Najdi forum

Ali linux bere cdje, ki sem jih zapekel v windowsih? Ali je potrebno snemat v kaksnem posebnem nacinu? Doma sem namrec instaliral linuxe, na sihtu pa imam windowse in hiter internet, tako da bi downloadal neke linux zadeve in jih nato posnel na cd,
pa se to, imam kdo oracle (karkoli, predvsem pa bazo in ap. server) za linux doma, da ne bi brezveze downloadal?

Živjo!

Če pečeš v standardnem formatu ISO-nekaj, potem seveda
ne boš imel nikakršnih težav v Linux okolju.

Samo mount /dev/cdrom /mn/cdrom pa mora delati.
Tako jaz obratujem, no ja sedaj imam adsl, pa nimam
več takih potreb….

Skratka nimaš se kaj bat.

lp

ps. katero Linux distro pa imaš ??

imam mandrake 9.0
sprobal sem nekaj cdjev, ki sem jih prej pekel v windowsih in je delalo.
hvala za odgovor.
mogoce ves, kako najlazje zraven linuxov instaliram se kaksne windowse? mam audigya in bi rabil win98 za kaksne cubase, cakewalk variante. zraven bi pa se dal win 2000 za macromedio in ostalo. diska imam 60g.

Mojzes!

Tukaj ti pa jaz postavim nekaj vprašanj najprej ?????

Kaj imaš sedaj instalirano ???

Ali imaš dual-boot (Windows + Linux)
– Če imaš to dvoje potem ni probljema
– Kakšno povezavo imaš na Internet (modem, isdn, kabel, adsl ???)

Kaj si mislil s tem, če lahko instaliraš ???
Kako imaš narejene particije ???
Eno samo (linux), ali več (linux+ WIndows)

Če misliš instalirati Windows okolje v Linux-u imaš sicer
na voljo npr. VMWARE, ki emulira računalnik in na njega
lahko instaliraš tudi Windows 9.xx, ali Windows 2000, XP,ME
itd…. ()

Povej malce več ??
Pa bomo našli rešitev!!

lp

hm. pravzaprav sem na zacetku linux instalacije na prazen, neformatiran disk, ustvaril eno linux, eno ti. swap in eno fat podrocje. sedaj pa bi rad instaliral windowse. bojim se, da mi win ne bo pustil, da bi po koncu instalacije na zacetku zagona racunalnika izbral med sistemoma. doma imam modemsko povezavo. je pa res, da sploh se nisem probal. itak nimam kaj pokvarit.

zanima me, ali je moznost, da ne bi rabil spet na novo instalirat vsega skupaj. verjetno bi bilo bolj pametno, ce bi imel najprej win potem pa bi dodal linuxe. mandrake ima dokaj dober instalacijski program in bi verjetno vse skupaj opravil kar sam od sebe.

pa se to. ali je mozno preuredit prostor, ki sem ga namenil za particije. fat particijo bi rad namrec skrajsal in jo dodal linuxu. ceprav sem tudi slisal, da baje linux nimam nekih tezav z branjem fat diskov. je to res? torej bi kar pustil, tako kot je. hvala za trud.

Živjo!

Ja res je, da nepravilno zaporedje instalacije sistemov povzroči kasneje
malce bolečine v glavi!!!

Običajno je postopek instalacije tak, da instaliraš Windows okolje (karkoli)
in nato Linux okolje, ker Linux ne povozi (prestavi obstoječi boot) boot sektorja (ok stvar debate – ja in ne).
Windows okolje pa pač instalira svoje kar preko boot sektorja, ne oziraje se na vse skupaj.

Da skrajšam:
– Najprej si naredi v Linux okolju rescue disketo (da kasneje ne boš imel težav) z ponovno konfiguracijo Lilo boot-a

Najprej dvigni linux sistem in naredi s particijami kar želiš, potem
pa lahko z dos disketo skreiraš fat(16 ali 32) particijo in instaliraj Windows okolje
po želji.

Nato z rescue disketo dvigni Linux okolje in odtipkaj /sbin/lilo -v da se ti ponovno
instalira Lilo boot in stvar je gotova.

lp

beri zdaj to.
imel sem gor linux.
nato sem zagnal z winMe boot cdjem in jih instaliral na c particijo, ki sem jo pac skreiral z fdiskom. vse je bilo ok.
nato sem instaliral win2000, ki so si sami skreirali particijo d na preostalem praznem disku, pac dolocil sem zeljeno kolicino prostora.
vse je delalo ok, dokler mi niso win2k zablokirali in sem moral resetirat. takrat se mi je zagnal scandisk in mi pobrisal del linuxov, home direktorij na linuxih je bil pac na istem logicnem pogonu kot win2000 in scandisk je ta direktorij prepoznal kot pokvarjeno datotek.
zdaj bom pac spet bootal linuxe s cdja in dal recover ter malo bolj bom moral bit pozoren na particije in te zadeve, da se mi kaj ne bo prekrivalo.
drugace je pa super delalo. nekaj casa.

Kako se ti je pa to naredilo ??

Namreč W2K naj sploh ne bi videli (prepoznali) Linux particije, pač pa je to za njih NON-DOS (Other) partition.

In ker je temu tako, ti scandisk ne more narediti nobene škode.

Razen če nisi instaliral kakih WinLinux okolij na navadno
particijo ??? Potem pa vse kar si napisal drži!

lp

ps. drugič kar odpri novo temo, da ne bomo toliko daleč
nazaj brskali

—-
pupm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close