Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Liter donata na dan – posledice?

Liter donata na dan – posledice?

Pozdrav! Kot v naslovu: donat mi je res dober (okusi so …) in ga spijem liter na dan, kar tako. Kolegica pravi, da to ni ok, ne zna pa tega utemeljit.
Kaj pa monovke pravite? Je narobe?

Hvala vsem za odgovore.

imela boš dobro sliko mineralov:):):)
če te ne žene(mene tudi ne),zakaj ga ne bi smela pit,kolikor ti paše?
je tvoja kolegica iz biokem.stroke?medicinka?ali le “pametna”?

Nevem, jaz sem ga med nosečnostjo spila tudi najmanj 1 liter na dan. Pomagal mi je pri zgagi in pri prebavi. Drugih posledic kot srdljivo prdenje ni bilo. Niti moj ginekolog se s tem ni obremejeval, torej kakšne hude krize po moje ni.

Lep pozdrav !

če imaš po njem drisko, pol ti bodo padli elektroliti, sicre pa ne bi smel bit problem

– Ali prevelika količina popite naravne mineralne vode Donat Mg škoduje?

Kot smo navedli že v prejšnjem vprašanju, je naravna mineralna voda Donat Mg posebej učinkovita, in če jo pijemo do 1 litra na dan, nam ne more škodovati. Seveda pa pri nekaterih ljudeh povzroča močno drisko in zato prevelike količine niso priporočljive. Pomembno je vedeti, da je naravna mineralna voda Donat Mg visokomineralizirana in ni primerna za žejo. Dnevno količino tekočine morate nadomestiti z navadno vodo ali čaji ali sokovi.

Vir : http://www.donatmg.net/pogosta_vprasanja.php?kategorijaid=1&faqid=7

Tako piše na njihovi strani. Kar nekaj zdravnikov pa odsvetuje več kot dcl mineralne vode na dan.

Ce bi ljudje vedeli kako koristen je Donat!:) Bi ga se kdo popil kaksen dcl vec. Je pa res, da je odvisno zakaj ga pijes. Na njihovi strani pise vse kako ga piti, kdaj ga piti,….Jaz recem kar Na zdravje!

Mah, verjetno drugi odsvetujejo zaradi driske. Vem, da nekateri ga sploh ne morejo pit, ker jo takoj fašejo. Jaz ga lahko liter pa še več, pa poleg še recimo mleko, na vrh pojem še zelje, a bom še vedno imela težave z zaprtjem.

Če si nagnjen k ledvičnim kamnom, odsvetujejo pitje večjih količin Donata. Torej zmerno.

POSLEDICA. KAKANJE

Šalo na stran. Čeprav donat pospešuje prebavo, se ga telo ob prepogosi rabi seveda sčasoma privadi in učinek pospešene prebave se zmanjša. Meni so pretirano uporabo odsvetovali zaradi kamnin v njem, ker se počasi nabirajo v ledvicah, imam pa pesek že brez donata. Enako velja tudi za radensko, čeprav je vsebnost mineralov manjša. V normalnih količinah je pa priporočljiv zaradi magnezija in teh istih mineralov, ki znajo biti tudi stranski učinek.
lMislim, da je Liter na dan vsak dan verjetno res preveč, s tem, da magnezij je pa tudi zelo pomemben v življenju.

Vsi, ki imajo težave z zaprtjem ali drisko, si lahko uredijo potrebo po magneziju preko koze.
Poglejte si delovanje magnezijevega klorida.
Sploh diabetiki in vsi tisti, ki imajo probleme s kalcijem, kalcificiranjem organov, sklepov itd.
Pa ne reklamiram za prodajo.

Edino stvar, ki jo jaz vidim bi lahko bila problematicna je zmanjsanje zelodcne kisline in posledicno zmanjsanje absorbcije vitaminov ki potrebujejo kislino za razgradnjo npr.b vitamini…kar posledicno pomeni zmanjsanje…

Ima mnogo preveč natrija, kar 1700 mg na liter…

Najprej je treba vedeti koliko telo sploh potrebuje Mg na dan in nato pogledati koliko ga vsebuje 1l Donata.
Po drugi strani pa je treba uravnotežiti vnosi kalcija. Kajti s prevelikim vnosom Mg se znižujejo vrednosti kalcija.

New Report

Close