Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika lignji na žaru

lignji na žaru

Jutri dobim sveže lignje. Moj dragi svak mi jih prinese in celo očiščene!!!! Samo kaj ko sem pa jaz bolj štor pri kuhi. Če želim lignje speči na žaru – jih moram pred pečenjem posolit ali potem. Kaj naj naredim da ne bodo trdi?
Kakšen namig bi bil dobrodošel.

Nič jih prej ne soliš. Ti jih lepo speci na vroči ponvi z malo olivnega olja, da se na začetku ne prijemljejo. Nato bodo spustili vodo in počakaš, da voda izhlapi. CCa 5-10 min.(vmes jih lahko obrneš). če jih boš predolgo pekla lahko postanejo trdi. Jaz včasih vodo, ki se nabere iz lignjev kar odcedim, da so prej pripravljeni.
Ko so lignji pripravljeni jih po okusu posoliš. Lahko dodaš tržaško omako, vendar ti le ta pokvari nežen okus po lignjih.

http://www.mojirecepti.com/ribe/mehkuzci/lignji.html

Lignji na žaru so moja top morska hrana. Ampak res samo na žaru- zunaj,pravi zakurjeni žar. Pred peko jih samo malo pokapljam z olivcem,limono,maaalo popra,”pobožam” z vejico rožmarina in na žar ! Solim in še malo popopram,ko so pečeni. Mljask ! Komaj čakam,da bomo pekli zunaj !!

New Report

Close