Ljudje bi vložili v kripto pa ne znajo
Pokvarjen, 20.11.2024 ob 20:14
Pizdun, da te ni sram! Volitve v ZDA so nabile Bitcoin za par tednov, ti bi pa zdaj navlekel par še bolj butastih od tebe, da izgubijo še lastne gate.
Zapret te je treba, pokvarjenec. Ali pa bolj butast od samega sebe.
Ogabno.
Vlaga naj vsak sam, če se odloči. Zdaj itak ni pametno začeti, ker je BTC ravno zrastel. Ostali, ki vemo za kaj se gre, smo vlagali ob padcih. In imam že pripravljen kupček denarja, da vlagam ob padcih.
Lahko pa tudi s padanjem zaslužiš na trgovanju z vzvodi.
Nekaj so vplivale volitve, da je šel BTC gor, ampak dolgoročno gledano BTC vedno narašča.
Ni neumno vlagati v kripto, rabiš pa ali srečo ali nadpovprečen IQ, ker niti ni tako enostavno.
Kje vlagati, 21.11.2024 ob 07:59
Kje vlagati, da bo res 100 % varno v smislu, da ne gre za spletno prevaro? Sama bi bila zadovoljna tudi z manjšimi zneski. V BTC sem vložila preko Capitagains in ker je šlo za nategne sem vse izgubila.
Odpri si svoj račun na menjalnici in sama kupuj. Ignoriraj razne ponudnike, ki ti obljubljajo… To so scamerji.
Kako kje vlagati? Če vam niti osnove niso jasne, pustite kripto pri miru, ker boste ostali brez vsega.
Vlaga se samo in edino na preverjenih borzah. Binance, Bybit. Bo čist dovolj za začetek (ali kar za vedno, če ni interesa vsakodnevnega trejdanja) in te borze bolj enostavne za vlagaje skoraj ne morejo biti. Ko sem sama začela s kripto se malo bolj poglobljeno ukvarjati, leta 2017 je bilo kupit kripto nekaj čisto drugega kot danes, ko to naredim čisto usput preko Binance aplikacije na telefonu. Ampak zdaj bi vsi “da malo povem kak in kaj, ker on bi tudi vložil pa ne zna”. Jaz tudi nisem znala ane. In sem eno obdobje cele noči prebedela in brala in se učila. Moj denar, moj kripto. Za tvoj denar pa si odgovoren ti. Ne bom jaz povedala kaj kupi in kdaj kupi. Uči se in se zanašaj nase.
Potrebno je najprej vložiti v svoje znanje in ne nasedati nekim botom in ponzi shemam. Pa opustite sanje o expres zaslužku in kako vi samo nakažete nekam denar in vam neka firma zagotavlja ogromne donose.
Dejstvo pa je, da je kripto prihodnost pa če nam je to všeč ali ne. Dejstvo je, da kdorkoli je kadarkoli vložil v BTC je danes, ko ta dosega svoje nove ATHje v plusu. Tudi, če je kupil ko je bil BTC 40k. Tudi, če je BTC vmes padel na 20k. Še vedno je ta človek danes več kot 100 % v plusu. Seveda ob predpostavki, da ni prodal, ko je padlo. Pač kripto je treba tudi razumet in ne v paniki prodajat. In ne vlagat svojih življenjskih prihrankov. itd. itd. To so samo neke osnove. Toliko let že spremljam trg in vlagam pač kolikor človeku ob kreditih za hišo in dveh frocih uspe. Pa če je to 250 € pa je pač samo 250€ na mesec, včasih 300, včasih 500. Več na mesec mi pa res ne znese. Ampak x5 let, x10 let… Vmes se zgodita 2 bulla in se kar pozna. Pa ne obstaja samo BTC, ETC in XRP. Ogromno enih obetavnih kripto valut je v obtoku. Ampak spet – je treba brat, razumet, razmišljat s svojo glavo… Govorim o sistemu HODL, ne o trejdanju. Tisto je spet svet zase.
Ločit med prevaro in dobrim projektom je kar umetnost (sploh za začetnike), zato se držite tradicionalnih borz in je to to, dokler se ne naučite več. Ker začetniki so njalažja tarča prevar. Ker vam lahko nekdo govori karkoli in mislite, da je res. O raznih kripto robotih, ki trgujejo namesto vas, do nekih kao procentov od vsakega, ki ga povabite, do nekih “novih super duper next BTC meme coinov”, airdropov, ICOjev, ni da ni.
Problem je ker kripto nima nič zadaj. Ko kupiš delnico vsaj veš da si vložil v podjetje ki nekaj dela, plačuje delavce, ustvarja dodano vrednost, plačuje davke.
Če bi vsi dajali svoje prihranke samo v kripto in ne v delnice bi se ekonomija in država kot jo poznamo sesula. Tako da je na dolgi rok to vprašljivo.
Oh, prosim te lepo. Ne govori neumnosti.
Kako nima nič zadaj. Zadaj so ravno tako the real thing razvojna podjetja, isto kot če kupiš delnico. Vsaj pri dobrih projektih.
Poguglaj malo kakega od teh – polka dot, holo hot, ada cardano, hedera, vechain, celestia, polygon in tako dalje in tako dalje in tako dalje.
Ne razumem te logike, da “ni nič”. A to, kar ti pa pokaže na bankomatu, da imaš gor 15.000 €, to pa je ziher? A lahko primeš?
Zakaj govorite laži? S tem samo dokazujete svojo neizobraženost na tem področju.
Xenon333, 21.11.2024 ob 08:37
Če bi lahko kupil na pumpi ali trafiki bi kupil, tako pa je treba neke podatke vnašat na netu. In pol še zgine. Kupiš in rečejo da so jih ukradli…
Seveda, ker ti je težko odpreti račun na menjalnici. Potem pa raje izbiraš SCAM variante, ker ti obljubljajo velike denarje.
Tone1979, 21.11.2024 ob 08:52
Problem je ker kripto nima nič zadaj. Ko kupiš delnico vsaj veš da si vložil v podjetje ki nekaj dela, plačuje delavce, ustvarja dodano vrednost, plačuje davke.
Če bi vsi dajali svoje prihranke samo v kripto in ne v delnice bi se ekonomija in država kot jo poznamo sesula. Tako da je na dolgi rok to vprašljivo.
Ni čisto tako. Kupil si delnico za 100 EUR, ki je morda v resnici vredna samo 10. Cena delnice ni nujno povezana z realno vrednostjo podjetja. To imej vedno v mislih, da ne boš kdaj zelo žalosten.
Zakaj vidiš črno belo? Ne vem zakaj bi dajali prihranke samo v kripto? Jaz imam slabih 10 procentov prihrankov v kripto, lahko pa povečam na 20. To je moj osebni limit. 80:20. Ostalo je drugje. Imeti vse v kripto bi bila zelo slaba ideja in jo vsakomur odsvetujem, vsaj zame je to tako. Seveda, vsak pa naj počne s svojim denarjem kar želi in se odloča po svoje.
Pa saj vidiš, da ne vejo kaj govorijo.
Kdo je kje napisal, da imamo vse prihranke v kripto? Če bi dobro prebral ta Tone moj post, bi videl, da imam v kriptu to, kar ne pogrešam na mesečni bazi. Prihranki v mojem primeru nimajo nič z vlaganjem v kripto.
Res pa je, da se ne držim gesla “šparamo za hude čase”. Kakšne hude čase? Šparam za novo sedežno, avto, potovanje. Ne šparam za primer potresa. Za ta primer imam zavarovano hišo. In nihče ni za vedno. Kaj pa bom pri 70+ ali 80+ s tem prišparanim denarjem za hude čase? Fajn je met se fino v lajfu, ne šparat na vse pretege, kot so to počeli naši stari starši in še vedno počnejo tudi mnogi 40+ ljudje.
Tone1970, 21.11.2024 ob 07:25
Zdaj je čas da se uvede visoko letno nadomestilo za prijavljene kripto račune npr 5000 eur na leto. Rudarjenje kripta nam vsem draži elektriko.
Ti si nekje zaostal…rudarjenje oz. POW kripto je praktično preteklost. Redki še kaj rudarijo. Če pa že imajo večinoma alternativne vire, ker je ekonomsko nevzdržno.
Boš moral nekaj novega pogruntat. Predvsem pa se kaj novega naučiti, prebrati…ker to trolanje ti ne gre najbolje.
Kikica698, 21.11.2024 ob 10:00
Pa saj vidiš, da ne vejo kaj govorijo.
Kdo je kje napisal, da imamo vse prihranke v kripto? Če bi dobro prebral ta Tone moj post, bi videl, da imam v kriptu to, kar ne pogrešam na mesečni bazi. Prihranki v mojem primeru nimajo nič z vlaganjem v kripto.
Res pa je, da se ne držim gesla “šparamo za hude čase”. Kakšne hude čase? Šparam za novo sedežno, avto, potovanje. Ne šparam za primer potresa. Za ta primer imam zavarovano hišo. In nihče ni za vedno. Kaj pa bom pri 70+ ali 80+ s tem prišparanim denarjem za hude čase? Fajn je met se fino v lajfu, ne šparat na vse pretege, kot so to počeli naši stari starši in še vedno počnejo tudi mnogi 40+ ljudje.
Ja važno, da govorijo, pišejo… Ni jim pa pomembno kaj je res in kaj ni res. Čez leto, dve, tri, pet…deset bo isto. Tako kot potok teče in žubori…
Katero menjalnico, 21.11.2024 ob 10:40
Jaz bi šla rada na ziher. Katero menjalnico konkretno mi priporočate? Bi bilo dovolj, da za začetek vložim 500 EUR? Ne rabim visokih profitov. Bom hvaležna za vsako informacijo.
Še enkrat preberi kaj kikica gor piše, če ne razumeš nič, beri toliko časa, da najdeš ime menjalnice, kjer se registriraš in začneš svojo kripto pot. Če ti čist nič ni jasno guglaj toliko časa in išči informacije toliko časa, da boš vedela zakaj približno gre in kako začet. Vsak se lahko nauči, ampak nobeno učenje pa ni parminutno in hipno. Če želiš nekaj imet, moraš od sebe nekaj dat. Iskanje in uporabo bližnjic ti pa ne priporočam.
To kar piše @daisycutter pa samo obvoz.
daisycutter, 21.11.2024 ob 10:41
Ih.
Jaz se že kante za smeti skoraj ne upam odpret, da ne skoči ven nekdo, ki mi ponuja kripto valute.
Na vsakem vogalu so in v vseh družbenih omrežjih, pa ja da vas niso falil?
Če ti kdo ponuja kriptovalute in obljublja visoke donose potem je to zelo verjetno SCAM.
Vsak si lahko odpre svoj račun na menjalnici in sam kupuje.
FlashCrash, 21.11.2024 ob 10:59
Če ti kdo ponuja kriptovalute in obljublja visoke donose potem je to zelo verjetno SCAM.
Vsak si lahko odpre svoj račun na menjalnici in sam kupuje.
Meni je to jasno. Midva imava vsak svoj račun na Binancah in to je to – za več je potrebno že znanje in precej več časa, kot sva ga pripravljena investirati….