LIMIT
Prosim za nasvet glede limita. Zadeva je sledeča: trenutno imam odobrenega limita 1.700 EUR, ki si ga strašno želim čimprej pokriti, saj mi je lepega dne naredilo klik v glavi in me je znesek streznil. Do sedaj mi ga je uspelo zmanjšati za 500 EUR istočasno pa spravit VISO na nulo, ki sem jo tudi vsak mesec do polnega porabla, to je 420 EUR. Limit mi naslednji mesec poteče, sedaj pa moje vprašanje, ali rajši spet koristim Viso in s tem zmanjšam limit za polovico ali pustim Viso na miru.
Hvala vsem za nasvet in lep dan!
Odvisno od obresti limita in na Visi…
Pa seveda od načina rabe..Če recimo veliko potujete, potem je primeren limit na Visi skoraj nuja.
Pa seveda od discipliniranosti – ali lahko “pozabite” na limit; če lahko, je taka rezerva lahko včasih odbrodošla. Če ne, ga je najbrž bolje zniževati..
Visa, pa.. znanka se je, da se izogen skušnjavi, odločila kreditne kartice prerezati..
Koliko te stane podaljšanje limita (recimo da zaprosiš do 500 E)?
Uporaba Vise najbrž ne stane nič (razen letne članarine ali – bognedaj – dvigovanja gotovine).
Ko sem sama bila v podobni situaciji (rabila pa sem gotovino), sem zaprosila za izredni limit v predvideni višini, kreditno kartico pa sem pustila pri miru (za nujne primere). Ko je limit potekel, sem se že spravila na zeleno vejo. Odobritev limita in obresti niso nanesle toliko, kot bi me stalo dvigovanje gotovine z Viso.
Disciplina ti očitno dobro gre, tako da samo izračunaj, kje najmanj evrčkov zmečeš za postopke in obresti. Vsaka banka ima namreč svoje tarife.