Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ljubosumna na njegove bivše

Ljubosumna na njegove bivše

Imam novega fanta. Veza traja približno pol leta. Oba sva stara čez 30 in oba dobro izgledava. Še posebno pa on. Karizma in šarm prve vrste. Čeprav on zame pravi isto. Vendar pa imam problem. Bolj, ko se navezujem nanj in bolj ko ga imam rada, bolj postajam ljubosumna na vse njegove bivše. Imel je namreč precej burno obdobje po njegovi dolgoletni vezi. To obdobje je trajalo približno 5 let.

Ne znam si pomagat. Včasih pomislim, kaj sem jaz v njegovi “zbirki”:(((

Vsaj kakšno besedico prosim. Vi me boste že razumele.

S.

Najlažje bi bilo reči, ne obremenjuj se z bivšimi! A kaj, ko to žre in žre! Mene še sedaj kdaj žre po dolgih letih!

No pa se tudi me ne razlikujemo veliko od moških! Tudi me bi rade imele nedolžne in izkušene!

Ne glede na to, kaj ti bom rekla, bo tebe še vedno žrlo. Na žalost je tako!

To so grozni občutki! Ko bi se vsaj dalo te občutke odpihniti, pih, pih in ni jih več!

Le zakaj tako trpimo in se mučimo?

Upam, da te ne bo žrlo preveč!

poli

Lep dan! poli

Sori jaz te pa ne razumem…. bivše so bivše in bolj ko jih boš vpletala v vajino razmerje prej ga bo konec… kako bi se pa ti počutila, če bi bil on ljubosumen na tvoje bivše????

Kaj vem, jaz sem imela neko tako obdobje dveh let predn sem začela z sedanjim… pa on tudi… pa kaj… to je preteklost in če si želiva imeti sedaj neko vežo, potem se je treba sprijazniti s tem… pač ne moreš živeti z nekom ki ti ne zaupa in se vedno nekaj sprašuje iz tvoje preteklosti….. pa se ubistvu sploh nikoli ne vprašam nič o njegovih bivših… kaj vem one so preteklost… jaz sem prihodnost…jaz sem pomembna in ne one. Kar je bilo je pač bilo…. midva gradiva prihodnost in se ne ozirava nazaj.

Tako da najprej malo razčisti v svoji glavi, pa boš videla da boš kmalu pristala v njegovi “zbirki” če boš nadaljevala z takim ljubosumjem… to je dostikrat glavna zadeva ki razdira veze.

Sori če si želela le tolažbo… a jaz pač ne vidim da bi bila potrebna tolažbe, konec koncev ne piše nič o tem, kako gleda za drugimi, kako se z njimi dobiva in kliče svoje bivše… če bi to počel, bi ti rekla da ga pusti… če pa je on tele pol leta predan le tebi… potem se najbrž ne zafrkava s tabo…. lahko pa ga vprašaš… saj konec koncev po pol leta lahko fanta vprašaš kakšno prihodnost vidi za vaju.

Hej, Suzica!

Tudi moja fant je imel pred mano precej burno ljubezensko življenje. Zato sem se na začetku tudi jaz spraševala, če sem tudi jaz le ena izmed mnogih in tako dalje. Sedaj sem v njegova čustva že prepričana in se s tem niti ne obremenjujem, čeprav ga niti približno ne jemljem za samoumnevnega, ker me je življenje izučilo, da je potreben le splet okoliščin, ali pa vtikavanje ljudi v zvezo in tako dalje, da gresta dva narazen, čeprav se imata rada, pa vendar to včasih ni dovolj za uspešno in srečno zvezo.
Ljubosumna nisem na nobeno iz njegove pretklosti, mi gre pa ta tazadnja bivša prav pošteno na živce, ker se po dveh letih še kar ne more sprijaznit s tem, da je med njima končano, kaj šele s tem, da je on zdaj z mano. In ne da miru, kar naprej se vmešava, prav bolano je že vse skupaj.
Veš, kaj ti povem, po vseh živcih, ki so šli zaradi te ženske, po vsem, kaj sem morala zaradi nje prenest in požret; da ni kaj. Ker včasih gre ženska maščevalnost v ekstreme, na najbolj nizko, kaj se da. In tu nimaš kaj. Najboljše je, da se posvetiš njemu, vama, da mu pokažeš, kako ga imaš rada, kako si z njim srečna, da on vidi, kako vama je skupaj lepo. To je edino.

Moj problem je sicer majčkeno drugačen od tvojega, ampak upam, da veš, kaj sem ti želela povedati.
Sicer pa verjami vase, zakaj ne bi bila ravno ti tista, s katero bo končal to burno obdobje in se posvetil le tebi! Pokaži mu, kako je srečen s teboj, pa bo!

Vso srečo!

..čist uredu, da je “divjal” 5 let, če je imel prej eno dolgoletno vezo. Zdaj se bo pa mal umiril, ti pa imej malo več samozavseti pa bo full dober.

Ajša!
Tudi menio je zadnja bivša pošteno začinila življenje. Potem pa sem lepega dne oba zbobnala skupaj in pop…..la da naj se gresta skupaj drug drugega zafrkavat, ampak MENE naj pustita pri miru. Njej sem rekla, da če nima za ene kozarce(ki nobeden od njiju ni vedel kje so in ona jih je pač hotela), da ji jaz kupim ene, da bo reva imela iz česa pit, ampak VSE moje številke telefona so ji pa strogo prepovedane, ker jo bom drugače JAZ preganjala zaradi nadlegovanja. Njemu pa sem tudi rekla, da če ji še misli dvigat telefon in razpravljat z njo in poslušat njeno jopkanje kako naj se vrne, naj vzame kufre in naj potem njo pri njej posluša, da bosta vsaj prišparala na telefonu.
Od tega je 2leti in pol, ampak POPOLNEGA MIRU!!! Ajša, zaropotaj!

Norca se pa ne bo nihče delal iz nas, a ne?

In še to, on je ni tako na grobo poslal nekam, ker mu je pasaloposlušat, kako bi ga ona imela nazaj…moški ego! Ampak je priznal, pa tudi to, da imam prav, da to ne pelje nikamor, ko je videl, kako sem znorela, so se mu malo odprle oči.

Tamara!

:)))) Ja, poznam to tudi iz ene druge situacije, par let nazaj, samo tam sem pa oba nekam poslala in zdaj nimam več z nobenim opravka, pa mislim, da sta onadva še zdaj skupaj! Eh, s takimi boljše ne met opravka!

Tukaj je pa malo drugače, ker ona njega kao(!) noče nazaj (tako ona trdi!), da onadva sta zdaj samo kolega, ampak da JAZ njo nadlegujem! Mislim, take si je zmišljevala, da adijo! In valjda, da sem jaz popi*devala, od kod ji to. Pa itak on ni verjel, samo mu je šlo na živce, ker se je moral skoz z nama obema ubadat, vsaka mu je po svoje gnjavla. :)))) Mislim, je imel že svojih problemov dovolj, ampak ona je očitno kr tvezla in tvezla in tvezla, pa zmišljevala si je take nemogoče, pol je enkrat končno natvezla tako zgodbo, ki ji je on verjel, ki ga je prizadela, mu je dvignilo dekl in me je dobesedno nekam poslal. Jaz sploh nisem vedela, kaj je blo, kaj bi NAj spet jaz tokrat naredila…sicer sem takoj vedela, da je ona za tem, pa sem mu dala mir, da se pomiri, da sam pri sebi razmisli. To je trajalo 1 mesec, bilo me je strah, da ga izgubim, ampak nekak sem v sebi čutila, da bo prišel nazaj. In potem tudi je! Takrat sva sklenila, da je najboljše, da ona sploh za naju ne izve (da sva spet skupaj). Tega je zdaj že eno leto, ona menda še kar ne ve, midva se pa boljše razumeva kot kdajkoli prej, ker naju je to samo še bolj povezalo, ker sva oba videla, kaj si dejansko pomeniva.
Pa niti je več ne omeniva, niti on več nima toliko stikov z njo, tako da… :))))
Saj na njo nisem bila nikoli ljubosumna, ker vem, da jo je že ful varal, ko sta bila skupaj, sploh je ni spoštoval, pa z njo je bil še samo zaradi njene bolezni (to je spet druga stvar, mislim, da si je tudi to vse skupaj pošteno znamislila!) pa skoz sta se kregala, skoz mu je nekaj gnjavla… Tako da to, da bi se vrnil k njej, me ni nikoli skrbelo. Samo res te raz*izdi, ko je ženska tako obsedena in ne da mira in si kar nekaj zmišljuje, pa tako dalje.

Tega res ne privoščim nobeni in za sebe upam, da bom zdaj imela mir pred njo in njej podobnimi!

Uf, tudi jaz sem bolj ljubosumno bitje.
Moj sicer ni imel veliko punc, je pa on moj prvi in mogoče je bil v tem problem. Imela sem eno krizno obdobje, po nekaj mesecih najine veze-tako kot opisuješ ti. Danes vem, da ni bilo vredno sekirancije, jaz sem si s tem naredila veliko škode, ker sem resnično trpela. Njemu je šlo to na živce, po drugi strani se mu je najbrž dobro zdelo, da se negdo trese zanj… Resnica je, da ljubosumje ne more ničesar preprečiti. Raje delaj na zaupanju, mu povej, da ga imaš rada… tako ne bo imel potrebe po drugih…

No, midve z Asjo sva malo skrenili s teme in se lotili nadlegovalnih strategij bivših. To pa res nima veze z ljubosumnostjo.

Ljubosumnost razdira, to je dejstvo. Sama sploh ne bi hotela biti z nekom, ki bi bil z mano zaradi kakega preračunljivega vzroka ali pa zato ker bi se bal oditi. Če pride do tega, da pomisli, da bi šel, naj gre takoj. Ga odvezujem od sebe. To dela moja ljubezen. Upam, da mi bo vedno uspevalo ljubiti na način, ki ne omejuje in ne stiska.
Nekaj drugega pa je postavljanje litmit okoli spoštovanja. Varanje ali karkoli za hrbtom, je poniževanje mene, kar ne dovolim.

LP

Po mojem je najbolje posvetiti vajini zvezi in ne razmišljati o bivših. Vsak jih ima in prav je tako. Bolje kot dobiti tipa brez preteklosti, ki se kasneje sprašuje, kako bi bilo lahko s kom drugim.

Vsi smo angeli z eno perutjo, da bi znali leteti se moramo objeti,….
Torej na delo!

Dokler bivše ne začnejo hodit v zelje, jih pusti naj ostanejo bivše.
Men je ena bivša začela noret po desetih letih…….pa sem stvar kar hitro uredila…ona poročena…pa se ji je valjda zaluštal mal avanture al kaj jaz vem (me tud ne briga)…….pa sem izvohala moževo telefonsko in poklicala….Madona, ti povem….je ženska mela kufre pred vrati takoj..:))
Sicer sta potem nekako vse skupaj zgladila….in sta še skupaj…več me pa ne zanima….

Aha, sem jaz tudi skrenila z teme..:))
Suzica, če bi bila samo v njegovi zbirki…potem bi bila že samo črtica…
Tako pa bodi samozavestna!!!

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close