liposukcija
Jaz sem bila na liposukciji stegen v BCB (dr.Čokl). Imam “solidno” postavo, kilce so bile odvisne samo od mene, tako da me je motilo samo to, da sem imela neke vrste “bunke” na zunanji strani stegen.
Operacija je bila uspešna. Zgleda pa tako: prideš, dobiš tabletko za pomiritev, dobiš uspavala. Jaz sem bila operirana ob 15.30., ob 20. uri sem že zapustila kliniko. Ne morem govoriti o bolečinam, to je bolj podobno občutku pri zelo močni zatečenosti, kar dejansko tudi je. Normalno pa je, da se nekaj dni noge zelo zatečene in vseh možnih barv od podplutb. Vendar vsa zadeva po dobrem tednu zgine (večinoma). Jaz sem bila doma 7 dni, pridno sem ležala in ubogala tudi vsa druga navodila, tako da nisem imela nobenih, ampak res nobenih težav. Po enem tednu ti poberejo tudi šive. Elastične hlače pa moraš nositi kar dolgo časa. Jaz sem jih dober mesec dni, zato je dobro, da to opraviš v zimskem času, ko to ni tako moteče.
Jaz sem zelo zadovoljna.
Moja stegna so bila 380.000 SIT, operacija, elastične hlače, odstranjevanje šivov itd.
Rezultat je zelo dober, čeprav je treba malce potrpeti, da se vidi, saj morajo otekline zginiti.
Po enem mesecu je že boljše, modric ni več, otekline tudi zginejo, vendar je za res pravi učinek treba počakati 3 do 4 mesece (da se noge tudi znotraj opomorejo).
Opažam, da se mi na predelih, kjer sem imela opravljeno liposukcijo, maščoba ne pojavlja več oz. če se malce zredim, se porazdeli po celem telesu.
Hvala za odgovore.Tudi jaz sem za ta poseg razmišljala, vendar ne vem, če je primeren zame, ker bi bilo pri meni bolj malo za odstranit, kar pa je, je pa celulit. A mogoče veš, če ta tudi izgine po posegu. Nekje sem zasledila, da se celulita ne da odstraniti kirurško. Moj večji problem je, da imam ‘grde noge’, nekatere mišice premalo razvite (podedovano), kar pa ne verjamem ga se da popraviti s plastično operacijo. Za kaj si se pa ti odločila za liposukcijo?
Kot sem že napisala sem v bistvu kar zadovoljna s svojo postavo. Skušam čim več telovaditi (fitnes, tenis, sprehodi), popijem veliko vode, občasno se nabašem s čokolado (tudi to mora biti).
Ker imam tipično hruškasto postavo (zgoraj manj, spodaj več), me je zelo motilo, da imam stegna in boke nesorazmerne z ostalim telesom. Po liposukciji nisem nič shujšala, vendar je maščoba zdaj veliko bolj enakomerno razdeljena, tako da boki ne izstopajo.
Celulit pri meni je, vendar ni tako velik problem, in tudi po operaciji ni izginil. Vendar se proti celulitu lahko boriš vsak dan, predvsem s prehrano, gibanjem in velikimi količinami vode.
Hvala ti za odgovor ENM.
Nekaj me še zanima ,ali se zelo vidijo tiste rane(kjer pač je bila koža prebodena) in če mi lahko zaupaš ceno.Imam pa tukaj email naslov ,tako da mi lahko zaupaš ceno po e-mailu ,če je to tako moteče in te prosim če mi lahko še kaj opišeš glede te operacije.Na e-mailu [email protected] (naslov je od brata ,sam sej ni važno)
Lep pozdrav!
Cena je kot sem že napisala bila 380.000 SIT. Ranice so 1 cm dolge in se praktično ne vidijo več.
Predlagam ti, da pokličeš dr.Čoklovo in se dogovoriš za pregled. Jaz sem k njej prvotno odšla zaradi povečanja prsi, vendar sva potem ugotovili, da moje prsi niso tako zelo majhne, kot jih jaz vidim, in da bi bilo bolje, da odstranim maščobo z bokov. In res je, da zaradi tega tudi prsi večje zgledajo, telo je namreč bolj sorazmerno.
Telefon dr.Čoklove pa mislim, da je 200-06-90.
Srečno.
Hvala ti za odgovor! ENM
Nekaj me še zanima, če mi lahko poveš. Kako dolgo po operacije pa lahko greš domov? Pa še nekaj ali lahko hodiš po operaciji ali ne moreš zaradi oteklin,kdaj izginejo otekline, pa če si lahko se sama peljala domov z avtomobilom.Kdaj si potem prvič prišla iz hiše(bolnice)
Še enkrat lep pozdrav!
Tinkara
Domov sem šla že čez nekaj ur, vendar v spremstvu prijatelja, ker sama nisem bila sposobna voziti, zaradi nerkoze.
Ležala sem 7 dni, takrat sem opravljala samo nujne stvari, hranjenje, tuširanje in podobno. Po 7 dneh sem šla tudi že v službo. Povoje sem nosila še cel mesec, vendar večjih problemov nisem imela. Prvi teden je res grozno, ker imaš zelo zatečene noge, vendar bolečine niso nič posebnega, vsaj če res veliko počivaš.
Za dr. Čoklovo sem se odločila po naključju, vendar sem bila zelo zadovljna z njo, tako da bi ni žal, saj je zelo realna in ti zna svetovati pa tudi ustaviti, če je treba in imaš prevelike zahteve.