Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Likalnik (parna postaja)

Likalnik (parna postaja)

Danes mi je crknil likalnik – seveda ob najbolj neprimernem trenutku, kot ima Murphy rad 🙂 Šlo je za Grundingov likalnik s parno postajo s katerim sem bila izjemno zadovoljna – super je likal, bil je zelo preprost za uporabo in sem ga res zdelala, ker sem zadnja leta ogromno likala (majhni otroci pa pralne plenice pa to 🙂 ).

Takega se več ne dobi, pa me zanima, kakšne likalnike imate vi, da ste z njimi zadovoljni. Ima kdo kak predlog?

http://www.trgovina-bucaj.si/izdelek/apollo-likalnik-s-kotlickom/

Tole likalno postajo imam že 6 let in sem zadovoljna.

Jaz imam Philipsovo PerfectCare – meni je bil pogoj, da je likalnik izjemno lahek v roki, okreten, pa da ima čimvečji pritisk – ta ima 7.2 bara, 490 gramov izpusta pare, pa samodejno zaznava tkanino, ni treba nič regulirat. J res zakon. Prej pa imela 6 let Bosch parno postajo, še prej pa Karcher, pa ni primerjave. Naprimer v užitek mi je zlikat tudi srajce, v pol manj časa, kot s prejšnjimi likalniki.

POjdi v trgovino, vzemi v roko likalnik in pogruntaj, kjer ti sede.

Tudi jaz imam tistega, ki ” sam zazna tkanino” in ” prilagodi temperaturo”. Likalnik je super, kabel v vticnico, malo pocakas in potem likas kar ti pride pod roko. In fajn zlika. Ga ne menjam vec. Philipsu sem ze toliko prometa naredila, da si pocasi ze premijo zasluzim.

Imamenega starega Filipa, kakih 10 let in sem zadovoljna. Moj ne zaznava tkanine in nima velikega izpusta pare, a je meni čisto fajn.

Karakteristike likalnika valjda veš sama zase. Meni je pomembno, da je likalnik lahek in okreten, da ima spredaj lepo špico za kak rob lepo zlikat, da je plošča s premazom, da se po nesreči kaj ne zapopa na njo in da je dovolj močan, da je plošča res vroča, ker meni sama para ne pomeni veliko, jo imam vedno na minimumu in uporabim po potrebi, likalnik ima gumb za paro (tudi tu je treba gledat funkcionalnost in enostavnost tega gumba). Veliko pare meni pomeni vlažno perilo, če likalnik ni dovolj vroč, da sproti posuši, tega pa ne maram. Posoda za vodo naj bo dovolj velika in naj se enostavno čisti.

Meni je pa para zelo pomembna, ker veliko likam na maximalni temperaturi z velikim izpustom pare (konkretno, pralne plenice). Ravno zato sprašujem za mnenje, ker obliko in okretnost sama zlahka presodim v trgovini, kako deluje pa načeloma ne morem vedet, dokler ga nekaj časa ne uporabljam.

Hvala vsem za priporočila. Vidim, da so Philipsi kar priljubljeni in imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Z Boschevim tašča nima najboljših izkušenj, pa je dala kup denarja zanj. Grundigov ne prodajajo veliko… zna bit da bo res Philips. Tisti Apollo me tudi mika, pa še cenejši je kot je bil moj.

Meni je pa para zelo pomembna, ker veliko likam na maximalni temperaturi z velikim izpustom pare (konkretno, pralne plenice). Ravno zato sprašujem za mnenje, ker obliko in okretnost sama zlahka presodim v trgovini, kako deluje pa načeloma ne morem vedet, dokler ga nekaj časa ne uporabljam.

Hvala vsem za priporočila. Vidim, da so Philipsi kar priljubljeni in imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Z Boschevim tašča nima najboljših izkušenj, pa je dala kup denarja zanj. Grundigov ne prodajajo veliko… zna bit da bo res Philips. Tisti Apollo me tudi mika, pa še cenejši je kot je bil moj.[/quote]

Kako pa potem s temi vlažnimi plenicami? Ali jih najprej zlikaš s paro, pa potem še 2x čez brez, da so suhe ali jih pustiš na stran, da se presušijo in potem suhe zložiš?
Jaz tudi belo perilo likam s paro, pa srajce recimo, posteljnino in še kaj se najde, ampak dam pare ravno toliko, da se lepo zlika in sproti posuši. Srajce niso problem, ker jih dam itak na obešalnik, ampak ostalo pa ne mara zlagat vlažno, 2x likat mi je pa zguba časa.

Jaz imam že drugo Elmo Rovento. Ne vem, če sem prav napisala 🙂
Vem pa, da mi je prva zdržala 10 let, tale zdaj je pa tudi že enih 7 let z mano in dela ko urca.
Ne menjam.

Hvala vsem za priporočila. Vidim, da so Philipsi kar priljubljeni in imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Z Boschevim tašča nima najboljših izkušenj, pa je dala kup denarja zanj. Grundigov ne prodajajo veliko… zna bit da bo res Philips. Tisti Apollo me tudi mika, pa še cenejši je kot je bil moj.[/quote]

Kako pa potem s temi vlažnimi plenicami? Ali jih najprej zlikaš s paro, pa potem še 2x čez brez, da so suhe ali jih pustiš na stran, da se presušijo in potem suhe zložiš?
Jaz tudi belo perilo likam s paro, pa srajce recimo, posteljnino in še kaj se najde, ampak dam pare ravno toliko, da se lepo zlika in sproti posuši. Srajce niso problem, ker jih dam itak na obešalnik, ampak ostalo pa ne mara zlagat vlažno, 2x likat mi je pa zguba časa.[/quote]

Najprej spustim paro, predvsem čez stranske šive, potem jih pa na suho zlikam, ko jih zložim (jih prelikam najprej razgrnjene s paro, potem jih dam po dolžini na pol in na suho, po dolžini na četrt in na suho in potem po širini še na pol – če se razume, kaj hočem povedat). Pa pustim na polici likalne mize nekaj časa vedno – ne dajem toplih v omaro. Ta likalnik je spustil veliko pare, ampak je bil tako vroč, da niso bile nikoli prevlažne, no. Ko sem jih dala na polico likalne mize so bile že skoraj povsem suhe.

Jaz tudi belo perilo likam s paro, pa srajce recimo, posteljnino in še kaj se najde, ampak dam pare ravno toliko, da se lepo zlika in sproti posuši. Srajce niso problem, ker jih dam itak na obešalnik, ampak ostalo pa ne mara zlagat vlažno, 2x likat mi je pa zguba časa.[/quote]

Najprej spustim paro, predvsem čez stranske šive, potem jih pa na suho zlikam, ko jih zložim (jih prelikam najprej razgrnjene s paro, potem jih dam po dolžini na pol in na suho, po dolžini na četrt in na suho in potem po širini še na pol – če se razume, kaj hočem povedat). Pa pustim na polici likalne mize nekaj časa vedno – ne dajem toplih v omaro. Ta likalnik je spustil veliko pare, ampak je bil tako vroč, da niso bile nikoli prevlažne, no. Ko sem jih dala na polico likalne mize so bile že skoraj povsem suhe.[/quote]

Na moji piše 4 bare na 100g in 1950-2350W. Pare je zame cez glavo dovolj, a vroča bi bila lahko bolj.
Razumem kako likaš, tudi jaz em tako likala plenice enih 20 let nazaj, a mi je mama posodila svojega 25 let starega Filipa , ki še danes dela in je imel tako vrelo ploščo, da nisem rabila pare.

Zakaj pa cela znanost s paro? Moj je non stop na paro, ker lika v bistvu s paro, pa ni nic mokro, vlazno ali kaj podobnega.

Ja, tudi moj ni delal težav. Lika itak cel čas s paro, ampak ima tudi možnost, da spustiš “curek” pare in to kar pogosto uporabljam pri likanju plenic. Dd moje mame likalnik (tudi Philips, ampak brez parne postaje) pa recimo pušča fleke (vode). Od tašče sicer ne, ampak ne teče tako lepo kot moj (Bosch). Malo moraš imeti tudi sreče zgleda 🙂

Imela sem parno postajo Philips za 200€ pa sem jo dala znanki, ker, ok, zazna tkanino AMPAK koliko je ta tkanina zmečkana pa ne zazna, zato sem bila jaz z njo izredno nezadovoljna- nisem se mogla navaditi, vzelo mi je preveč časa. Sedaj imam Philips navaden parni likalnik, cena likalnika je bila 80€, izpusti zelo veliko pare in zlikano je na 1 2 3 🙂
Hvala lepa za parno postajo.

Jaz sem tudi parno postajo Bosch zamenjala za navaden Phillipsov likalnih. Postajanmi
Je sla na zivce, ker je porabila veliko vode, likalnik je bil spodaj kovinski in se je vse prijemalo na njega, kar meckalo se je, nisem mogla dobro zlikat. Bil je tudi majhen. Ta Phillips je pa zakon, endvatri pa je zlikano.

Jaz imam philips ki zazna tkanino in ima 7 barov pritiska. Katastrofa,
Prej sem imela staro philips postajo 20 let in je bila super.
To je pa kar neki. Res je lep, lahek, priročen…

Ampak če je neki fajn zmečkano, sploh kakšen bombaž…ga pa nikakor ne morem zlikat. Temperature ne moreš nastavlat…v glavnem likaš in likaš in ostaja zmečkano.

Sem pisala Philipsu …kaj je to in če mi ga zamenjajo za navadno parno postajo, pa nisem dobila niti odgovora.

Sorry, ti v štartu ne znaš likat težko likajočega bombaža, pa čeprav morda likaš že 20 let in več 🙂

Tak mečkljiv bombaž se ne lika tako posušen za ” v omaro”; ampak malo vlažen – in ja, ta likalnik z 7 bari ga odlično zlika!

Prvo sem imela Rowento in je res naredila svoje. Ko sem kupovala novo, takrat Rowente nisem mogla dobit in sem nabavila Philips in sem bila zelo razočarana. Pri nas je težava v tem, ko pobereš belo perilo iz sušilca je fajn suho, sam tudi hard zmečkano in žal Philips se tle ni izkazal, da upa zlikat kake zelo zmečkane stvari. Tega sem podarila mami in zase v tujini nabavila Rowento s 6 bari, vse imajo ploščo proti prijemanju, velik kotliček za vodo, ki ga lahko polniš tudi med likanjem, sam nastavljaš temperaturo kot ti paše, pa že pri nizki temperaturi lika super, ima vertikalni izpust pare. Skratka iz mojih oči je Rowenta bistveno boljša kot Philips.

Mogoče res ne znam likati s to novo philips postajo, lahko pa trdim da sem s staro hitreje in bolje zlikala. To je malo čudno a ne? Pa tudi to da se na Philipsu niso niti idzvalj ni v njihov prid. Jaz ni v tem trenutku zamenjala likalnik za starega z gumbom za nastavitev temperature. To je pač moje mnenje. Mogoče bi komu pomagalo pri nakupu. Meni bi igromno.

To je kar nekaj…sem poskusla pri kolegici. Nekaterih tkanin sploh ne moreš zlikat. Ta likalnik, ki samodejno uravnava temperaturo je katastrofa. Tudi kolegica je nezadovoljna.

pa ste likali s paro? Ce malo mozgane uporabis in se vprasas kako ta likalnik deluje bos uporabil paro, dosti je ze prva stopnja in likanje je hitro in ucinkovito.

Mačka, mislim, da tega likalnika ti od blizu nisi niti vidla niti uporabljala. Kolk moraš biti neumen, da si kupiš parno likalno postajo, pa ne uporabljaš pare?????
Seveda pa ro na fulll do konca, ampak pri likalniku ki samodejno nastavlja temperaturo kljub vsemu perilo ostajo zmečkano…KAPIŠ????

Ne, ne KAPIŠ, ker ga imam doma ze kar nekaj casa in mi super lika. In jaz dam paro vedno na prvo opcijo, da jo je najmanj in jo je vseeno dovolj. Ce ti perilo ostaja zmeckano pac ne znas likat, KAPIŠ???? Sploh ves kaj je fora tega likalnika, ki sam uravnava temperaturo? KAPIŠ???

Ne, ne KAPIŠ, ker ga imam doma ze kar nekaj casa in mi super lika. In jaz dam paro vedno na prvo opcijo, da jo je najmanj in jo je vseeno dovolj. Ce ti perilo ostaja zmeckano pac ne znas likat, KAPIŠ???? Sploh ves kaj je fora tega likalnika, ki sam uravnava temperaturo? KAPIŠ???[/quote]

Namesto, da jo samo kapisas, a ji ne bi raje razlozila, kako se pravilno lika s tem likalnikom?

pa ste likali s paro? Ce malo mozgane uporabis in se vprasas kako ta likalnik deluje bos uporabil paro, dosti je ze prva stopnja in likanje je hitro in ucinkovito.[/quote]

🙂

Bravo… Treba je pritisnit še gumb za paro, ja 🙂

Ti mačka likalnika od blizu nisi vidla, mogoče na reklami. V rokah ga sigurno nisi držala.

New Report

Close