ljubezen na daljavo ?!
izkušnje?–ali samo teorija ?!
bo lepo brati..tisto o zvestobi, zaupanju, potrpežljivosti…
ali pa nasprotje: pogrešanja, neslutenih možnosti varanja..
no aza istočnico, če se bo komu dalo….so zveze, ki zahtevajo veliko sprejemanja, odrekanja,ljubezni,komunikacije….. da v tistih rednkih trenutkih stračanj pride na površje vse tisto, kar prinese ljubezen….
pa lep dan…
LJUBEZEN IZ DALJAVE
ko se podaljša majski dan,
je lep glas ptičev iz daljave,
in ko sem daleč, me navda
spomin ljubezni iz daljave:
In grem, v ris želja zaklet,
in bolj kot pesem ali cvet
me potolaži zimski mraz.
(Jaufres Rudels, prva polovica 12. stl)
razo, a si že kdaj slišal za trubadurje?
???
:))))
trubadurji so “izumrli”, jih ni več. je pa še njihova poezija in njihovi življenjepisi. hotela sem samo napisat, da je koncept ljubezni na daljavo že star nekaj stoletij
kar se lahko gremo v sedanjosti, če že hočeš izkušnje: zdaj je “in” študij v tujini, pa delo v tujini in zaradi takih poti sva bila kar nekajkrat ločena, tudi po več mesecev skupaj. toda, dvestoodstotno sva si zaupala. brez tega nimaš kaj, najbolj bz je pa to, da si dva ob taki priložnosti rečeta: ja, zdajle greva malo narazen, pa bova potem spet skupaj in bo vse isto. ne, ne bi bilo isto. to se čuti.
da mi ne strapaš kakega frenda tukile……
no….če mi dovoliš bi dodal…
sem gledal eno statistiko, ki pravi nekak tak—-da dedi 2/3 dneva mislimo na sex…..samo 1/3 pa posvetimo drugim stvarem….recimo prijateljstvu, poklicu, šoli, hobijem…
dočim, za bejbe pa naj bi bila ta statistika obratna….seveda pa so vedno izjeme….svetle seveda…khmm…..sicer pa itak vemo, da se o ženska glede tega ne da debatirati..one nam lahko samo objasnijo, kk je s tem…
nayi…..pa ne mi rečt, da takrat nisi bila niti mal v kočljivi situacijo, ko bi skoraj podlegal al pa si…ups..
nayi….no kaj pa ti občuduješ pri decih…poleg glave mislim…..
ps.
čeprav….ko premišljujem,,,,,mogoče bi pa tud jst mogu probat tko na daljavo eno dobit, mogoče bi se pa v kej resnga spremenil…… haha