Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek listi orhideje

listi orhideje

Ali lahko s sprejem za lesk listov zelenih rastlin poškropim liste orhideje???

LP!
Glili

ni priporočljivo s strani vrtnarjev – orhideje namreč preko listov dihajo ?? jaz jih ne !

Niti približno!!!

Raje jih stuširaj in vsak drugi dan obriši prah in bodo lepe 🙂

********************************************* We all know that cats rule the world!

kako pa zgleda tuširanje—jaz si predstavljam da je tuširanje, da poškropim liste in zalijem orhidejo

ne smeš jih tuširat po cvetju. postavi jih v bano ali tuš in polivaj po listih, potem jo dobro zalij in pusti, da se vsa voda lepo odcedi. Voda v posodi ne sme stati!

Jaz jih po cvetovih tudi.

Ampak ni panike – mojim paše.

Sedaj ena po 7 mesecih cvetove dol meče in dela že nove zraven.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Mene pa zanima,zakaj orhideja dobiva rumene liste in odmetava cvetove.

Hvala in lp

mamiMaja

Ali se je prehladila ali jo je pa kap.

To je ponavadi.

lahko si jo prezalila ali premalo zalila odvisno.

Tudi ni Ok, če cel dan sonve nanjo sije.
Ne sme bit direktno sonce.

Liste moraš brisat, da niso prašni.

Na 3 mesece sosaš ampulo gnojila. No pač odvisno kero imaš – jaz gnjim na 3 mesece – imam takšno gnojilo.

Je pa lahko tudi to.
meni je moj kupil orhidejo za valentinovo. Jaz znam kar Ok, z orhidejami.
ampak je začela popke dol metat 4 dni po tem kaj jo je prinesel.. No sem jo nesla nazaj v cvetličarno (konec koncev je stala 25 EU) in so jo brez problemov zamenjali.

Tako, da moraš malo povedat, kako dolgo jo že imaš, kje jo imaš… in tako dalje.

tu malo poglej, kaj bi lahko bilo narobe

Ja jaz si tudi iz te strani vse preberem 🙂

Zdaj me je tako primlo, da bi si šla še po eno – ampak nimam več prostora.

Dobili so takšne lila z belimi pikicami 🙂
Res full posebne – ampak na mizi bi morda še lahko bila kakšna 🙂

Moja orhideja je bila kupljena za materinski dan.Kupil jo je mož.Je lila barve,imela je nekaj cvetov in popkov.V začetku je lepo delala,sedaj pa ne.
Imam jo na okenski polici v kuhinji,kjer je dopoldansko sonce.

Kaj sedaj,kako naprej?

lp,mamiMaja

Hja težko je rečt.

Če je pod okensko polico radiator je lahko to krivo.

Kako si jo pa zalivala?

Fino je 1x tedensko…

Pa na kakih 14 dni tuširanje.

No tudi moja ima dopoldansko sonce.

Ja zalivanje enkrat tedensko,tuširanje tudi na štirinajst dni.Morda pa je krivo direktno jutranje sonce.Bi jo premaknila,samo kam? mora imeti pa svetlobo.
Pa dvomim da je bil radiator kriv,ker seni toliko kurilo,ni bilo več potrebe.

Vseeno hvala za odgovor!

mamiMaja

Hmm potemtakem pa težko rečem kaj bi bilo.

Morda pač odcveta – je v trgovini že nekaj časa cvetela.

Ma ne sonce ne, ker jaz jih imam tudi tako kot ti…

Ko bo odcvetela pa ne odreži stebelca. ampak jo neguj dalje in kupi gnojilo za orhideje.

Aja saj gnojilo za orhideje že imam,kdaj jo pa lahko pognojim?

Lahko še na to,odgovor prosim?

lp,mamiMaja

Ja meni so rekli v cvetličarni – tam, ko kupujem vse moje orhideje, da naj se med prvim cvetenjem ne bi gnojila – drugi pravijo drugače.

Preberi kaj piše na tem gnojilu, ki ga imaš (vsako je namreč drugačno) jaz imam ampulo, ki se zapiči v zemlju in 14 dni kaplja v zemljo oz. lubje. Druga so spet drugačna…

Najbolje, da se ravnaš po predpisih.

Morda ne bi bilo slabo, da jo pognojiš sedaj, ko je bolana.

Malo preberi to stran katere link ti je bil posredovan – saj je vse super napisano.

ok,hvala lepa za vsa pojasnila!

lep dan,mamiMaja

Ni kaj

Lep dan

New Report

Close