boj v povezavi z naravo, tradicionalen način življenja, gre tudi v to smer- niso vsi odvisni od naprav. Pa , da ne bo pomote- boste rekli pol pa ne bodo neki znali, znajo , tudi so otroci po krožkih računalništva, robotike…samo pravilno se dozira in uporablja , da ti je v pomoč in ne v odvisnost.
čekdisout, 01.04.2022 ob 11:40
poanta te aplikacije je, da dobijo vašo številko telefona, e-mail naslov za teženje z akcijami, pa da vam lahko sledijo, kje hodite. zato to ni na kartici. ker kartici ne moreš sledit, tako, kot lahko slediš mobitelu.
vse to za to, da dobite 20 centov popusta za pol kile banan, ki ga morate ponucat naslednji teden.
Tako enostavno sledenje vseeno ni – razen pri tistih, ki uporabljajo zadeve, pa se čisto nič ne poučijo o njih, niti o smiselnih nastavitvah.
Za takšne ljudi pa – čeprav jih je kar nekaj – nima smisla niti truditi se z opozarjanjem.
Glede staršev pri 84, ki ne znajo ali nočejo; Tudi jaz ju imam – in prvo ni problem. En se nauči sam, drugi pa parkrat ponovi in gre. Pa noben nima pametnega telefona – imata pa mini tablico za druge namene. Jo bosta pač vzela sabo v Lidl, če bosta želela. Saj nujno pa ni.
WTF!, 01.04.2022 ob 10:19
gtohčsćš, 01.04.2022 ob 09:57
Oprostite, meni se to zdi grozno. Moj oče je upokojenec, ki večinoma nakupuje v Lidlu. In zdaj ne more do popusta, ker nima je.b.ene aplikacije? In koliko je še takih?
Moja starša sta oba že več kot 15 let v pokoju, pa imata vse aplikacije in sta oba digitalno zelo dobro pismena. Mal sta delala tečaje, velik smo jima otroc in vnuki pomagali in obvladata vse, kar rabita obvladat.
Namesto da se pritožuješ, stopi v akcijo in mu pomagaj. Če ti ne znaš, se nauči ti, pa potem nauči njega. Verjemi da bo koristilo obema. Lahko pa furate analogno življenje do konca, če vam tako ustreza.
Oprosti, a zdaj nima človek več niti pravice, da ne uporablja nečesa, česar ne potrebuje? Saj ni otrok, da mu bom jaz nekaj vsiljevala! Ponudila vso pomoč, pa pravi, da ne rabi. Lidl pa mu s tem sporoča, da je drugorazredna stranka.
Ker nima je..b…ene aplikacije! Ni problema v uporabi – najprej je treba pametni telefon kupit. Se pravi, da bi ga rada trgovina prisilila v nabavo pametnega telefona? Tako daleč smo?
rok-1, 01.04.2022 ob 12:15
Tako enostavno sledenje vseeno ni – razen pri tistih, ki uporabljajo zadeve, pa se čisto nič ne poučijo o njih, niti o smiselnih nastavitvah.
Za takšne ljudi pa – čeprav jih je kar nekaj – nima smisla niti truditi se z opozarjanjem.
Glede staršev pri 84, ki ne znajo ali nočejo; Tudi jaz ju imam – in prvo ni problem. En se nauči sam, drugi pa parkrat ponovi in gre. Pa noben nima pametnega telefona – imata pa mini tablico za druge namene. Jo bosta pač vzela sabo v Lidl, če bosta želela. Saj nujno pa ni.
se popravljam. ne sledijo vam po fizični lokaciji, ampak po aktivnostih na spletu.
to pa je ZELO ENOSTAVNO.
Gre pa itak za to, kar je bilo že omenjeno – nadzor in vsiljevanje. Če ima človek pametni telefon, ga lahko bombardirajo, kadarkoli hočejo in tudi spremljajo, kaj kupuje. Popolni nadzor.
HB že tako ne hodim v Lidli, zdaj bom pa tudi očetu svetovala, naj neha hodit. Ker bo po novem drugorazredna stranka.