Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ljubljana, delo od doma

Ljubljana, delo od doma

Zanima me, ali v ljubljanskih podjetjih prakticirajo delo od doma? Mož mora zamenjati službo pa se mu vse možnosti odpirajo v Ljubljani. Na razgovor bo odšel in jim predlagal vsaj 3 dnevno delo od doma (na teden).

Ali so to utopične ideje, ali je to v zadnjih časih stalna praksa?

Seveda, da še obstaja. Še posebno, če ima podjetje certifikat, v katerem je zapisano delo od doma.

Manj gneče je na cesti, če folk dela od doma.

Delajo od doma, ja. Ena naša nova je pred kratkim diplomirala, stara je 23 let, prva služba, brez izkušenj in brez problemov dela od doma, tudi uvajanje in vse. To sedaj novim kar ponudijo, medtem ko mi, stare izkušene đombe pa nas ne pustijo.  Mi se moramo vsak dan vozit (vemo kakšen je promet), plačat parkirišče, po možnosti P+R, f@k dve uri do pisarne, kjer se usedeš in delaš popolnoma vse brez enega papirja, ker je vse elektronsko, šef ti ne pride ampak ima meetinge preko teamsov, partnerji preko teamsov/zooma, skratka da se prideš usest v pisarno rabiš dve uri zjutraj in dve za se spravit ven iz mesta.

Odgovor na objavo uporabnika
geezer, 19.09.2023 ob 08:08

Delajo od doma, ja. Ena naša nova je pred kratkim diplomirala, stara je 23 let, prva služba, brez izkušenj in brez problemov dela od doma, tudi uvajanje in vse. To sedaj novim kar ponudijo, medtem ko mi, stare izkušene đombe pa nas ne pustijo.  Mi se moramo vsak dan vozit (vemo kakšen je promet), plačat parkirišče, po možnosti P+R, f@k dve uri do pisarne, kjer se usedeš in delaš popolnoma vse brez enega papirja, ker je vse elektronsko, šef ti ne pride ampak ima meetinge preko teamsov, partnerji preko teamsov/zooma, skratka da se prideš usest v pisarno rabiš dve uri zjutraj in dve za se spravit ven iz mesta.

Predlagaj šefu, da bi tudi ti delal od doma. Zakaj ona lahko, ti pa ne? Starost tu ne bi smela igrat nobene vloge. Pojdi do šefa.

Moja svakinja ima zmenjeno : 20 % v firmi, 80 % od doma. Idealno.

to pa je čisto odvisno od podjetja, pri nas resimo delo od doma ne pride v poštev, šefica nikakor ni za to, zato se vozimo v lj vsak dan

Pri nas se to dogovoriš z vodjo. V času uvajanja se dela v podjetju, kar je meni čisto logično. Kasneje pa po želji. Večina nas dela 3 – pisarna, 2 – doma. Seveda se pa prilagodiš, če greš na teren, če so kakšni sestanki s stranko, odvisno pač od dela.

delo856, 19.09.2023 ob 08:48

to pa je čisto odvisno od podjetja, pri nas resimo delo od doma ne pride v poštev, šefica nikakor ni za to, zato se vozimo v lj vsak dan

Pa se ti zdi, da gre za njeno “kaprico”? Torej, da drugače ne zna uveljaviti svoje avtoritete, da misli, da zaposleni več delajo, če jih ona grdo gleda in kontrolira?

Puli, 19.09.2023 ob 07:42

Zanima me, ali v ljubljanskih podjetjih prakticirajo delo od doma? Mož mora zamenjati službo pa se mu vse možnosti odpirajo v Ljubljani. Na razgovor bo odšel in jim predlagal vsaj 3 dnevno delo od doma (na teden).

Ali so to utopične ideje, ali je to v zadnjih časih stalna praksa?

Pri nas smo lahko 2 dni od doma. 3 dni le programerji.

moja soseda dela ves čas od doma, v firmo gre mogoče enkrat na mesec ali pa še to ne. Veliko ljubljansko podjetje.

Delam od doma, v pisarno grem v povprečju 1x mesečno, pač po potrebi (včasih 3x na mesec, včasih tudi 4 mesece ne). Sestanki so pa tako ali tako prek teamsov ipd., tudi s strankami, partnerji ipd.

lahko zaupate katera podjetja nudijo tolikšen obseg dela od doma?

New Report

Close