lisičke

Hej!
Nisem prevec ljubitelj smetanovih omak. Lisicke sicer pripravljam bolj na suho, s petersiljem in cesnom. Mama pa je vse gobe rada naredila v omaki;
za vec lacnih ust:))) Tudi kot golaz ni bilo slabo. Ne vem, kako tocna bom, ampak priblizek bi bil nekako tako.
Nasekljano cebulo je malo poprazila, da je ovenela, nato dodala gobe,malo premesala,se petersilj in cesen. Ko je vse spustilo vodo in se izparilo, je malo poprasila z moko(ne kaksno prezganje),malo pomesala in prilila toplo tekocino.Popoprala in pokuhala.Veckrat je dodala tudi paradiznikovo omako ali malo rdece paprike v prahu.
Zacimbe pa po okusu, muskatni orescek zelo prija. Ce prilijes malo konjaka, preden dodas vodo ali juho, je res mnjami.
Kasneje sem sama odkrila por. Ta, narezan in poprazen namesto cebule, naredi vse omake zelo voljne in okusne. Gobe najraje naredim z njim, ce hocem naravno omako; se zelo ujema. Lp Babi