Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ljudje me prosijo za nasvet, potem pa vedno naredijo kontra

Ljudje me prosijo za nasvet, potem pa vedno naredijo kontra

Sem iz nekega foha in ljudje, ko so v situaciji, da se s tem srečajo, se obračajo name, me sprašujejo za nasvete.

Že večkrat se je zgodilo, da jim pomagam, se postavim v njihovo situacijo, preračanavam, predstavim lastnosti, kaj bi bilo zanje najbolje in jim predstavim nek ožji izbor.

Še nikoli se ni zgodilo, da bi se na koncu odločili za to, kar sem jim svetovala. Tega ne mislim več početi, me pa zanima, zakaj ljudje sploh sprašujejo za nasvet, če na koncu tega itak ne upoštevajo.

Kaj pa si to iz enega foha?

Čudno res, kaj sprašujejo, če vejo sami?

Od kod ti to, da ne upoštevajo tvojega mnenja? Mogoče samo vedo, da si taka luzerka, da je tvoje mnenje ponavadi napačno, potem pa se na podlagi tvojega nasveta utemeljeno odločijo, da bodo kontra. Tako da se ne sekiraj, si na koncu koristna.

nova
Uredništvo priporoča

Te lahko še jaz prosim za nasvet?

Saj se isto vidi na forumu. Sprasujejo za nasvet, nekateri ljudje jim dajo dobronamerne nasvete, potem pa pridejo z razlicnimi izgovori, zakaj njihovi nasveti niso izvedljivi.

 

Saj, to se pri MON uporabnicah dogaja že vse skozi. Imajo tehnično težavo, prosijo za rešitev in dobijo kup odgovorov. Izberejo pa tisto rešitev, ki jo pes prinese na repu. Skratka, stroka, oz. strokovno mnenje ne pomeni nič.

Skratka, brez veze je prepričevati prepričanega, pa če tudi sprašuje.

 

 

Prosijo za nasvet, ne podpišejo pa ti garancije, da bodo nasvet upoštevali. Torej se lahko odločijo kot želijo.

Res je. Vidim pri sorodniku zdravniku. Na vseh neformalnih obiskih mu sorodniki, prijatelji in znanci molijo izvide pod nos, zelijo nasvete, klicejo ob desetih zvecer, med prazniki in ob nedeljah, na koncu pa nasvetov ne upostevajo. Verjetno ker jim je lazje iti po svoji poti in samo malo pojamrati na vsake toliko komu.

Pametni ne rabijo nasveta, neumni ga ne upoštevajo.

Pametni?

Jaz pa rada povem kakšno prigodo, anekdoto, primer iz realnega življenja. Tako se vsi učimo eden od drugega in ne ponavljamo vsaj tujih napak. Starejše sem vedno upoštevala pri svojih odločitvah, ampak na koncu pretehtala pri sebi med vsemi plusi in minusi, pa predvsem se odločila za tisto, kar vem, da je najmanjše zlo. Brez česa lahko, kar črtala. In tako je ostalo tisto najbolj znosno. Ne pa vedno najlažje..

Ne, seveda ne podpišejo pogodbe, da bodo upoštevali nasvet, samo opažam ta vzorec.

Kot neko uporništvo.

Ali pa morda že imajo pri sebi izdelano mnenje in mene vprašajo samo v smislu, če zadenem tisto, kar oni mislijo…. Karkorkoli, odslej ne mislim več tratiti časa in energije za takšne stvari.

meni se dogaja podobno

New Report

Close