LITERARNI NATEČAJ
Krški kulturniki so razpisali literarni natečaj. Če je kdo mnenja, da bi bilo dobro, da jim pošlje svoje umotvore. Na prvo mesto pa pozabite, ker bom tudi jaz poslal neverjetno prisrčno zgodbico o ljubezni, kjer niti enkrat ne omenim srca, solz, razmršenih las, da sva eno in večnost. Samo pomislite!
Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in uredništvo literarne začimbe Cimet vabita pesnike in pisce kratke proze, da se udeležijo natečaja za naslednjo številko Cimeta (»zvezdni«).
Pogoji: poslanih naj bo do 5 pesmi ali 60 vrstic kratke-kratke proze, dela še niso bila nikjer objavljena, poslana naj bodo v treh izvodih, opremljena s šifro in kuverto s podatki in telefonsko številko avtorja.
Žirija bo izbrala 30 del za objavo. Najboljši trije bodo nagrajeni (30.000, 20.000, 10.000 SIT).
Izid naslednjega Cimeta bo v juniju 2003, ko bodo na literarnem večeru predstavili avtorje in razglasili zmagovalna dela. Prispevke pričakujejo do 30. aprila 2003 na naslovu KD Leskovec pri Krškem, Ul. 11. novembra 24, 8273 Leskovec, s pripisom »za Cimet«.
Hvala za obvestilo! Objavila ga bom (če dovolite, seveda) tudi med Moljevimi literarnimi novicami:
Če ima kulturno društvo Leskovec še kakšno drugo novičko, mi jo pošljite po elektronski pošti.
urednica Moljev Irena
P.S. Če bi po nekem grozovitem naključju vaša odlična zgodba izpadla iz ožjega izbora, vas vabim, da jo objavite pod rubriko Umetniška duša, da se je vsi naužijemo in se ji načudimo.
Pozdrav!
Pojma nimam, če ima kulturno društvo še kakšne načrte v tej smeri. Sem namreč iz drugega konca. Prijateljujem z urednico ponovno obujene literarne revije Cimet, tako sem tudi izvedel za ta natečaj. Bom pa sporočil, če bo kaj podobnega. Hvala za objavo med novicami.
Skoraj si ne morem predstavljati tako grozovitega naključja, da moja zgodba ne bi bila izbrana. Če pe vendarle pride do te katastrofe (ne toliko osebne, kot kulturne), pa bom morda vtipkal to reč v tisto rubriko. Pa da ne bo prišlo do nesporazuma- to polnoritno prepričanje v mojo genialnost ni mišljeno resno.
P.S. Z mijavkajočim Mistralom se imava odlično!