Ljudje, očitno se bomo morali sprijazniti sctem, da bomo cepljeni, sicer bomo lahko samo doma!
ne bo te noben. Nihče ne bo skočil na tebe in ti vbrizgal cepivo. Sama boš šla prosit z vbrizg ))
[/quote]
Lej Vagabund. Nimam nobenih težav s cepljenjem. V otroštvu sm bla cepljena z vsemi cepivi kar obstajajo.
S tem cepivom se pa ne mislm, ker to sploh ni cepivo. Cepivo ti da imunost, ta zvark ti pa tega ne da. Se boš moral z njim cept nonstop. In kaj mi ta zvark sploh nud? Nič. No ja, razn prostega prehajanja mej. Kot sami priznajo, še zmer lahk zboliš, ok no, pač mjčkn blažja oblika 😉
In še to ti povem, frend, 1 tedn bil nonstop z okuženo osebo, prejšn tedn zvedla da sta še 2 frenda ZANALAŠČ, sta se hotla okužt glih zarad tega, da bosta imela mir pri prehajanju mej. Dej mi povej, zakaj pri tko smrtnonosnem in sploh nalezljivem virusu oni ne morjo nikakor zbolet?
Nastaja absurdna situacija. Mladi, ki so najbolj navdušeni nad potovanji in ki nimajo nobenih zdravstvenih težav, a so bili dovolj pazljivi, da se ga niso nalezli, ne bodo mogli potovati, ker še niso prišli do cepiva.
Stari z umetnimi kolki in srčnimi obvodi v DSO pa precepljeni.
Aja, pa privilegirani seveda, v tem je keč.
ojoj, ljudje, a res mislite, da se gre samo za cepljenje in boste potem živeli kot prej? Ste pa optimisti…
nikoli ne bomo živeli kot prej, vprašanje je sploh, če bomo preživeli. Covid ali cepljenje ali brezposelnost ali revščina… nekaj nas bo doletelo. Potovanja so pa sploh nadstandard, ki bo počasi postal le še sanje.
Se strinjam. Ogromno ljudi je, ki še niso zboleli za Covidom! Pazijo, se držijo vseh ukrepov… in zdaj bodo za to kaznovani??? Eni smo pazili na svoje zdravje in zdaj ne bomo smeli na dopust npr. v Grčijo, ker nimamo potrdila, da smo Covid že preboleli! Nekateri so hodili po ilegalnih žurkah, ukrepov se niso držali in so fasali Covid, zdaj bodo pa nagrajeni s potrdilom zdravnika, da so Covid že preboleli in bodo lahko potovali, kjerkoli bodo želeli.
Se popolnoma nič ne čudim mladim, da se okužijo namenoma, res ne!
Mene zanima pa nekaj drugega;
Kako pa gledate – ali pa vaši starši, če ste sami premladi – na obvezna cepljenja, ki smo jim bili že priča v preteklosti?
Zadnje tako na našem teritoriju je bilo v začetku 70-tih, v Jugoslaviji, proti črnim kozam.
To tudi nasilje, fašizem in vse ostalo?
Kakšen pa imate odnos do obveznih / priporočenih cepljenj za vstop v številne tropske dežele, ki obstaja že desetletja – npr. proti hepatitisu, rumeni mrzlici, trebušnem tifusu?
Lej Vagabund. Nimam nobenih težav s cepljenjem. V otroštvu sm bla cepljena z vsemi cepivi kar obstajajo.
S tem cepivom se pa ne mislm, ker to sploh ni cepivo. Cepivo ti da imunost, ta zvark ti pa tega ne da. Se boš moral z njim cept nonstop. In kaj mi ta zvark sploh nud? Nič. No ja, razn prostega prehajanja mej. Kot sami priznajo, še zmer lahk zboliš, ok no, pač mjčkn blažja oblika 😉
In še to ti povem, frend, 1 tedn bil nonstop z okuženo osebo, prejšn tedn zvedla da sta še 2 frenda ZANALAŠČ, sta se hotla okužt glih zarad tega, da bosta imela mir pri prehajanju mej. Dej mi povej, zakaj pri tko smrtnonosnem in sploh nalezljivem virusu oni ne morjo nikakor zbolet?
[/quote]
In po vsem tem cirkusu, poznam velik folka, po celm svetu, po vsem tem cajtu, 1 let, ŠE ZMER ZA NOBENGA OKUŽENGA OZ DA BI KAZU KAKRŠNEKOL TEŽAVE, NE VEM, NITI VSI ONI NOBENGA TAZGA NE POZNAJO in to pazi, KLJUB NORMALNEM DRUŽENJU, FEŠTAH, ja, tud po garažah, kar je še slabš ker smo kot sardine natrpani notr brez okna.
Ma dej no dej, to ti je obična PLANdemija, nič druzga.
[/quote]
kdo ti je rekel da je virus smrtonosen in kakšno vezo ima to s cepljenjem? Nihče ne govori o smrtonostnosti virusa. Govorimo o tem, da določen odstotek ljudi rabi intenzivno nego. Določen odstotek. Kar pomeni, da če bodo postelje zasedene, je tvoj mož ne bo dobil, če bo padel z lojtre in bo potrebna intenizivna nega za umetno komo. Torej?
In to kar govoriš, da to ni cepivo si se tudi zmotila. Očitno preveč bereš teoretike zarot.
Moja žena je stara 35 let, pred nekaj tedni sem jo imel v bolnišnici (covid) – ob pol desetih zvečer me je klical dohtar in reku – Aleš ne vem… Če se bo do jutra zmazala se bo, je pa 20 posto šans.
Evo.
Prvič: to zdaj je nova tehnologija in zato zbuja pomisleke. Drugič: megakorporacije pred 30-imi leti niso bile tako očitno pokvarjene in požrešne.
[/quote]
Ja, zdaj je to nova tehnologija – tisto je bila pa takrat nova tehnologija.
Korporacije so VEDNO požrešne.
Ampak… res me zanima konkreten odgovor na tisti zgornji vprašanji.
Sva cepljena oba z možem. Prav tako 2 otroka. Eden, ker dela preko študenta v zdravstvu, drugi zaradi kronične bolezni. Najmlajša dva pa še nista cepljena. Sta pa covid prebolela, kot ostali.
Otroci in midva z možem sva cepljena redno po programu.
dodatno še proti “klopom”
dodatno proti pneumokoku midva z možem
proti rumeni mrzlici
mlajša dva proti rotavirusu.
Zakaj se torej ne bi cepili proti covidu??
Ti primerjaš jabolka in burek. Res, kako lahko primerjaš “cepivo”, ki so ga neke farmacevtske družbe skupaj zvarile v nekaj mesecih, s preizkušenimi cepivi za črne koze, ošpice, otroško paralizo?? Leta in desetletja preizkušena cepiva primerjaš s cepivom za Covid, ki je nastalo pod prisilo v nekaj mesecih in je ravno zdaj, torej v tem trenutku, v fazi preizkušanja na ljudeh (eden od njih si tudi ti)?
Niso to iste stvari, no!
kdo ti je rekel da je virus smrtonosen in kakšno vezo ima to s cepljenjem? Nihče ne govori o smrtonostnosti virusa. Govorimo o tem, da določen odstotek ljudi rabi intenzivno nego. Določen odstotek. Kar pomeni, da če bodo postelje zasedene, je tvoj mož ne bo dobil, če bo padel z lojtre in bo potrebna intenizivna nega za umetno komo. Torej?
In to kar govoriš, da to ni cepivo si se tudi zmotila. Očitno preveč bereš teoretike zarot.
Moja žena je stara 35 let, pred nekaj tedni sem jo imel v bolnišnici (covid) – ob pol desetih zvečer me je klical dohtar in reku – Aleš ne vem… Če se bo do jutra zmazala se bo, je pa 20 posto šans.
Evo.
[/quote]
Wtf?? Tebi je zato opravicljivo, da ves svet stoji zaradi dolocenega promila ljidi, ki pac podlezejo. Ne. Ni normalno.
Raje se zamislite, kakšen delez ljudi ima zaradi tega zaprtja tezave – in jih bo še imel.
Bistveno vec ljudi bo zaradi tega imelo poseldice – in to otroci, mladi ljudje, ki so ‘motor’ sveta, ne pa govoriti o žrtvah, ki so na koncu zivljenja.
Žrtve, prave žrtve so mladi, otroci, ljudje srednjh let; vse ostale generacije, ki cakajo, da svet postavi v noramlo. Kdaj bo to, je vprasanje, vec kot elto represije zaardi manjsine – prevec se zahteva..zasciitite ranljive, ne ap ostale, zdrave zapirat.
Ti primerjaš jabolka in burek. Res, kako lahko primerjaš “cepivo”, ki so ga neke farmacevtske družbe skupaj zvarile v nekaj mesecih, s preizkušenimi cepivi za črne koze, ošpice, otroško paralizo?? Leta in desetletja preizkušena cepiva primerjaš s cepivom za Covid, ki je nastalo pod prisilo v nekaj mesecih in je ravno zdaj, torej v tem trenutku, v fazi preizkušanja na ljudeh (eden od njih si tudi ti)?
Niso to iste stvari, no!
[/quote]
Glej… sprašujem za razlago;
Kako niso iste stvari, če gre za obvezno cepljenje? O principu obveznosti govorim.
Pa lepo sem potem izpostavil, da nepreizkušenost tu ni poanta, ker vsaka tehnologija in vsako cepivo je bilo na začetku uporabe nepreizkušeno na dolgi rok.
Ja, zdaj je to nova tehnologija – tisto je bila pa takrat nova tehnologija.
Korporacije so VEDNO požrešne.
Ampak… res me zanima konkreten odgovor na tisti zgornji vprašanji.
[/quote]
Tako zelo očitno je, da je farmacevtsko ind. na čelu z WHO zajela prav panična histerija po miljardah potem, ko jim v zadnjih 10 do 15 letih ni uspelo, ni uspelo prestrašit ljudi, z vrstami virusov od prašičjih, ptičjih, kravjih, mers, sars in ne vem kakšnih grip vse!
Evo.
[/quote]
Kdo mi je reku da je smrtonosn? Mediji, vsa ta banda, vsak dan govorijo o tem kolk jih umre dnevno, lansk let pa sploh.
In kakšn je ta odstotek npr v Slo? 0.2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Haloooo. In zarad 0.2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smrti, naj jim bo pač vzrok korona, in to V 1 LETU, tak halooo. Pa u PM, vsak let, vsaj zadnjih 30 let, jih na let umre sam v Slo cca 20.000.
1 let pa itak vsi umirajo sam od te famozne korone, od drugih bolezni ne. Vse sam korona korona, drugih vzrokov smrti nema više.
Kako je pa v bolncah, lej, boljš da sm tih, sam to ti bom rekla.
Sm imela in to lan, ko je bla največja panika, frendico glih na Infekcijski v Lj, povem ti sam to, da kar so takrat mediji poročal, je bla sam ena navadna LAŽ, nič druzga. Parkrat sm se v to lahk mjčkn tud sama prepričala. Sm parkrat šla po frendico ki pa dela nasprot in takrat sm tud mrskej vidla.
Kdo mi je reku da je smrtonosn? Mediji, vsa ta banda, vsak dan govorijo o tem kolk jih umre dnevno, lansk let pa sploh.
In kakšn je ta odstotek npr v Slo? 0.2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Haloooo. In zarad 0.2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smrti, naj jim bo pač vzrok korona, in to V 1 LETU, tak halooo. Pa u PM, vsak let, vsaj zadnjih 30 let, jih na let umre sam v Slo cca 20.000.
1 let pa itak vsi umirajo sam od te famozne korone, od drugih bolezni ne. Vse sam korona korona, drugih vzrokov smrti nema više.
Sm imela in to lan, ko je bla največja panika, frendico glih na Infekcijski v Lj, povem ti sam to, da kar so takrat mediji poročal, je bla sam ena navadna LAŽ, nič druzga. Parkrat sm se v to lahk mjčkn tud sama prepričala. Sm parkrat šla po frendico ki pa dela nasprot in takrat sm tud mrskej vidla.
[/quote]
O frajla, zdajle jo bova pa midva zaorala. Tvoje bo s črno poudarjeno, moj odgovor ne bo okrepljen.
Kdo mi je reku da je smrtonosn?
Tebe je nekdo napopal da je virus smrtonosen in da se zato zapira država in da se zato nosijo maske in da se zato priporoča cepljenje? Predlagam, da javno poveš KDO KONKRETNO IN KJE JE NAPISAL DA GRE ZA SMRTONOSEN VIRUS!
Punca ne govorimo o ukrepih zato, ker bi bil virus smrtonosen. Mi je pa hudo da ti bom ponovno pisal, ker sem že enkrat pisal na dolgo in na široko.
Ljubica moja, virus je zelo podoben virusu navadnega prehlada. Imava fešto v vasi in eden pride prehlajen. 100 jih je na fešti, jutri bodo prehlajeni še trije, pa naslednji dan jih bo še 10 prehlajenih.
Pač dobili so koronco prehlada. 13 prehlajenih imava. Od tega bo šel mogoče eden v lekarno po lekadole, drugi pa k dohtarju ker ne bo siguren, če nima mogoče gripo.
Če pa se jih bo v isti vasi okužilo s korono 13 bosta dva šla k zdravniku, eden bo šel pa v bolnišnico na kisik.
Veš koliko vasi je v Sloveniji? Veš koliko postelj s kisikom imate v Sloveniji?
O tem govorimo, da če bodo postelje zasedene, je razpad sistema!Kapacitete za intenizivno nego niso brezmejne!
Mediji, vsa ta banda, vsak dan govorijo o tem kolk jih umre dnevno, lansk let pa sploh.
NE NA INTENZIVNI! PROBLEM SO POSTELJE NA INTENZIVNI.
1 let pa itak vsi umirajo sam od te famozne korone, od drugih bolezni ne.
Pred novim letom mi je umrl stric. Pljučnica.
Vse sam korona korona, drugih vzrokov smrti nema više.
O zdravstvu nimaš pojma. Ta teden sem delal tri nočne. Ena gospa je umrla zaradi kapi, druga je umrla zaradi raka in tretji je umrl zato, ker je padel na sprehodu in utrpel hude poškodbe glave.
Ne vem od kje ti podatki in od kje jajca, da take stvari še pišeš na javni portal.
Nič ne boš rekla, ker nimaš pojma kako je v bolnicah.
Sm imela in to lan, ko je bla največja panika, frendico glih na Infekcijski v Lj, povem ti sam to, da kar so takrat mediji poročal, je bla sam ena navadna LAŽ, nič druzga.
Si revše mislilo, da boš uletelo tja in bodo po hodniku mrtvi ležali? So te spustili na covid oddelek? Močno dvomim. Bolnice so spraznili! Ker so delali samo covid oddelki, ostalega samo najnujnejše! Ne, niso bile polne postelje na navadnih oddelkih, ker bi bilo tveganje za prenos virusa preveliko. Gre za skupne prostore oskrbe, kuhinje, vodovod… Si normalna?
Parkrat sm se v to lahk mjčkn tud sama prepričala. Sm parkrat šla po frendico ki pa dela nasprot in takrat sm tud mrskej vidla.
Mrskej ja… Mrskej si vidla. Ti jaz povem kaj sem jaz vidu? 29 letna na kisik priklopjena doma že tako odpeljana zaradi covida, pa zadušitev otroka v sosednji vasi. Kdo misliš, da je dobil edino bombo kisikovo?
Moral smo se odločt a ne… V to nas pa vi silite, ki pravite da virusa ni. Jaz se javno zavzemam zato, da necepljen ne bo imel nobene pravice stopit v bolnišnico ali katerokoli zdravstveno ustanovo. Četudi crkava doma!
Hm, mi gremo v petk na Hr in še zmer sva v dilemi al izbrat 10 dnevno karanteno al se 1.v lajfu testirat s hitrim testom. Nisva še odločena.
[/quote]
Jaz sem tudi ze razmisljala o tem. Izbrala bom manjse zlo in takrat pac naredila ta hitri test.
Cepila se tudi kaz sigurno ne bom.
Ceprav mislim, da dokler ne bo na voljo kao dovolj cepiva za vse, da bodo dobavljene omejene kolicine, ne bodo mogli zahtevati cepilnih listov.