Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ljudje ne upoštevajo varnostne razdalje

Ljudje ne upoštevajo varnostne razdalje

Bila sem v trgovini,na pločniku, na gozdni poti… Povsod isto. Večina ljudi ne upošteva varnostne razdalje 1,5m.
Ja res hvala! Očitno na vašo srečo ne sodite med rizične in se vam za nas, ki smo, fučka.
Podn od ljudi!

Pa ti? Ti si držala varnostno razdaljo? Si se umaknila, ko si videla, da se drugi ne bodo? So tekli za teboj, da se jim nisi mogla izogniti? Jaz te popolnoma razumem, normalno, da te je strah bolezni. Ampak za svoje zdravje moraš najprej poskrbeti sama. Zanj si najprej odgovorna ti sama in šele potem vsi ostali.

Pa ti? Ti si držala varnostno razdaljo? Si se umaknila, ko si videla, da se drugi ne bodo? So tekli za teboj, da se jim nisi mogla izogniti? Jaz te popolnoma razumem, normalno, da te je strah bolezni. Ampak za svoje zdravje moraš najprej poskrbeti sama. Zanj si najprej odgovorna ti sama in šele potem vsi ostali.
[/quote]

Tako je.Se strinjam.Jamrate nad drugimi in vedno nekateri vidite druge, sebe pa ne.

Tudi sama sem opazila, da brezbrižnost oz nesramnost ljudi. Mi priteče nasproti po pločniku tekač in prav rine proti meni. Potem pride par pri 50ih nasproti in se držita za roke, spet je cel kolovoz njun. Jaz se umaknem na travo in počakam, da gresta mimo. 20 letna punca v športni opremi gleda v relefon in hodi ter se skkraj zaleti vame. Ženska z dvema otroki. a čveka po telefonu in gre naravnost proti meni, šele ko sem jo grdo pogledala se je malenkost umaknila. In dva otroka na kolesu, brez spremstva staršev, ta mlajši se je skoraj vame zapeljal?! In to vse v eni uri! Pa nisem rizična, ampak ljudem res ni jasno, kaj je to 2 metra! To je bilo samo enkrat, ko sem izjemoma šla popoldne na sprehod. Sicer bom pa še naprej hodila zjutraj, takrat so upokojenci in se vljudno umikamo en drugemu in na daleč pozdravimo. Ko gremo vsa družina ven, gremo ob srečanju vsi v kolono, otroci se že 3 tedne ne dru]žijo z nikomer, sina pa še kar vabijo prijatelji na druženje. Pa ko jim pove, da ni pametno, pravijo, da se itak družijo samo po dva skupaj?!! Zdaj bomo pa tudi družinsko hodili z avtom na samotna polja, dokler bodo dovolili..

Aja, trgovina pa polna upokojencev, kit da je navaden dan.. kaj šele bo, ko pride penzija. Časa smoimeli več kot dovolj za preprečitev prenatrpanosti kapacitet na intenzivni, pa smo bolj pametni kot zdravniki, pa bolj odpirni kot državljani ostalih držav in kapavitete na intenzivni negi se bodo v Sloveniji čudežno pričarale, ane?!

Sori, samo eni ste resnično totalno in do konca prf*knjeni. Kaj misliš, da bo virus nate skočil, te zagrabil, posilil, če boš šel nekdo na cesti mimo tebe? Dejte se babe blesave malo umirit, ker tole vaše cviljenje več ni ničemur podobno! Samo dramo in zdraho delate.

Razdalja 2 metra ja, če stojiš skupaj, če čakaš v vrsti, če si v stiku, če se pogovarjaš – ne pa da gre en mimo tebe na prostem. Dej, lepo te prosim. Takšne histerične paničarke boste uničile svet in družbo, ne pa virus.

Virus je ŽAL dosegel svoj namen. Pa ne iz vidika kužnosti. 🙁

Ps
Bolj te je nečesa strah, prej se to zgodi!

Zakaj pa nič ne REČETE? Aja, ker znate samo jamrati po forumu. Če je meni kdo preblizu, REČEM.

Sam res. Na licu mesta so tiho, tukaj pa pridejo tožarit in se razburjat. 😉🤒🤧😷

Varnostna razdalja je še najmanjši problem.

Ko vidiš, da se folk razburja, ker daš nosečnosti prednost, kar se je meni pripetilo v čakalni vrsti, mo sem spustila nosečniso v visoki nosečnosti…. je dno od človeštva. Nižje se ne more.
Pokažite strpnost…nosečnice, invalidi imajo prednost in to spoštujte.

PREVERJENO!!!
Če nekdo vztrajno rine v tebe, ti samo ZAKAŠLJAJ, in v trenutku bo odskočil.
Prošnje in jamranje ne pomaga……

Pa še res je!

Kolk pa je kaj varnostna razdalja v proizvodnji?

Za to pa mora poskrbeti delodajalec. Dober in izurjen delavec je bogastvo, enako kot dober stroj. In ce vsak razume, da je treba stroje cuvati in vzdrzevati, bo treba doseci miselni preobrat, da je tudi delavce treba cuvati, da se prehitro ne obrabijo.

Za to pa mora poskrbeti delodajalec. Dober in izurjen delavec je bogastvo, enako kot dober stroj. In ce vsak razume, da je treba stroje cuvati in vzdrzevati, bo treba doseci miselni preobrat, da je tudi delavce treba cuvati, da se prehitro ne obrabijo.
[/quote]

Delavca lažje zamenjaš, kot pa stroj. Pa še ceneje je.

[/quote]

V Sloveniji so cenjeni lenuhi, ovaduhi, nesposobneži, tisti, ki so prišli do “prestiža” preko vez in poznanstev, potem pa se napihujejo kaj vse so ustvarili v svojem življenju – dotični so pametni ljudje, neumni pa delajo za 3 in so plačani za 0,5.

Delavca lažje zamenjaš, kot pa stroj. Pa še ceneje je.
[/quote]
Tako marsikdo misli. Pa potem pade na realna tla, ko sploh kakega delavca tezko dobi, kaj sele dobrega.

[/quote]

Oooo kako lepo napisano. Kar solza steče po licu. Hahaha…. Tako bi moralo biti, deklica zlata, seveda. V praksi paje to redko kje in to sama dobro veš (upam). Zato prihrani to poezijo, ker samo v slabo voljo spravi.

V trgovini sem že parkrat koga , ki je stal tik za menoj opozorila, da mora stati 2m stran. Vsi po vrsti so me gledali kot čudo. Tudi na delikatesi podobno. Vidim tudi na TV. Namesto rokovanja uporabljajo komolce, noge, potem pa voditelj stopi do gosta na 30 cm in debata…)

New Report

Close