Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ljudje, bodite razumni

Ljudje, bodite razumni

Ravnokar sem se vrnila iz Hoferja. Totalna gneca, delajo tri blagajne, pri vsaki pa vsaj 7 kupcev. Stojim tik pred trakom pri blagajni in vzdrzujem razdaljo 1,5 m za stranko pred mano. Tista za mano pa mi ze ves čas diha za vrat. Pa mi potem ta primerek rece, da naj vendar ze zacnem stvari zlagati na trak. Odgovorim ji, da ne bom, ker se drzim priporocene varne razdalje in ko to slisijo drugi, zacnejo vsi sikat name, češ kaj delam paniko, da pa naj potem raje bom doma, ali pa hodim masko naokrog.
Skratka tako kot se ljudje še vedno brezbrižno obnašajo, mislim, da je treba uvesti totalno karanteno. Zapreti tudi trgovine ali pa varnostniki pred nje in v nje, da ne bodo nadzorovali stevilo ljudi v trgovinah, da jih bo le toliko v njih, da je mogoče drzati neko varno razdaljo med posamezniki, ker bo pri nas sicer se huje kot v Italiji.

Po eni strani tebi pravijo, kaj delaš paniko, ti isti paničarji pa kupujejo polne vozičke. ma gamad nevredna, da jo pes poščije.

Podpis. Opazila sem podobno v naši trgovini. Če bo šlo tako naprej, ne bomo zajeziji okužb.

Lahko potrdim. Varnostna razdalja – ki jo priporočajo epidemiologi, kot da ne obstaja. Imaš ekstreme – prišla ženska, ki je pričakovala, da se ji ne bo nihče približal na tri metre – in skupino nad 60-letnikov, ki se je zapletla v klepet, da so si tako rekoč dihali v usta.
Samo eni sem rekla, naj se umakne, ker mi je res stala čisto z ritjo – brez potrebe, ker je bilo prostora dovolj.
Folk je skratka ali preveč paničen ali pa preveč flegma. Če pa je bilo danes v trgovini samo par ljudi s korona virusom, bo tole katastrofa.

Se strinjam. Včeraj je ena smrkla prijemala sadje z roko, kot ,da ni nič. Ji je en dedec rekel, naj neha, pa je gledala, kot bi z marsa padla. Danes sem bila v Lidlu v Btc. V vrsti je stalo po 30 ljudi. Ampak saj se nimaš kam umaknit, če hoces razdaljo. Jaz sem imela srečo, so ravno odprli novo vrsto in sem bila takoj zunaj.
Res nekateri ne dojemajo, da se morajo odmakniti. Zadnjič sem šla k zdravniku in stojim pri salterju, pa mi pride en dec, in se mi usmrkne takoj 2 cm za mano. Naslednji dan sem imela poln nos in vnete sinuse. Bi ga kar ubila.

A ti si že iz pubertete? Take frklje se namreč sploh ne zavedajo, kaj napišejo!

Se strinjam, sem sla danes kupit nekaj nujnega za racunalnik, ker bom delala doma.. en mulc, po moje srednjesolec, hodil je kar tako brezveze po trgovini, vsaj tak sem imela filing, odvtelefona, do racunalnikov itd. .zraven pa tako obupno pokasljal, ze tisti zvok kot pri oslovskem kaslju..Enih par ki nas je bilo, smo ga cudno gledali, jaz sem se potem hitro pobrala ven. Sicer velika trgovina big bang, pa vseeno. Sploh mladina totalno neodgovorna zdaj imajo casa na pretek. Ker potem je pa par drugih mladcev prislo nekaj gledat.

Kaj sploh se delate v trgovinah???! A vam ni potegnilo ze dva tedna nazaj, da kar je bilo na Kitajskem je bilo v Italiji in bo v Sloveniji? Niste imeli dovolj dva tedna, da pripravite doma nekajmesecne zaloge vsega?!? Cet,prasek,paste,wc papir,sampon,tus gel, krema,barva za lase, vlozki, deodoranti, mila za roke, hrski,makaroni,riz, zmrznjen asortima, konzerviran, v steklenih kozarcih. Dovolj olja,kisa,soli.. . Tista trgovka,ki ne bo zbolela bo pa prenasalka. Matr moras bit butast, da gres zaradi artiklov zivljenje reskirat. Res super butast. Kar zmanjka pa nic ne skodi, da se clovek utrdi in en cajt brez tega zivi. Pa zdravila imet. Za znizevanje vrocine, Panatus sirup, kej za grlo vitamine. A se res noben ne zna pripravit???? Pol pa jok ko boste vi ali bliznji zboleli. Morda celo usodno. Zato,ker se niste bili sposobni pripraviti in prilagoditi. Maloumno.

A ti si že iz pubertete? Take frklje se namreč sploh ne zavedajo, kaj napišejo!
[/quote]
Imaš enega od problemov, ki se mu reče strah, pa ga skušaš z nesramnostjo prikrivat. Takile kot si ti, se krivi, da bodo zboleli tisti med nami, ki so šibkega zdravja. To niso samo odrasli starejši ampak tudi otroci ki imajo vse sorte bolezni.V Sloveniji je okoli 5000 otrok z imunskimi pomanjkljivostmi, veliko število otrok, ki ima otroški artritis, veliko število otrok ima sladkorne bolezni,…. itd. Takile modeli kot si ti, samo za svojo ri.. skrbite. Pojdite v prve vrste, začnite prevažat prostovoljno obolele v bolnice na testiranje, imejte jih v času, ko čakajo na izzide testiranja v svojih avtih potem pa bodite junaki. Fuj in fej!

Imaš enega od problemov, ki se mu reče strah, pa ga skušaš z nesramnostjo prikrivat. Takile kot si ti, se krivi, da bodo zboleli tisti med nami, ki so šibkega zdravja. To niso samo odrasli starejši ampak tudi otroci ki imajo vse sorte bolezni.V Sloveniji je okoli 5000 otrok z imunskimi pomanjkljivostmi, veliko število otrok, ki ima otroški artritis, veliko število otrok ima sladkorne bolezni,…. itd. Takile modeli kot si ti, samo za svojo ri.. skrbite. Pojdite v prve vrste, začnite prevažat prostovoljno obolele v bolnice na testiranje, imejte jih v času, ko čakajo na izzide testiranja v svojih avtih potem pa bodite junaki. Fuj in fej!
[/quote]
Spregledala si boldani stavek. Poglej, saj je lepo, kar si zdajle napisala. Toda napisati tole: “Bi ga kar ubila.”, kar si napisala ti ali katera druga, je pa skrajno neokusno. Po eni strani bi ubijali, bo drugi strani bi bili pa usmiljeni in polni empatije. Ne gre skupaj! Odločite se, kaj bi radi. Dajte se malo brzdat z ubijalskimi izjavami.

Spregledala si boldani stavek. Poglej, saj je lepo, kar si zdajle napisala. Toda napisati tole: “Bi ga kar ubila.”, kar si napisala ti ali katera druga, je pa skrajno neokusno. Po eni strani bi ubijali, bo drugi strani bi bili pa usmiljeni in polni empatije. Ne gre skupaj! Odločite se, kaj bi radi. Dajte se malo brzdat z ubijalskimi izjavami.
[/quote]
Namesto, da boldaš znotraj teksta, drugič napiši na kaj referiraš svoj zapis.
Ne, nisva isti osebi s tisto, ki si ji boldal tekst.
Ampak še vedno je tvoj odziv neprimeren. Njen pa tudi!
Ampak njene besede sem razumel kot jezo nekoga, ki drugemu ne more nič dopovedat. Ker se drugi grdo ali celo nesramno vede. In tako ljudje svoje frustracije izražamo.

Namesto, da boldaš znotraj teksta, drugič napiši na kaj referiraš svoj zapis.
Ne, nisva isti osebi s tisto, ki si ji boldal tekst.
Ampak še vedno je tvoj odziv neprimeren. Njen pa tudi!

Ampak njene besede sem razumel kot jezo nekoga, ki drugemu ne more nič dopovedat. Ker se drugi grdo ali celo nesramno vede. In tako ljudje svoje frustracije izražamo.
[/quote]

Torej, reči, da bi nekoga ubil je še sprejemljivo, vsako drugačno nasprotovanje izražanju o uboju pa je neprimerno???

New Report

Close