Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LIDL že ima QR

LIDL že ima QR

Odgovor na objavo uporabnika
gtohčsćš, 01.04.2022 ob 12:20

WTF!, 01.04.2022 ob 10:19

gtohčsćš, 01.04.2022 ob 09:57

Oprostite, meni se to zdi grozno. Moj oče je upokojenec, ki večinoma nakupuje v Lidlu. In zdaj ne more do popusta, ker nima je.b.ene aplikacije? In koliko je še takih?

Moja starša sta oba že več kot 15 let v pokoju, pa imata vse aplikacije in sta oba digitalno zelo dobro pismena. Mal sta delala tečaje, velik smo jima otroc in vnuki pomagali in obvladata vse, kar rabita obvladat.

Namesto da se pritožuješ, stopi v akcijo in mu pomagaj. Če ti ne znaš, se nauči ti, pa potem nauči njega. Verjemi da bo koristilo obema. Lahko pa furate analogno življenje do konca, če vam tako ustreza.

Oprosti, a zdaj nima človek več niti pravice, da ne uporablja nečesa, česar ne potrebuje? Saj ni otrok, da mu bom jaz nekaj vsiljevala! Ponudila vso pomoč, pa pravi, da ne rabi. Lidl pa mu s tem sporoča, da je drugorazredna stranka.

Ker nima je..b…ene aplikacije! Ni problema v uporabi – najprej je treba pametni telefon kupit. Se pravi, da bi ga rada trgovina prisilila v nabavo pametnega telefona? Tako daleč smo?

Mislim da si mal pobrkala. Živimo v tržnem gospodarstvu, kjer se vsak lahko odloča po svoji volji in vesti. To velja zate kot stranko in za trgovino kot ponudnika. To je vse. Sprejmi ali pusti.

Lahko pa kličeš  Lidl in jim poveš svoje mnenje, pa mogoče dobiš kakšen uporaben odgovor.

Človek vas res težko razume. Jaz v Lidla ne hodim zardi drugih razlogov. Tudi v Tuša ne grem. Pač ne grem. Tudi kup blagovnih znamk, ki škodijo marsičemu, ne kupujem, kej jih ne. Tudi keša ne nosim sabo že zelo dolgo, ga pač ne. Stvar odločitve.

WTF!, 01.04.2022 ob 12:29

Mislim da si mal pobrkala. Živimo v tržnem gospodarstvu, kjer se vsak lahko odloča po svoji volji in vesti. To velja zate kot stranko in za trgovino kot ponudnika. To je vse. Sprejmi ali pusti.

Lahko pa kličeš  Lidl in jim poveš svoje mnenje, pa mogoče dobiš kakšen uporaben odgovor.

Človek vas res težko razume. Jaz v Lidla ne hodim zardi drugih razlogov. Tudi v Tuša ne grem. Pač ne grem. Tudi kup blagovnih znamk, ki škodijo marsičemu, ne kupujem, kej jih ne. Tudi keša ne nosim sabo že zelo dolgo, ga pač ne. Stvar odločitve.

In česa potem pri meni ne razumeš?

Tja ne bom šla, ker protestiram proti diskriminaciji starejših. Ni dovolj dober razlog?

čekdisout, 01.04.2022 ob 11:40

poanta te aplikacije je, da dobijo vašo številko telefona, e-mail naslov za teženje z akcijami, pa da vam lahko sledijo, kje hodite. zato to ni na kartici. ker kartici ne moreš sledit, tako, kot lahko slediš mobitelu.

vse to za to, da dobite 20 centov popusta za pol kile banan, ki ga morate ponucat naslednji teden.

Če bi te želeli slediti, so zato bazne postaje, ne rabiš pametnega telefona ker tudi stari mobiteli lovijo signale.  Pa nadzorne kamere na križiščih ipd…..

Kaj ste naredili iz teme, ej, ne morem verjet. Vedno pridemo do prerekanja. Še dobro, da bo jutri že na 2. strani.

Pa tut ne razumem, kako z vedno enimi in istimi forami pridete ven. Ampak nevedni bojo samo rekli ne, pa pumpali drugim svoje.

Če bi jaz vedela, kaj narest z vašo je.beno lokacijo, bi to že zdavnaj naredila.

ste panični, 01.04.2022 ob 12:38

Če bi te želeli slediti, so zato bazne postaje, ne rabiš pametnega telefona ker tudi stari mobiteli lovijo signale.  Pa nadzorne kamere na križiščih ipd…..

sem se popravila. ne lokaciji, sledijo ti, kaj počneš na netu, da ti lahko ciljano reklame pošiljajo.

LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 11:11

če te prav razumem, 01.04.2022 ob 10:37

LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 09:41

WTF!, 01.04.2022 ob 09:39

Naloži si aplikacijo al pa plačaj polno ceno. Kje je problem?

Želela sem nekaj drugega povedat. Ni problema. 🙂 🙂

Če te skrbi, da ima Lidlova QR koda kakršnokoli povezavo s QR kodami cepljenja – NE, nimajo.  QR koda je elektronski zapis (določenih) podatkov, tako kot imajo v trgovini artikli BAR kode, kjer so s črtami vnešeni podatki o artiklu.

Ne, saj sem že zgoraj napisala, kaj me “skrbi”.

Zanima me, ali se uporablja isti čitalec za EAN in za QR? Zanima me tehnologija, ne zanimajo me teorije zarote. 🙂

Ne, uporabljata se dva različna čitalca.

gtohčsćš, 01.04.2022 ob 12:31

In česa potem pri meni ne razumeš?

Tega da tukaj delaš dramo iz nič

Treba je vedet, da nobena aplikacija ni free. Jaz je zagotovo ne bom bil prenesel na telefon.

WTF!, 01.04.2022 ob 14:02

Tega da tukaj delaš dramo iz nič

Dramo, ker sodelujem v debati? Rekla sem samo, da v Lidl ne bom hodila. Ti v kup trgovin ne hodiš iz takih in drugačnih razlogov. V čem se razlikujeva? Zakaj jaz delam dramo, ti pa ne?

Brez veze guč.

Lidl naj da ven letak, ga izpolniš s svojimi podatki, vrneš, oni ti dajo nalepko, si jo nalepiš doma na kartonček al pa na zadnjo stran reglje al pa direkt na čelo.

gtohčsćš, 01.04.2022 ob 12:31

Tja ne bom šla, ker protestiram proti diskriminaciji starejših. Ni dovolj dober razlog?

Dej umirite se malo. Diskriminacija starejših? Čist vse trgovine imajo popuste za penzionerje. Ima kakšna popuste za zaposlene ljudi? Za mladino? Trgovinske verige se pač grejo tržno gospodarstvo. Pač so uvedli samo aplikacijo. Vsak od nas ima izbiro ali jo bo imel ali ne.

čekdisout, 01.04.2022 ob 13:09

sem se popravila. ne lokaciji, sledijo ti, kaj počneš na netu, da ti lahko ciljano reklame pošiljajo.

Ne, to nima smisla.  V ta namen je namenjena kartica.  Tam lahko vidijo, katere artikle kupci kupujemo, na katere reklame padamo, s čim nas lahko zavajajo… in na podlagi tega prilagajajo cene v trgovinah.  Temu so namenjene kartice.

ne ne, 01.04.2022 ob 14:28

Ne, to nima smisla.  V ta namen je namenjena kartica.  Tam lahko vidijo, katere artikle kupci kupujemo, na katere reklame padamo, s čim nas lahko zavajajo… in na podlagi tega prilagajajo cene v trgovinah.  Temu so namenjene kartice.

kartica ne more slediti temu, po čem ti brskaš po internetu… aplikacija pa to počne

s kartico lahko ti spremljaš samo to, kaj kupuješ pri njih

kot bi rekel naš xrobe- čisto vse je povezano !

Neprijavljena, 01.04.2022 ob 14:27

Dej umirite se malo. Diskriminacija starejših? Čist vse trgovine imajo popuste za penzionerje. Ima kakšna popuste za zaposlene ljudi? Za mladino? Trgovinske verige se pač grejo tržno gospodarstvo. Pač so uvedli samo aplikacijo. Vsak od nas ima izbiro ali jo bo imel ali ne.

In eni ti pravijo, da bodo to štacuno bojkotirali, čeprav bi si lahko ruknili gor aplikacijo. Sej kul, oni dajo aplikacijo in ne jebejo, kaj si o tem mislijo nekatere stranke, nekatere stranke izberejo, da v to štacuno ne bodo več hodile. To je vse. Izi, ne?

Spet več gužve na blagajnah k se bo ta jajca iskalo. Pa pizdu mater no.

Bom kupil pa 4 banane, ne 5, ista cena.

Za 30 centov nam propadu.

Bom šu pa v Hofer.

Mislm tu mač. Nekak obvladam to elektronko, znam postavt npr. mrežo za domače potrebe…tko da v tej smeri smo nadstandardno pismeni, ker kam pa pridemo, če bi mogu za vsak drajverček majstra klicat. Še kleše za utp kable stiskat mamo že od l.99, da ga sami loh serjemo…

In ja imam: vozniško, zdravstveno, osebno, bančno klasik in master ter diners. Ostalega nič. Tam kjer lahko takoj jurja dobim, če zagusti. Na Tuš kartico ga ne dobim.

Čimmn tega.

K nekoč: someone, somewhere has you taped…

šuške, 01.04.2022 ob 14:56

kot bi rekel naš xrobe- čisto vse je povezano !

🙂

Te raznorazne kartice ugodnosti (no, v modernih časih pa aplikacije) niso zato, ker bi bilo trgovinam dolgčas. Res pa je tudi, da vas noben ne sili, da jih uporabljate. Komot hodite v Mercator brez “Pike”, bo pač dražje.

Nobene večje gneče ni na blagajnah, ker akcijske izdelke aktiviraš doma, Lidl plus Codo pa si odprem in pripravim že v avtu.

Zato v taksne trgovine ne hodim. Zbiranje podatkov je malo vec vredno in to ni dostojen nacin.

S popusti na aplikacije vas navajajo na odvisnost od brezgotovinskega poslovanja in predvsem na kode. Danes koda za popuste. jutri koda za cepljene. pojutrišnjem za  pripadnike ta pravi stranki, nato za ta pridne, ubogljive in vodljive. Konca temu ni. Ljudje sanjajo, da bo to omogočilo več kontrole. Nič več nakupov na tržnici, pri bližnjem kmetu, nič sladoleda za kovance, nič več instrukcij za boljšo oceno, plačila obrtnikov ali pa bo vse to za veliko višjo ceno.  Male trgovinice in obrtniki bodo počasi začeli propadati, ker bo zanje brezgotovinski sistem predrag in sčasoma bodo ostale samo še velike firme. Ja, več kontole malega človeka bo, a politično povezane mednarodne korporacije, velike banke in skorumpirani drzavni režimi bodo imeli odprta vrata do finančnih malverzacij.   Pomislite, kaj se je počelo z dolarjem in koliko ekonomskih kriz je bilo zaradi manipulacij bank in velikih firm, odkar dolar ne temelji več na fizičnem zlatu.  Po domače povedano, imeli vas bodo v šahu. Je to prihodnost, ki si jo želite?

za gtohčsćš

Tebi ocitno ni jasno, kaj je trzno gospodarstvo. Dokler obstojajo kakrsnekoli  subvencije komurkoli v katerikoli trzni verigi od pridelovalca surovin do koncega kupca, je trzno gospodarstvo samo ideja na papirju in za farbat naivneze. Ce bi se dejanskoc uvedlo trzno gospodarstvo, bi nas vec kot pol pocrkalo v roku enega leta.

prvi april

New Report

Close