ljubljanski ZOO
Kaj menite o LJ ZOO?
Ali bomo pustili, da ga zaprejo in živali razpošljejo po Evropi,
ali pa gremo čez vikend vsi – mislim komplet familije – v živalski vrt,
da ga pomagamo obdržat?
Meni se zdi zelo hudo, da enkrat svojih vnukov ne bi mogla po
živalskem vrtu peljat – to je tako luštno!
Jaz tudi tak mislim. Prav sramota, da ga ne bi več imeli, pa žalostno, da ne bi mogli naših otrok, vnukov tja peljat.
Čeprav priznam, da sem sama kot otrok prej vidla ZG Zoo kot pa našega, ampak vseeno.
Se strinjam! Je kdo za to, da organiziramo eno akcijo, npr. zbiranje drobiža po šolah in javnih ustanovah- nekaj bi se že nabralo, ali pa začnemo podpise zbirat? Sicer pa- kakšna država ima denar za 5(!) referendumov v enem letu, da poslanskih plač in raznih “nujnih” nakupov kot je bil nakup vkladnega letala, sploh ne omenjam, ne more pa napraskat dovolj sredstev za ohranitev edinega živalskega vrta?!?
Kje pa si to prebrala?
Včeraj zvečer v osrednji informativni oddaji (24 ur in na TVS ob 19.00).
V tujini poleg ogleda zivali v ZOO ponujajo se marsikaj drugega. Kot npr. zabavisce za otroke, ucne ure o zivalih, vodenje ogleda samega vrta, restavracije v stilu ala “junge”itd…
Zame je najvecji problem v vodenju- upravi vrta. Lahko bi se nasla sponzorstva, povezovanja z drugimi vrtovi. Direktorica vrta ni sposobna voditi in iz minusa napraviti plus.
koliko pa sploh stane karta? jaz sem za akcijo!
Živali so za tja, kjer je nihovo prvotno bivalno okolje. Raje svoje otroke učite, da žival spada v divjino, naučite jih kaj je in kako živi in zakaj ni dobro živali iz naravnega okolja strpati v neko umetno , neprimerno okolje. Tako bodo otroci bolje razumeli pomen in njihov način življenja, značilnosti…in tudi mogoče bodo bolje znali ceniti živali.
To z upravo se strinjam, problem pa je ker je potrebno zoo dokapitalizirat. Morali bi ga urediti podobno kot v tujini.
folk, a ste opazil da je tema iz leta 2003?
Forum je zaprt za komentiranje.