Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek likanje

likanje

Zanima me, koliko likate, oziroma kaj likate, morda tudi spodnje perilo?

Jaz spodnjega perila ne,niti brisač,redkokdaj servete,več ali manj likam srajce,kavbojke oz. hlače in majice.lp

Živjo!
Jaz likam vse razen nogavic. Morda se ti zdi noro, ampak mislim, da z temperaturo likalnika vse razkužim.

Jaz likam hlače, srajce, majce. Ne likam pa brisač, sp. perila, redko servete in posteljnino. Skratka podobno kot Nika.

Lp

Posteljnine , spodnjih hlač, nogavic, brisač, pa še kaj se najde ne likam že lep čas. Ko perilo operem, ga skušam čimbolje poravnati, tako, da si maksimalno poenostavim delo.

meni pa lika tasca:)
samo zdej se selimo, pa bom morala sama:(
klinc, kr zmeckano familijo bom mela:P

Jaz zelo malo likam, pozimi samo kakšno bluzo, poleti pa še kakšne moje hlače. Moževih in otroških stvari pa ne likam. Perilo vedno tako obesim, da je čim manj pomečkano, ko je suho pa lepo zložim in dam v omaro. Pa mi še nihče ni rekel, da smo pomečkani in tudi nismo!

LP, Tanja

Se pridružujem Tanji – čim manj likanja in čim več pametnega zlaganja, da potem likanje ni potrebno!:-) Kdo bo pa še za to trošil čas… :-))

Tako, tako, še smo pametni. Sam da čim manj likamo, se bolj splača lepo raztegnit pri sušenju. Sam srajce in kake majce, ki se bolj mečkajo. Drugo-zguba časa. Tisto razkuževanje je po mojem brez veze, ker so bakterije povsod v zraku in ko daš to v omaro in tam stoji, sigurno ni več razkuženo. Pa tud temperatura je za marsikatere bakterije prenizka! Uživat, ne likat!

Ja kaj pa če sušiš v sušilcu?

Tudi, če sušiš v sušilcu, ni potebno likati. Če zložiš perilo takoj, ko se posuši (ko je še toplo), se sploh ne zmečka, ampak ostane lepo poravnano.

Jaz pa velikokrat likam iz čistega užitka – zraven gledam TV. Pa zlikano perilo vzame manj prostora v omari kot pa samo zloženo.

Če likate iz čistega užitka, je to seveda krasno. A predvidevam, da pri zaposleni, obremenjeni materi to ni užitek.
Sama pazim, kako obešam perilo, pa tudi iz sušilca vzamem, ko je perilo še toplo. In vse lepo zložim. Likam edino srajce, bluze in morda kakšne hlače.
Glede razkuževanja pa to. Spodnje perilo je prav, da je razkuženo. A to se dodobra razkuži že, če perete spodnje perilo na 95 stopinjah Celzija. Zakaj bi delale mučenice iz sebe, kadar to ni potrebno? Ta čas, ki bi ga namenile likanju, ga raje posvetimo otrokom.
Aja, še to. Mislim, da se v današnjem času veliko več pere, kot včasih. Torej bi bile ženske v današnjem času non-stop v likanju, se vam ne zdi?

Ne vem….foter lika, njemu je to fajn :)))

Jaz likam vse razen nogavic in brisač, zraven pa gledam TV. Meni se zdi nekako bolj higiensko, če vse zlikam. Res pa je, da tudi pametno obešam in zlagam, tako da z likanjem ni veliko dela.

Perilo sušim v sušilcu, ki ga že sam prav lepo polika. Vendar še vseeno malo potegnem z likalnikom čez vse razen čez brisače, da je v omari lepo poravnano. Brisače se pa sploh ne sme likat, ker se frotir pri likanju poškoduje. Seveda tudi nogavic ne likam.

Joj, nobena ni napisala:
LIKANJE JE PRAVA MUKA! In meni ne uspe vsega tako zložit, da bi bilo ok, zato likam, kaj pa vem, morda se mi samo zdi (aja, pa moja mama je enkrat rekla-ti kar hodi okrog zmučkana, toda otrokom zlikaj, da jih ne bodo obrekovali! -čutite ironijo?!!?…in zdi se mi, da kar naprej likam. Res se več pere, samo kaj ko je moj tak, da je otroke že naučil, naj kar mečejo v koš za perilo.
A bi katera, ki rada lika in uživa ob tem, malo mene razbremenila? :))))
Obljubim, da ji v zameno olupim krompir, pomijem po tleh…

LP

Jaz likam mikice, hlače in srajce, včasih tudi puloverje. Se trudim, da obesim in zložim tako, da ni zmečkano. Obvezno pa likam vse od malčka in pa kuhinjske krpe.

Je pa moja sestra bolj udarjena na likanje – ona lika VSE razen nogavic. Tudi brisače in spodnje perilo…

LP

nika

Perilo obesim tako, da je potem čim manj zmečkano in lepo zložim. To velja prevsem za belo perilo – posteljnino, serviete……
Ostalo pa likam -mikice, hlače ,srajce …..
Ampak likanje mi je tako odveč….zato si vedno zraven gor vržem kak CD z muzko in zraven mal zamigam…..ampak sem že parkrat potem tako migala zraven, da je likalnik zgrešil in mene imel za objekt likanja.:)))

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Tudi sama sem poizkušala samo z zlaganjem, pa ni šlo. Kljub temu, da sem preilo lepo obesila, so se mi na majicah še vedno poznali odtisi od klinčkov – ne vem kako to uspe vam, ki ne likate, da teh odtisov ni??

LP, Mateja

Prave ščipalke!!!

Tudi če je kje kak odtisek, ne bo konec sveta, glavno da nisi res ves pomečkan! :-)) Jaz vedno pravim: človek si mora narediti prioritete v življenju in si ne dovoliti, da nam zaradi takih malenkosti zmanjka časa za resnično pomembne stvari – kartere so te, pa ve vsak zase.

Ali, kot pravi neka misel: Vse (probleme itd.) v življenju glejmo s perspektive svoje smrtne postelje!

No, in a mislite, da boste na smrtni postelji obžalovali to, da se je nekoč videla neka gubica na majici (ki je najbrž ni nihče drug niti opazil razen vas) ali to, da se npr. nismo dovolj ukvarjali s svojimi bližnjimi ali vsaj s svojimi (naj)pomembnejšimi interesi!

No, samo moja misel…

Lp, Maja

P.S. Pa saj nisem tako hud sovražnik likanja, da ne bo kdo mislil:-)) – a menim, da je v življenju toliko pomembn(ejš)ih stvari, da človek ne sme biti preveč “picajzelj”, sploh pa ne za stvari, ki se bodo na smrtni postelji izkazale za povsem nepomembne. Ah, joj, spet filozofiram… :-))

jz rada likam…..edino moških hlač ne, ker zmeraj falim ravni rob naredit!
torej, če katera rabi pomoč…..

Strinjam se s Tamaro: likanje je tudi zame prava MUKA!

Pri nas se nabira gora perila in ne vem, kako lahko tako lepo obesite in zložite, da vam ni treba likat. Očitno bi mogla na kak tečaj :)))

LP, L.

Saj, zato ker se nabira, pa je zmečkano. Takoj, ko se perilo pobere s štrikov je treba lepo zložit in lepo zložit v omaro. Ostane poravnano!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close