Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Lipa-Pirniče

Lipa-Pirniče

Danes krožijo grozne vesti o tem, kako so 2 mladoletnici vrgli iz Lipe v množico, ki ju je do smrti pohodila, eno so celo na pol slekli. Tukaj vas je dosti mladih, zakaj mislite, da je žur trajal še naprej ? Ali pazite nase in na svoje prijatelje, ko greste ven žurirat, ali pokličete takoj rešilca in policijo, če se kaj zgodi in ali sploh priskočite na pomoč ali se samo umaknete, ker ne želite težav, srečni, da ste jo odnesli? Očitno je pri nas kot v kakšni državi, kjer se kamenja do smrti, da je apetitom zadoščeno!

Upam, da bodo inšpektorji natančno pregledali vse ostale klube, če je za varnost in zakonitost poskrbljeno in da bodo varnostniki mladoletnike zaščitili ter poklicali starše, naj pridejo ponje v varen prostor!

Me prav zanima, če bo to prekletstvo še delovalo!?

Ja,dve sta umrli,dve sta pa v kriticnem stanju.In “zur” se je okoli polnoci koncal za vse.
Za moje pojme so krivi vsi.In organizatorji in mladina.

lahko samo rečem,da bo v norenju,v kakršnega se mularija,v temle času
nahaja,pokojni še kdo.

Ne,da to želim,sploh ne.To je samo domneva na podlagi videnega
in predvsem,slišanega.

Tudi petarde niso tako nedolžna stvar kot nekatere mamice in očki,predvsem pa njihovi nadebudneži,mislijo.
Sem že nekje napisala pa bom še tu: klinični center jih že sprejema….petardaše,namreč.Sem za to,da bi morali po zakonu vsako urgentno zadevo,katere krivci so edino oni in petarde oz.razgrajanje,v omenjenem primeru,plačati sami.

podivjana evforična horda, ne ljudi, ampak manj kot živali! če je disko poln, je poln, ne vem kaj mladini ni bilo jasno…ali so mislili, da se bo Lipa zaradi njih razširila in povečala.

sem čisto paf, in resnično sočustvujem s starši dveh deklet, ki nikoli več ne bodo praznovali vesel božič.

*****če je disko poln, je poln, ne vem kaj mladini ni bilo jasno…ali so mislili, da se bo Lipa zaradi njih razširila in povečala. ******

Nekaj si zapomni! Kar bereš na raznih bolj uradnih straneh, da so vhod zaprli zaradi prenapolnjenosti, vedi da je to debela laž.

V času tragedije Lipa ni bila polna niti do polovice. Vsi čakajoči v gneči bi prišli noter, pa še kakšen zraven, vendar so varnostniki le po kapljicah spuščali folk noter, kajti do 10 je bil vstop prost, pozneje pa jurja.

Interes folka je bil da pridejo noter do desetih, zato so tako navalili. Interes organizatorjev pa da pridejo po deseti uri in plačajo vstopnino, zato so jih zelo počasi spuščali not.

gal napisal:

> podivjana evforična horda, ne ljudi, ampak manj kot živali! če
> je disko poln, je poln, ne vem kaj mladini ni bilo jasno…ali
> so mislili, da se bo Lipa zaradi njih razširila in povečala.
>
> sem čisto paf, in resnično sočustvujem s starši dveh deklet, ki
> nikoli več ne bodo praznovali vesel božič.

se strinjam s tvojim mnenjem in sem,verjeti ali ne,žalostna,da se je moralo pripetiti nekaj tako dramatičnega kot je,smrt.

Tragedija, ki bo mnogim uničila letošnje praznike in za nekatere ne bodo ti prazniki nikoli več lepi. Res žalostno in še mene stisne pri srcu pa teh dveh deklet sploh nisem poznala.

Sedaj se bodo vsi prerekali kdo je bil kriv in gotovo bojo omenjali razne tožbe, a zdaj je prepozno.

Ob takem dogodku ostane človek enostavno brez besed.

m
>
>
> Interes folka je bil da pridejo noter do desetih, zato so tako
> navalili. Interes organizatorjev pa da pridejo po deseti uri in
> plačajo vstopnino, zato so jih zelo počasi spuščali not.

no in takole se konča ‘interes folka’-
Interes organizatorjev je bil, kot kaže,drugačen.

Namesto,osovraženih raket,petard in ostale,drage,pirotehnike,naj bi
plačali vstopnino.

Danes,ob priliki obiska Šmarne gore,je tam pokalo kot,da tragedije ni bilo.
Ali pa ravno zato.

LP

oprosti megaboy, se mi zdi da sem te kar mal razkurila…ne vem, kako je bilo in kaj je laž in kaj ne.
Bolj me jezi to prerivanje, kjerkoli, ne le včerajšnji dogodek.
Jezi me, da kot ljudje, ne premoremo malo strpnosti in potrpežljivosti.
Ne govorim o Lipi in o plačevanju vstopnine, ampak bolj o vseh prireditvah, kjer se ljudje tako drenajo, da je neznosno, pa čeprav imajo že karte ali sploh ni vstopnine.
Drenanje npr. na avtobus, ko itak vemo, da bomo vsi gor prišli, pa še vedno včasih naletim na hordo ljudi, ki očitno misli, da bo bus odšel brez njih, ali pa na kak koncert…isto, vsi imamo vstopnice, ampak eni si želijo biti v dvorani dve minuti prej kot tisti, ki gredo zadnji notr.
Pa da ne omenim otvoritve Hoferja v Lj, kjer sem tudi gledala po TV, živo norijo kot da bodo odprti le 5 minut in konec. Groza.

Oprosti megaboy, nisem tako grdo mislila kot je bilo napisano.

Takole pa o tem na 24.ur

Pred zabaviščem v Spodnjih Pirničah pri Ljubljani se je na predbožični zabavi zbrala množica mladoletnikov, ki so želeli vstopiti v prenapolnjen lokal Lipa. Organizatorji zabave so potem, ko so napolnili zabavišče, onemogočili vstopanje preostalih obiskovalcev.Množica, po nekaterih ocenah od 400 do 500 ljudi, je pritiskala na vhod v diskoteko. Pri tem se je porušila ograja, zaradi česar je prišlo do nepopisne gneče in prerivanja. Množica je pod seboj poteptala dve dekleti, stari petnajst in sedemnajst let, ki sta umrli na kraju dogodka.

Pa še tole:

so zopet krivi organizatorji?Mladini vse skupaj ni prišlo do živega,kot kaže:

Očitno je, da ni važno koliko si star in ni važno ali je to Hofer, Lipa, koncert…če se da poceni prit notri bo hotel vsak to izkoristiti in če se grejo organizatorji te igrice morajo računati na posledice. Pri tem se vsak obnaša sebično in gleda izključno na najožje prijatelje (pa še tuki se je za zamislit).

Vsak rad kej prišpara, ampak zabavat naj se gredo tisti, ki si lahko privoščijo vstopnico, nekaj pijač in taksi za domov.

Blondy, ne morem se strinjati s teboj. Tu sploh ne more biti nikakršne primerjave med otvoritvijo neke trgovine in pa vstopom v Lipo.

Menim, da je za nastalo situacijo kriv lastnik Lipe, saj se gre take igrie že dolgo. Pred Lipo nikoli ne bi nastajala gneča, če bi varnostniki ljudi redno spuščali noter. Tako pa ob pol desetih (do desetih je vstop prost, po deseti je 1000 sit vstopnine, tako da največ ljudi pride ravno v tem terminu) varnostniki zablokirajo vhod in spuščajo noter zelo počasi z namenom, da bodo počakali do destih in jim računali. Ker je bil še DJ Time in začetek počitnic, je jasno, da bo mladine polno.

Sama ne razumem policije, saj nikoli ni ukrepala. Tudi sama sem bila priča, kako so ljudje klicali policijo zaradi glasbe (v Pirničah se tresejo šipe), a očitno dlje od opozorila (in to kar 241krat!) ni prišlo.

Bravo!

Gal, saj me nisi ti razkurila, ti si pač napisala tisto, kar si prebrala drugje, tudi še enkrat lahko malo nižje v še enem postu.
Bolj uradni viri (24 ur, rtv-slo) zavajajo folk z neresnično izjavo, da je bila Lipa v času tragedije prepolna. Tako ta vir že od vsega začetka ščiti organizatorje, češ da niso spuščali ljudi not iz upravičenih razlogov. Ponavadi taki viri informacij prihajajo iz policije.
Tisti, ki so bili tam, pa vedo povedati, da v času tragedije Lipa ni bila niti polovično polna. Zgornji prostori niso bili odprti (odprejo jih vedno šele pri večji množici ljudi), zunanji šotor tudi še ne. Skratka prostora je bilo še več kot dovolj.

Drugač imaš pa prav. Ljudje se radi drenjajo in pri tem ne mislijo na posledice. Tudi primerjava s Hoferjem se mi zdi kar na mestu. vendar bi z boljše organizacijo lahko drenjanje omilili – recimo bi lahko spuščali ljudi normalno hitro v diskoteko, vrsta bi bila lahko daljša in ožja…. not pa sanitatni pogoji …trije ženski wc-ji in dva moška za 1500 ljudi. Voda iz pipe pa bolj kaplja kot pa teče.

Anci, primerjava Lipe s Hoferjem je še kako na mestu. Pa tudi druge diskoteke niso nič drugačne kot Lipa . Sem bil pred dobre pol leta v Ambasadi. Tam so imeli cenejše vstopnice do 24 ure, kasneje pa dražje. Okrog 23 ure se je nabrala pred vhodom nepopisna gneča, v diskoteko pa so ljudi spuščali počasi.
Nekaj pred pol enajsto pa so vrata zaklenili, folk pa je pritiskal proti vratom, nihče pa ni mogel not. Vrata so ostala zaprta kakih 20 minut, po mojem mnenju zato, ker je organizator hotel tiste, ki bi še prišli noter po cenejši ceni zadržat, da bi plačali vsak 1300sit več. Tisti bolj zadaj v gneči pa ne vedo, kaj se dogaja pred vrati in se drenjajo naprej. Prava sreča, da takrat ni prišlo do podobne tragedije.

Lipa ni toliko v naselju, da bi se kaj dostim hišam tresle šipe. Najbrž se tistim, ki stanujejo kje ob Celovški cesti bolj, in to ne samo za vikende temveč 24/365.
Po moje je bolj kriv organizator zabave, kot lastnik Lipe zato, da je gneča nastala. Ne vem, mogoče je to celo ista oseba. Vsekakor pa niso ne lastnik ne varnostniki porivali folk ob ograjo, krivda je predvsem v podivjanih ljudeh v gneči. Sicer sem pa bral na drugem forumu, da sta dekleti že bili not, pa da so jih zaradi razgrajanja varnostniki vrgli ven, kar je predstavnik Lipe zanikal.

Razne kršitve hrupa, obratovanje izven delovnega časa (ki v času tragedije ni bil prekoračen), številne prijave.. nimajo z nesrečo nobene veze.

Mladi se bodo vedno zabavali, če ne tu pa kje drugje.

Zadnji stavek še kako drži. Kako naj zdaj poskrbimo za varnost ? Enotna cena vztopnic ali za punce prost vstop bi bilo zelo korektno in brez prerivanja.

Glede na to, da so ima Lipa za okrog 74 mio SIT prekrškov se je za zamislit, kaj so v vsem tem času počeli organi, ki bi mogli Lipi že zdavnaj vzet dovoljenje za obratovanje…sodni mlini meljejo počasi…lame, lame…

Zakaj pa za punce prost vstop? A nismo več enakopravni?

ŠOVINISTKA

Megaboy.
V Ambasadi še nisem bila, zato tu ne morem konkurirat. V Lipi sem bila stalna obiskovalka petkov in četrtkov pred leti in že takrat se je dogajalo eno in isto: varnostniki niso spuščali noter.

Šipe se pa res tresejo, ker poznam Lipine sosede in sem kdaj tudi tam prespala – sigurno ne bi napisala nekaj, v kar ne bi bila prepričana. Sosedje se pritožujejo na vse mogoče kraje (občina, policija, peticije) že kar nekaj let in če bi bila Lipa res bife, odprt do 23. ure, do tega ne bi prišlo.

Plosk, plosk!

Ljudje se bodo pritoževali, včasih upravičeno, včasih pa tudi iz foušarije.
V našem kraju je bil lokal, odprt do 23 ure in nič več, pa so se tud sosedje pritoževali, pisali peticije…. pa je po moje en bolj mirnih lokalov.

Tud jest sm stalni obiskovalec Lipe, predvsem sobotnih večerov in se strinjam, da je velika napaka, da so varnostniki bremzali ljudi pred vhodom. Vendar se na žalost to dogaja povsod, kar pa ne zmanjšuje krivde Lipinih varnostnikov. Kaj takega bi se lahko pripetilo še kjerkoli in prava sreča da se ni pred časom v Ambasadi, kjer sem bil not v množici.

Je pa tud res, da zadnje čase v Lipi ni blo glih pretirano folka, tko da je možno, da je število ljudi organizatorje presenetilo. Saj so vedno, ko so pričakovali večje število ljudi postavili blagajno na drugo stran na parkirišče.

Jaz pa menim, da moram veliko več storiti, da osveščamo ljudi, le zakaj pa moramo tja, je to res nekaj brez česar ne moremo živeti ali se kvalitetno zabavati?
Govorim tudi o Hoferju, ki se je odprl poleg naših prostorov in smo bili priča, gneči in prepriranju zaradi nekega televizorja, ki ga bodo gledali samo nekaj ur na mesec, kot da bo zaradi tega program kaj boljši in bomo še bolj uživali ob gledanju. JAz imam tudi nekaj let starega Sony-ja, pa samo 4 programe in sem z vsem seznanjen.
Je disko res tako potrebna zabava, da lahko rečemo, da smo se zabavali in živeli. A drugih načinov ni, je 1000 tolarjev res tako veliko vrednih, da za njih zastavimo življenje. Zakaj?
Vem vsi boste rekli, ne ni tako vredno, problem je samo v tem, ker vsi začnemo razmišljati prepozno, ampak prehitro podležemo informacijam in današnjem življenju. Smo kot ovce, letimo tja kjer nekaj zvoni in nekdo pravi, da je tam mleko in med, ne da bi se prepričali in se vprašali ali mi to res potrebujemo, letimo tja. Zakaj?

Glavni razlog, ker to počnejo tudi drugi.

ZAčnimo razmišljati s svojo glavo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Poglej Primož. Tud po eno brezvezno stvar greš lahko v bližnjo trgovino, pa te lahko povozi avto. Pol se boš pa vprašal, ali je res tista stvar toliko vredna, da si zastavil življenje.
Nihče ni mislil tvegat življenja, še najmanj za jurja in tudi tisti, ki so od zadaj porivali niso mislili nikogar ubit. Se je pač zgodila nesreča, in iz tega se je treba nekaj naučit, da se ne bo ponovila. Slučajno je nesrečo doletala punce pred Lipo, čisto tako bi se pa lahko zgodila tudi kje drugje na enak način.
Ljudje so se prišli zabavat, vedno so se zabavali in vedno se bodo.
Včasih so bile v modi vaške veselice, s pretepi in tudi noži so se bliskali. Zdej so diskači, vseeno pa mislim da je pretepov in smrtnih slučajev zdaj manj kot pa pred recimo petdesetimi leti.
Sej na koncu bo kriv itak en, ki ga sploh zraven ni bilo.
V tem imaš pa prav, ljudje smo kot ovce, pa naj gre za Lipo ali Hofferja.

Ali pa splošno nizka cena, ker večina mladih nima denarja. Rešitve pa ne predlagaš, tudi nič novega ne poveš, le druge korigiraš. Povej, kako bi ti osebno rešil ta problem, če bi imel otroke ali lokal?!

No, zdaj sem bral, da Lipa sploh ni diskoteka, da so registrirani kot gostilna in da imajo dovoljenje za obratovanje do 23 ure, ostalo je pa vse na črno..

Lastnik je menda nek mafijec.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz tega problema ne zmorem in ne znam rešit. To je širši družbenopolitični problem. Saj vidiš, stari se drenjajo v Hofferju, mladi pred diskotekami. Absolutne varnosti pa ni nikjer.

V konkretnem primeru bi se dalo tragedijo preprečit z boljšo varnostno službo in sicer tako, da na vhodu ne bi zadrževala obiskovalcev ampak jim omogočila hitrejši vstop v diskoteko, ograja in vrsta pa bi morala bit postavljena tako, da bi bila ožja in pa daljša. Tudi predprodaja vstopnic na drugem koncu parkirišča bi omilila gnečo pred vhodom.

A misliš da je po drugih diskotekah, katerih lastnik ni mafijec ali v dolgovih kaj drugače? Zadnjič sem potreboval skoraj uro , da sem prišel po koncu zabave ven iz globala. Kaj če bi izbruhnil požar? pa še lift takrat ne bi delal najbrž. Kdo od požarne varnosti je dal dovoljenje za odprtje lokala.

Pa tudi v novejših poslovnih prostorih, kjer se vrata odpirajo samo na kartice, ne boš prišla ven iz prostora v primeru požara, ker bo takrat zmanjkalo elektrike in se vrata ne bodo odprla :-((( Hudiča a tega nihče ne ve?

Da se vrnem k nesreči.
Vendar glavni problem ni bil v slabem varovanju temveč v slabi vzgoji mladine, ki se drenja in dela p*zdarije tudi kadar ni treba. Folk je na splošno preveč živčen, in to na vseh področjih.

Na tragedijo ni vplivalo dejstvo, da lastnik ni imel obratovalnega dovoljenja, da so ga policaji že xx-krat ovadili, ampak je prišlo zaradi nevzgojenih mulcev. Ni se lastnik drenjal pred vrati.

Pol se pa en sprašuje, a starši niso vedili kam gredo otroci pa zakaj puščajo tako mlade ven. A niso vedeli da ima lastnik dolgove in probleme s policijo. Pa koga od obiskovalcen briga, koliko je lastnik dolžan, obiskovalci so se prišli zabavat.
pa saj je Ljubljanska banka tudi okradla hrvaške varčevalce, pa to ne odvrne staršev, da ne bi imeli račun pri tej banki.

Včasih si se lahko povsem varno s torbo denarja sredi noči brez skrbi sprehajal po mestu. Danes to ni več mogoče. Kdo je kriv?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close