Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ljubusumje in izkoriščanje

ljubusumje in izkoriščanje

Spoznala sem par, ki me spominja na mojo bivšo zvezo. In spet sem začela premlevati.

Tu je situacija obratna, žena izkorišča moža. Žena nikjer ne dela, prej je bila prodajalka, sama je dala odpoved, ker je morala delati ob sobotah. Mož visoka izobrazba, dela cel dan. Vse kar imajo, je kupil on, sedaj jih vzdržuje, povrh pa še šiva. Ja, šiva, ona pravi, da ne zna.

Vem, da boste rekli, kaj se vtikam. Tudi slučajno jima ne mislim česa omeniti. Sprašujem pa se, če je možno, da v vsaki zvezi en izkorišča, drugi pa se pusti. Opazujem tudi druge pare, pri enih je to bolj očitno, pri drugih manj.

Žena je tako grda, da jo komaj gledam. Zgleda kot kura. Načeloma nimam problemov z neestetskimi obrazi, a ta je res huda. Mogoče se mi upira, ker me moti njeno izkoriščanje. Tako zelo je primitivna, da se hvali s tem, kaj ona vse zahteva in hoče. Sploh ne vidi, da je izkoriščevalka. Je zelo ljubusumna, moža povsod spremlja. Ker moram z njenim možem poslovno sodelovati, se ji ne morem izogniti. Če ima kdo zame kakšen nasvet, kako se pripraviti do prijaznega nasmeha, ko otrdiš od odpora, bi bila zelo hvaležna.

“Sprašujem pa se, če je možno, da v vsaki zvezi en izkorišča, drugi pa se pusti. Opazujem tudi druge pare, pri enih je to bolj očitno, pri drugih manj, ” si napisala.

Kako pa je torej pri vas? Sicer me čist popolnoma nič ne briga, kakor tudi tebe naj ne bi za druge.

Lepe praznike ti želim.

Ta ženska je potrebna veliko ljubezni. In da se čuti ljubljeno, sprejeto, varno, ji mora partner izkazovati ljubezen na tak način, da ji nudi več, kot ji pripada.

jaz bi tako žensko čez okno zabrisala, verjetno si revež tudi skuho,ko pride, ker ženska nima časa-lp

vitka

Ne gre za izkoriščanje, temveč da drug drugemu pomagata. A ni to normalno v vezi?
Verjetno ona počne vse drugo – pospravljanje, čiščenje, kuhanje, skrb za perilo, nakupovanje, za otroke… se kar veliko nabere, se ti ne zdi?

Mogoče pa on uživa v šivanju in mu je to kot hobi?

Slabo vest imam, ker sem vas prosila za nasvet o tako neprijetni temi v predbožičnem času. Se opravičujem.

Če bi vseeno kdo pomagal, bi bila zelo vesela. Zaradi izkoriščanja očeta matere in kasneje mojega moža mene, sem verjetno dobila fobijo. So taki, ki niso sposobni funkcionirati, če vidijo npr. kačo. Enako se zgodi meni, otrdim, če se mi ne uspe pravočasno skriti. Vendar je vedno prisotna, ko govorim z njenim možem. Takrat se podzavestno sključim v samoobrambno držo.

Ker ne zna nič pametnega povedati o stvari, zaradi katere govorim z njenim možem, meni zastavlja vprašanja o moji zasebnosti ali pa želi le klepetati. Pri svojih letih se čudim sama sebi, da ne znam opraviti z njo in ji jasno pokazati, da mi ni do prijateljevanja z njo. Če bi pa to storila, bi ona verjetno uredila, da bi mož prekinil sodelovanje z mano. Tega si žal ne morem privoščiti.

Gospodinjskih del verjetno nima časa opravljati, ker večinoma pazi moža. Njen otrok hodi okrog z raztrganimi hlačami, ki se ne dajo zašiti. Ona si ob vsem tem kupuje luksuzne stvari. Ne morem povedati, s čim se ukvarja njen mož. A v tem poslu nima noben žene poleg, za popenit.

Lucy, ne mislim se vtikati v druge družine. Prosila sem le za pomoč, kako se rešiti svoje fobije. Naj si predstavljam, da je pred mano dobra vila ali kaj podobnega. V zagati sem tudi, ko me sprašuje o kakšni temi, ki ni ravno za javnost. Kako ji odgovoriti?

Ojla. Tudi jaz poznam en tak primer. In ne samo, da je grdavža,tako kot ti praviš,nemogoča!Nič ne naredi prav,skoz jo mora lizat,pedenat,mečkat in ne vem kaj še.Bog ne daj,da bi si dečko drznil kaj oporekat, GORJE!Ej fantje vsaj kakšno kvaliteto na babcah pa le najdite,ko boste zbiral če je že grda, da le ni še žleht !

New Report

Close