Litoželezna posoda

Me mika, da nabavim litoželezno posodo. Pa sem gledala tole: http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/series/08990 v Ikei in me zanima, če ima katera izkušnje z njo. Sicer se spogledujem tudi z drugimi znamkami litoželezne posode, vendar je zelo draga, to pa bi še nekako finančno zmogla in še lepa mi je.
Za vsa mnenja se zahvaljujem.
Jaz imam to prvo posodo za kuhanje raznih juh in golažev in sem zelo zadovoljna. Ko se enkrat vsa segreje, enakomerno oddaja toploto in stvari se res lepo skuhajo.
Je pa vsa ta posoda, kot verjetno veš, precej težka in pa pomivati jo je treba na roke.
Jaz mislim v bodoče nabaviti še litoželezno ponev, ker s teflonskimi res nisem zadovoljna. Všeč mi je ta iz ikee, bi pa imela še eno manjšo, pa je zaenkrat še nisem nikjer odkrila.
LP

Zdravo, ekipa,
ja, litoželezno posodo je v bistvu moč kupit povsod, odvisno kaj bi radi. Če iščete bl šminko, je tale iz Ikee pravšnja, če pa iščete robustno litoželezno posodo, priporočam uporabo ponev, ki jih najdete na spodnjem linku. Js mam Ultimate Dutch oven, pa še eno ponev in praktično ne rabim nič drugega. Poleg tega, da hrana ohrani svoj okus, pa da se enakomerno segreje, je tudi uporaba popolnoma enostavna in napram teflonu je lito železo zakon, ker ga lahko ob pravilnem vzdrževanju uporabljamo doživljenjsko, pa še podrsa se ne..
Evo, tle je povezava, če koga zanima…. pa ogromno kuharskih užitkov:) če pa ma kdo še kako idejo, pa kar na dan z njo:)

Tale iz IKEE ni šminka, šminka je Le Creuset, ki jo kupite v Ljubljani, je pa več kot še enkrat dražja kot tista iz Ikee (čeprav smo ob primerjavi ugotovili, da sta popolnoma enaki, samo drugačne barve in brez napisa Le Creuset – sumim, da je isti proizvajalec, ki naredi veliko serijo “no name” za Ikeo). Posoda je odlična, res se pere na roke, odlična je tudi ponev za žar pečenje. Predvsem pa so ZELO ugodne cene.
glede litoželezne posode—voki se dobijo povsod po velikih centrih (od različnih proizvajalcev). Prava litoželezna posoda je zelo fina in v njej lahko pripraviš vse, kar ti srce poželi (od juh, enolončnic, rižot, zrezkov v omaki pa vse do raznih golažev)
Sem pa zasledila eno drugo zadevo. V Lesnini na Brdu imajo baje eno ful dobro posodo iz silargana, ki se podobno obnaša kakor litoželezna posoda. Razlika je v tem, da se to silarganovo posodo veliko lepše in enostavnejše čisti, predvsem pa jo lahko brez problema pereš v pomivalnem stroju.
Nataša, te od silita s prevleko silargan so iz nerjavečega jekla in ne iz litega železa. Verjetno je razlika v razporeditvi tolote in teži. Te litoželezne so precej težje od jeklenih. Silargan pa me spominja na emotove emajlirane posode, mogoče je razlika v kvaliteti, drugače se mi zdi, da je to emajl. So pa kar dosti drage, reklama in ime naredi svoje, s tem pa nisem hotela reči, da so slabe. Tudi mene mika, da bi eno kupila.

Priporočam odlično litoželezno posodo, odlične ponve, vok in lonci:
Jaz sem kupila litoželezno ponev (brez premazov) od Mores in se odlično obnese, sčasoma je površina postala popolnoma nesprijemljiva in sem res zadovoljna. okus hrane je pa božanski. In cene teh posod in ponev so čisto sprejemljive. Kar bom kupovala odtalih kozic in ponev, bom jemala samo še od njih.

Tudi jaz sem zelo zadovoljna z litoželeznim posodam. Imam litoželezno ponev in lonc in sta oba super. Cena je malo dražja, ampak če hočeš met kvalitetno posodo moraš itak dat mal več zanjo. Naročila sem jo preko spletne trgovine http://www.konkurenca.si.