LIDL že ima QR
kodice za vse, 01.04.2022 ob 20:55
S popusti na aplikacije vas navajajo na odvisnost od brezgotovinskega poslovanja in predvsem na kode. Danes koda za popuste. jutri koda za cepljene. pojutrišnjem za pripadnike ta pravi stranki, nato za ta pridne, ubogljive in vodljive. Konca temu ni. Ljudje sanjajo, da bo to omogočilo več kontrole. Nič več nakupov na tržnici, pri bližnjem kmetu, nič sladoleda za kovance, nič več instrukcij za boljšo oceno, plačila obrtnikov ali pa bo vse to za veliko višjo ceno. Male trgovinice in obrtniki bodo počasi začeli propadati, ker bo zanje brezgotovinski sistem predrag in sčasoma bodo ostale samo še velike firme. Ja, več kontole malega človeka bo, a politično povezane mednarodne korporacije, velike banke in skorumpirani drzavni režimi bodo imeli odprta vrata do finančnih malverzacij. Pomislite, kaj se je počelo z dolarjem in koliko ekonomskih kriz je bilo zaradi manipulacij bank in velikih firm, odkar dolar ne temelji več na fizičnem zlatu. Po domače povedano, imeli vas bodo v šahu. Je to prihodnost, ki si jo želite?
- Je modrih manj kot je neumnih..
Eden izmed razlogov, da sem preferiral Lidl, Hofer in Eurospin proti Sparu, Mercatorju, Leclercu je tudi to, da ni bilo treba mislit še na te neumne kartice ugodnosti. Škoda, da se gre Lidl sedaj to.
Kar se tiče računov, ga ne rabim, če se gre za hrano, kar je pa 95 % primerov. So pa na splošno diskontarji izjemno ustrežljivi pri vračanju blaga. Zadnjič sem nekaj malega vrnil v Sparu in so mi dali dobropis…. WTF?! V Lidlu, Hoferju in Spinu dobiš vrnjen keš….
dsg, 01.04.2022 ob 10:50
Razloži mi, kako bo moja mama pri 84 letih naložila aplikacijo na telefon, ki ima 12 velikih tipk? Mater ste ubrisani eni, egoizem do konca. S temi aplikacijami vsepovsod se pa tudi že pretirava.
Res je. Poznam veliko starejših, kateri imajo starejši mobi, ki ne podpira aplikacij.
- Nekateri ste res nesramni!
Zgrešen pristop. To je diskontar, kjer bi stvari že tako morale biti ceneje brez teh blesavih kartic zvestobe. Zdaj vidim zakaj se je Hofer začel hvaliti s tem da oni tega ne uporabljajo, verjetno zato ker so vedeli da bo Lidl uvedel to. In se popolnoma strinjam s tem. Bomo pač kupovali v Hoferju od zdaj naprej.
gtohčsćš, 01.04.2022 ob 09:57
Oprostite, meni se to zdi grozno. Moj oče je upokojenec, ki večinoma nakupuje v Lidlu. In zdaj ne more do popusta, ker nima je.b.ene aplikacije? In koliko je še takih?
Ja, za upokojence bi mogli nujno nekaj narest. Kako bosta stara mama oz. ata, ki imata tisto minimalno penzijo in telefon na tri tipke to uredila?
Tale Lidlova aplikacija je pa super. Jest jo že veselo koristim. Je pa treba kupit večje količine, recimo za dve banane se ne splača vnovčit kupon (je samo enkrat vnovčljiv).
Lidlovka – za nekater tretjerazredna, ampak prišpara pa se lubčki moji dragi, 05.04.2022 ob 09:32
Ja, za upokojence bi mogli nujno nekaj narest. Kako bosta stara mama oz. ata, ki imata tisto minimalno penzijo in telefon na tri tipke to uredila?
Tale Lidlova aplikacija je pa super. Jest jo že veselo koristim. Je pa treba kupit večje količine, recimo za dve banane se ne splača vnovčit kupon (je samo enkrat vnovčljiv).
Moral bi nekdo narest tečaj uporabe teh aplikacij ipd.
Voucherje za tehnologijo dajo (država), ampak z njimi si nekdo, ki ne zna tega uporabljat, ne more pomagat.
Anonimno 1280, 20.06.2022 ob 19:01
Boris,
LIDEL plus aplikacija zavaja nas kupce. Oglašujejo AKCIJA nato ti pri blagajni
povejo , da ta akcija velja samo v Trebnjem in še v par krajih, to je za mene zavajanje . NE PRIPOROČAM TE APLIKACIJE.
LP. Boris
Morda bi prebral kje je akcija, če bi bil pismen.
LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 10:23
WTF!, 01.04.2022 ob 10:19
Moja starša sta oba že več kot 15 let v pokoju, pa imata vse aplikacije in sta oba digitalno zelo dobro pismena. Mal sta delala tečaje, velik smo jima otroc in vnuki pomagali in obvladata vse, kar rabita obvladat.
Namesto da se pritožuješ, stopi v akcijo in mu pomagaj. Če ti ne znaš, se nauči ti, pa potem nauči njega. Verjemi da bo koristilo obema. Lahko pa furate analogno življenje do konca, če vam tako ustreza.
Bravo, ful vas podpiram in kar vas je še takih. Pa da spodbudimo še ostale.
Oprosti, z veseljem furam analogno do konca lajfa, ampak digitalno zapovedujejp na vsakem koraku. To bi moralo biti prepovedano. Obstajati bi morala možnost izbire! In ne obstaja, ker ovce same podpirajo to agendo.
Analogno, 04.01.2023 ob 11:52
Oprosti, z veseljem furam analogno do konca lajfa, ampak digitalno zapovedujejp na vsakem koraku. To bi moralo biti prepovedano. Obstajati bi morala možnost izbire! In ne obstaja, ker ovce same podpirajo to agendo.
Kje je pa problem? Saj imaš možnost izbire. Digitalno ali analogno. Noben te ne sili ne v eno ne v drugo smer.
Resnica je ta, da digitalni način lajša poslovanje in delo. Digitalizacija zahteva manj ljudi, posledično je tak način cenejši in hitrejši. Analogni je dražji, torej plačaj več. Logično.
takole je, 04.01.2023 ob 11:56
Kje je pa problem? Saj imaš možnost izbire. Digitalno ali analogno. Noben te ne sili ne v eno ne v drugo smer.
Resnica je ta, da digitalni način lajša poslovanje in delo. Digitalizacija zahteva manj ljudi, posledično je tak način cenejši in hitrejši. Analogni je dražji, torej plačaj več. Logično.
kako ste naivni!
Jaz se nimam za staro in se računalniško pismena, pa mi na kraj pameti ne pade nalagat takole aplikacijo na telefon zaradi popustov. Bojkotiram tudi kartice zvestobe in zbiranje točk, pik in drugega sra*nja. Poslujem izključno in samo z gotovino in vedno dvignem na bankomatu ves denar naenkrat. O meni veliki brat nima podatkov kaj, kdaj in kje kupujem. Pa mislim, da nisem edina, ki ne naseda tem popustom in karticam.