Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ljudje iz disfunkcionalnih družin – primernost za partnerstvo, družino?

Ljudje iz disfunkcionalnih družin – primernost za partnerstvo, družino?

Vir

Drugače je znano, da je bil zelo navezan na mater oz., da se je bal zanjo. Logično, ker druge temeljne figure (Očeta) ni bilo. Kako se je to reflektiralo v njegov odnos do stvari ? Preveč je postal kompromisen ali celo pristaja na slabe možnosti namesto da bi znal udariti po mizi – ko je treba (ker ima globoko v sebi še zmeraj tisti strah pred izgubo). Zaradi te izgube oz. ljubezni od Očeta hoče biti všečen vsem oz. venomer išče to (zunanjo) potrditev (v ljudeh). To je niansa človeka s tržnim značajem – posameznik v osnovi brez lastne identitete in hrbtenice. Tudi neprimeren za kakršnekoli vodstvene položaje (ker bo namerno ali naključno delal škodo narodu). Če ima “dobre svetovalce”, lahko te “nespametne odločitve” malce izzvenijo, v nasprotnem primeru pa se ne zaveda dovolj hitro, kdaj je bil izdan/prevaran, dokler ni prepozno.

Recimo (iz psihološkega vidika – analiza). Možno, da se motim marsikje.[/quote]

Neprimeren za vodstvene položaje? Zasedal je oziroma zaseda najpomembnejše položaje v državi: predsednik državnega zbora, predsednik vlade (to je bil) in predsednik države (je trenutno). Samo funkcije predsednika Ustavnega sodišča ne more zasesti, ker ne izpolnjuje pogojev.

Tip obvlada nekaj, kar te naučijo na FDV: prodajanje megle in leporečenje.[/quote]
Imata oba prav.
Zato pa so ženske njegova šibka točka, katerim je popuščal, tudi za ceno lastnega zdravja, saj je vedel, da ni prav kar počnejo in zlorabljajo svoje položaje in kradejo.
Raje je jemal tablete, kot pa, da bi se uprl.

Pahor je čist primeren za vodstveni položaj, ne glede na to, kaj filozofirate tu gor. Razčlenjujete človeka, ki je uspešen. če bi bil neuspešen, ne bi uspel. Idealisti v politiki nimajo šans.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Večina nas tukaj je tako alid rugače izdelkov žensk, kar se vzgoje tiče. Tudi Robija je vzgajala ženska, saj je povedal, da je oče bil alkoholik. Zato se nehajte delati bolj svete kot svete krave in pljuvati po predsedniku, ker mu je umrl oče. Vam fotri niso tako hitro umrli, ste imeli pač to srečo, niso pa vam doma riti brisali, to sem pa prepričan da ne.

Ok ena izkušnja (ko analiziram, razčlenjujem kolega):

Starša bila odsotna v rani mladosti, vzgajal ga je bolj dedek, sedaj hodi (sam je ene 35 let) z 45-letnico, ki izgleda bolj kot 55-letnica, poleg tega, da ga non-stop preverja (s kom se SMS-a, mejla, mu poskuša brkljati po telefonu, itd.). On v njej realno vidi nadomestno mati, ki je v otroštvu ni imel. Zaveda se, da ga pa ima ona bolj kot ne za neodraslega otroka, vendar se kao vseeno počuti vezanega (nanjo), zavedajoč, da je živi v zaporu. To njeno posesivnost si domišlja kot obliko ljubezni, skrbi, pozornosti, čeprav ga po eni strani vidno (!) utesnjuje.

Pa človek je drugače kar fejst, vendar ko vidim njune skupne slike na FB-ju, ona še stari deluje. Tip ima popolnoma uničeno samozavest.

Tako da je zelo pomembno tudi iz kakšne družine kdo prihaja.

Ljudje niso izvoljeni, so nastavljeni, kar jim pa da “izvoljenost”, je pa medijski aparat (ki ofcam opere možgane, da volijo tako kot so si njihovi lastniki zamislili). Saj če pogledaš koliko ameriških predsednikov je v krvni zvezi z evropskimi “aristokratskimi” družinami,… ti je vse jasno. Idealisti res nimajo nič za početi v politiki, ker takšne se že prej prefiltrira, ker se ji ne da obvladovati, ker imajo neke vrednote.
Saj Jimmy Seville-a so tudi ponucali, da je politikom dobavljal (vsaj) otroke, druge agencije so vse te… “akte” posnele in se je potem tako britanske politike in premierje potem “vodilo” oz. obvladovalo. Isto je pri nas (Pasja afera naprimer; nimamo Bohemian Grove-a, imamo pa Baričevičevo garažo; vsaj nekaj, ne ? :D).

v mladosti je šlo zelo slabo, ker sem se pretežno umikala, samozavest na nuli.
potem je za mano en propadel zakon (povsem napačna izbira, vzrok pomanjkanje samozavesti in izkušenj, kaj je to dober zakon)
Sedaj na stara leta sem po moje v kar dobri vezi, sedanji partner pozna mojo preteklost, sedaj po 40+ sem nekako dovolj pri sebi, da šele odkrivam pravo partnerstvo in družinske odnose (imam tudi otroke).

Pri Robiju je to zelo očitno.
Grozen foter, grozna mama, ker ga ni zaščitila pred groznim očetom.
Kot odrasel pa si je rekel, da bo pa on to popravil na svojih otrocih in v svojem zakonu. In sveto prepričan v svoj prav, teži vsem, ki nimajo otrok, ki niso poročeni. Ker on je zveličano prepričan, da ima on vsekakor prav. Čeprav živi v bednem zakonu, čeprav beži pred družino sem gor.
Pohvalno je edino to, da svoje travme in nestrpnosti izžareva tu gor in da ne mlati otrok in žene. Vsaj upam, da ne.
Tako, da je super, da je MON njegov ventil. Če tega ne bi imel,da bi se tu znašal nad ljudmi, potem ne vem kako bi bilo doma.

Meni je pa ravno to super, da je sin samohranilke tako daleč prilezel.
Zgube pa itak vedno dajejo v nič bolj uspešne od sebe. Sam za tekočim trakom ali pa varnostnik ali kaj takega in potem razlaga kako je Pahor neuspešen :). Pa ne me razumet, da je vsak, ki dela za tekočim trakom ali kot varnostk luzer. Seveda ni. Luzerji so le tisti, ki so nezadovoljni s sabo in potem dajejo druge v nič.

Otroci samohranilk so pogosto uspešni. ker evdo od malega, da življenje ni idealno. najpogosteje zabluzijo ravno razvajenci iz t.i. idealnih familij, ki so idealne le navzven.

Ljudje niso izvoljeni, so nastavljeni, kar jim pa da “izvoljenost”, je pa medijski aparat (ki ofcam opere možgane, da volijo tako kot so si njihovi lastniki zamislili). Saj če pogledaš koliko ameriških predsednikov je v krvni zvezi z evropskimi “aristokratskimi” družinami,… ti je vse jasno. Idealisti res nimajo nič za početi v politiki, ker takšne se že prej prefiltrira, ker se ji ne da obvladovati, ker imajo neke vrednote.
Saj Jimmy Seville-a so tudi ponucali, da je politikom dobavljal (vsaj) otroke, druge agencije so vse te… “akte” posnele in se je potem tako britanske politike in premierje potem “vodilo” oz. obvladovalo. Isto je pri nas (Pasja afera naprimer; nimamo Bohemian Grove-a, imamo pa Baričevičevo garažo; vsaj nekaj, ne ? :D).[/quote]

A sebe pa, tako pri sebi, še nisi razčlenil? Ko vidim, da rad druge razčlenjuješ, znane osebe, znance…Si se že kdaj vprašal, če drugi sploh rabijo tvoje razčlenjevanje?

Hja, pogosto se tudi zgodi, da so taki otroci tarča posmeha v šoli in iz tega potem črpajo moč in se trudijo za uspeh. Ravzajenčki pa pogosto zablodijo v svet omame, ko ugotovijo, da se svet ne vrti samo okrog njih in da ata včasih pa vendarle nima dvolj vez za svojega sončka.

Hja, pogosto se tudi zgodi, da so taki otroci tarča posmeha v šoli in iz tega potem črpajo moč in se trudijo za uspeh. Ravzajenčki pa pogosto zablodijo v svet omame, ko ugotovijo, da se svet ne vrti samo okrog njih in da ata včasih pa vendarle nima dvolj vez za svojega sončka.[/quote]

Spider ima za idealno družino zgrešeno sliko, ker nanjo glede zgolj in samo iz materialnega vidika.
Če se otroci po odhodu iz družine niso sposobni vključit v družbo, potem to že ni bila idealna družina.

Otroci samohranilk so pogosto uspešni.
Pogosto so uspešni tudi otroci iz drugih družin 😉

odvisno, kaj je zate vključitev v družbo.

Pri Robiju je to zelo očitno.
Grozen foter, grozna mama, ker ga ni zaščitila pred groznim očetom.
Kot odrasel pa si je rekel, da bo pa on to popravil na svojih otrocih in v svojem zakonu. In sveto prepričan v svoj prav, teži vsem, ki nimajo otrok, ki niso poročeni. Ker on je zveličano prepričan, da ima on vsekakor prav. Čeprav živi v bednem zakonu, čeprav beži pred družino sem gor.
Pohvalno je edino to, da svoje travme in nestrpnosti izžareva tu gor in da ne mlati otrok in žene. Vsaj upam, da ne.
Tako, da je super, da je MON njegov ventil. Če tega ne bi imel,da bi se tu znašal nad ljudmi, potem ne vem kako bi bilo doma.[/quote]

Oh, koliko projekcije – v zanki zlovoljnosti in čemernosti si ujeta ti DS, ki se z multiniki že leta in leta vrtiš v majhni škatlici omejenosti, ozkosrčnosti, zamerljivosti in otročji obsedenosti s ponavljajočimi se očitki drugim na področjih, kjer se počutiš opeharjeno v življenju – družina. Zakaj nimaš ne moža, ne ljubimca, ne otrok – torej družinskega življenja, ki je pri ženskah še posebej čislan na lestvici vrednot, kakor Robi, te izdaja govorica zavisti na vsakem koraku, ki pa nikomur ne prinaša sreče. Kdo ima o drugih težnjo presojati vse z negativnega vidika in privoščljivostjo, največ pove o njem samem, kdo in kak je tak človek. Življenje oz. narava je poštena do tebe, čeprav se počutiš prikrajšano in poskušaš osmisliti samskost in usodo železne device, kajti imaš to, kar si zaslužiš po svojem razmišljanju in delovanju.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjažko pa ti veš kake neumnosti trosiš?
Verjetno zato, ker ti pišeš iz sebe. Še tako grda in neumna ženska za lahkoto pride do moškega, do otrok, če to želi.
Tipi prosjačijo za to. Preveč iz svojega zornega kota gledaš.
Tipi po netu prosjačijo ženske, da bi jim smeli otroke naredit. Potem pa, ko so večkrat zavrnjeni, pridejo pa tako kot ti, na mon jokcat in prepričevat ženske v upanju, da jih bo katera resno jemala.
Bedaka delaš iz sebe. Pojdi kdaj ven, zunaj je življenje, ne tu gor na netu. Če imaš vsaj denar, te bo pa menda ja katera ženska povohala? Ali tudi tega nimaš?

Po mnenju enih tu gor, je v družbo vključen le tisti, ki ima otroke, ženo/moža. Saj ni važno, če se videt ne moreta, važno je, da sta poročena. Enim je pa dovolj virtuala. Obsedeno zalezovanje žensk. Recimo.

Gospodična (verjetno si ženskega spola?), če ne bi bila ogrožena tvoja ženskost, da jo popolnoma izgubiš, ko se obnašaš agresivno ‘možačasto’ ali ‘po moško’, polna očitkov, zamerljivosti, kar deluje zelo (erotično) odbojno pri moških, ki bi ti znali dvoriti, bi mogoče lahko skozi to črno, neprehodno goščavo obsedenosti (s fiksacijami in lastnimi kompleksi) prodrl tudi kak žarek uravnovešenega razuma in čustvenega zelenila za to pusto, suho in odljudno pokrajino, ki te obsodila na samotarsko življenje – za razliko od mene, Robija… 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ne (še), čeprav če pogledam svojo astrološko karto, kar drži marsikaj. Tokrat sem pač dal komentar v skladju z naslovom teme, da ne bom skozi troll-al. Ja pač rad vidim “what makes people tick”, čeprav tudi družba kot taka. Ni boljšega kakšen kaos povzročiti (kdaj pa kdaj) in gledati (Vas) kako se boste obnašali… 😉
Loki inside. 😛
Kaj, a si se mogoče našel v tej moji analizi 😉 ?

Matjazko +1

Fenomalno matjažko. Leta in leta že težiš ženskam tu gor pa še vedno samski. Kako to? Zakaj nimaš otrok, če si jih tako želiš.
Nekoč si pisaril kako lahko čisto vsaka ženska dobi moškega, kaj pa obratno? A obratno pa ne gre, da bi lahko vsak moški dobil žensko? Pa menda ja nisi ti ta izjema?

Taki ljudje večinoma ponovijo vzorce svoje primarne družine. Eni se vsaj delno otresejo.
Samo tisti, ki ne gre skozi daljše terapije, je bolje, da nima otrok. Partnerstvo pa tudi ponavadi ne zdrži dolgo. So pa posamezniki, ki dajo skoz več let psihoterapije in potem normalno funkcionirajo tako z otroci kot s partnerji.

Tudi jaz sem en tak primer in nič ne kaže, da bom imel družino, čeprav še nisem tako star, ampak v teh letih približno že vidiš, kam grejo stvari. Sem pa vesel, da sem našel področje, kjer uspevam in mi je to cilj življenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close