Ljudje, očitno se bomo morali sprijazniti sctem, da bomo cepljeni, sicer bomo lahko samo doma!
nehaj no… v zdravstvu so zaposlene tut čistilke.
Nehaj prosim te, ker se smešiš in delaš brihtno tam, kjer si najbolj šibka. Vsak ki je dokončal eno srednjo šolo vidi da buče strelaš!
[/quote]
Aja če ni vse tko kot ti pravš, so pa vsi tile ki jih poznam v zdravstvu, kr naenkrat čistilke…ah Vagabund, zdej si me pa razočaru.
Damo na vago stopnjo smrtnosti, posledice bolezni same in moznost zascite s cepljenjem.
Otroska paraliza je bila huda bolezen z resnimi posledicami, samo cepivo je bilo dobrodoslo.
Crne koze, smrtnost 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!
Diabetes recimo, ko so odkrili zdravilo, so ga direkt iz laboratorija, brez kaksnega pametnega testiranja, uporabili na otrocih, ki so bili komaj se zivi – vprasanje je bo, poskusiti zdravilo ali umreti, jasno, da poskusis.
Ampak kovid je smrten v dobrih 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!
Cepivo ni sigurna zascita, lahko zbolis, lahko ne, pa prenasas tudi lahko ali pa ne. Poleg tega en idmerek ni dovolj, morata biti dva, pa se vsake pol leta se moras ponovno cepiti.
Zakaj bi se potem clovek sel cepiti za kovid?
[/quote]
S stališča smrtnosti imaš čisto prav, ne pa tudi s stališča tehtanja dolgoročnih ali celo stalnih posledic, ki se pojavljajo pri nekje 15 do 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, ki so zadevo preboleli.
Druga pomembna točka za pa je, da misliš na druge oz skupnost. Ker če ni bolnih (in cepljenje vseeno deluje vsaj 70-80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) ni možnosti za mutacije virusa in je vse skupaj bistveno laže obvladljivo.
Glede odmerkov in ponavljanja pa sploh še ni vse jasno. Trenutno kaže, da ne bo treba tako kot pišeš.
In ponavlja se tudi druga cepljenja – od klopnega meningitisa dalje – le obdobje je daljše. Zna pa biti da bo tudi tole mogoče treba ponoviti še 1x ali 2 in konec.
A pojdiva nazaj k osnovnemu vprašanju; torej je večina tega pritoževanja samo posledica nizke smrtnosti okužbe s tem virusom?
Saj tudi pri tistih zgoraj omenjenih boleznih za katere je potrebno cepljenje pred potovanji smrtnost ni prav visoka – npr rumena mrzlica, pa še kakšna druga bolezen.
A jbg, sej bi ga 1.delala 😉 ob povratku v Slo, pa odvisn kakšni bodo takrat pogoji, drugač karantena. Na morju se mi pa žal res ni 10 dni v karanteni. Najraj bi pa valjda vidla opcijo ki jo še imamo, ampak žal ne vem če bo uspela.
[/quote]
Test ni nič takega, tudi 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni nič na tej palčki bodi brez skrbi. To so neumnosti, da dajejo nekaj na te palčke, da bi okužili ljudi. Jaz sem se že 3x testirala, ne samo jaz tudi otroc. Grem pa na pcr test in ne na hitri ker je brezveze, hitri so brovk oz nezanesljivi. Vedno sem negativna. Edino placat ga je treba. Ampak za dopust tud ce gres na hitrega brezplacno, toliko da imas potrdilo. Ne sikiraj se, srečno pot in fajn se imejte če boste šli že aprila.
Da je tvoj argument pravi? Sori stari, men se zdi pa, da ti nimaš hrbtenice. Cucek zagovedan. Tako si dosadn stari, da joj. Aleš ni vse res, kar ti verjameš. Govoriš komu bi prepovedal. Common dude. Kekec. Južna ti zelo dobro argumentira, edina napaka, ki jo dela je ta, da ohranja upanje, da lahko takemu spranoglavcu nadutemu karkoli dopove. Zato je južna: ne obupa kar tako. Pičkin dimček
[/quote]
Jaz nič ne verjamem, ampak vem. Sicer je pa meni super, dokler obstajate anticepilci in zanikovalci virusa. Men je super. Zdravstvo je bilo zadnjih dvajset let preobremenjeno in to ni šlo več naprej. Zdaj se bo v dveh letih poštimalo in bomo delali spet v človeških razmerah. Upam, da vas je čim več anticepilcev 😉
A jbg, sej bi ga 1.delala 😉 ob povratku v Slo, pa odvisn kakšni bodo takrat pogoji, drugač karantena. Na morju se mi pa žal res ni 10 dni v karanteni. Najraj bi pa valjda vidla opcijo ki jo še imamo, ampak žal ne vem če bo uspela.
[/quote]
Izbira opcij se vedno bolj zožuje.
Opcij je vedno manj.
Zakaj ?
Ker izbiramo med ponujenimi opcijami, namesto, da bi vtrajali pri svoji zdravi pameti.
Opcij je vedno manj.
Zakaj ?
Ker izbiramo med ponujenimi opcijami, namesto, da bi vtrajali pri svoji zdravi pameti.
[/quote]
Saj ti nihče ne brani, da vztrajaš pri svoji “pameti”. Samo ti pa drugim ne smeš branit, da vztrajajo pri svoji.
Ne bo se ti treba cepit. Brez skrbi da ne. Nihče te ne bo silil.
Test ni nič takega, tudi 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni nič na tej palčki bodi brez skrbi. To so neumnosti, da dajejo nekaj na te palčke, da bi okužili ljudi. Jaz sem se že 3x testirala, ne samo jaz tudi otroc. Grem pa na pcr test in ne na hitri ker je brezveze, hitri so brovk oz nezanesljivi. Vedno sem negativna. Edino placat ga je treba. Ampak za dopust tud ce gres na hitrega brezplacno, toliko da imas potrdilo. Ne sikiraj se, srečno pot in fajn se imejte če boste šli že aprila.
[/quote]
Ah, sej imam frende pa frendice ki se tedensko na šihtu testirajo. Če so oni preživel že tolk testiranj, valjda bom tud jst 1 haha. Ampak če se odločm za test, bo hitri, plačvat pa jim zihr ne mislm. Ko ih je.be :))
V petk grem ja in komi že čakam in hvala ti 😉
Jaz nič ne verjamem, ampak vem. Sicer je pa meni super, dokler obstajate anticepilci in zanikovalci virusa. Men je super. Zdravstvo je bilo zadnjih dvajset let preobremenjeno in to ni šlo več naprej. Zdaj se bo v dveh letih poštimalo in bomo delali spet v človeških razmerah. Upam, da vas je čim več anticepilcev 😉
[/quote]
Veš, kaj bo, Vaga. V momentu, ko bo takim anticepilcem zagustilo in bodo imeli resen zdravstveni problem, prvi bodo v bolnišnici.
Ker pri taki trdih bučah je pač tako, da dokler ne izkusijo na lastni koži, so polna usta takih in drugačnih teorij.
Kar naj svojo pamet prodajajo po forumih. To bo največ , kar se bo še moglo. Potovanja pa – kvečjemu s prstom po zemljevidu.
To sm pa mal prej vidla. Katastrofa kaj ta gamad dela.
Ma ni šans da se cepm in ni šans da me v to prsiljo.
[/quote]
Potem kar razmišljaj o prodaji vikenda ali apartmaja, ali kar imaš na hrvaški obali. Namreč dolgoročno gledano boš tudi za vstop na Hrvaško moral biti cepljen. Ne bo vstopa v kino, gledališče, koncerte in podobno.
Se potem tudi ne boš?
Opcij je vedno manj.
Zakaj ?
[/quote]
Moja zdrava pamet mi prav da grem v karanteno. Ampak kot sm napisala, na morju mi pa res ni do nje.
Sva premišljevala da greva kr v karanteno, potem pa odvisn od vremena al kako bi zdržala v karanteni in če ne bi šlo, da bi na Hr potem nardila hitri test. Sam tam morm pa plačat, še sama iz svojga žepa podpirat vse to 😛
Drugač 3.opcija je še aktualna, ampak če bo kaj iz nje, bom zvedla dan al 2 prej.
Veš, kaj bo, Vaga. V momentu, ko bo takim anticepilcem zagustilo in bodo imeli resen zdravstveni problem, prvi bodo v bolnišnici.
Ker pri taki trdih bučah je pač tako, da dokler ne izkusijo na lastni koži, so polna usta takih in drugačnih teorij.
Kar naj svojo pamet prodajajo po forumih. To bo največ , kar se bo še moglo. Potovanja pa – kvečjemu s prstom po zemljevidu.
[/quote]
Ne bodo, ne bodo. V tem je keč ;)) Ko bo cepiva dovolj bo izbira. Ali cepljen ali nič. Nič seveda pomeni odvzem zdravstvene izkaznice ;)) Nič ne bo. Samo še samoplačniško. Zakaj misliš da so se delale privat kliniket in odpirali privat zdravstveni domovi? ;)) Vse bodo plačali, do zadnjega porabljenega skret papirja v bolnici.
V javno bodo sprejeti samo cepljeni. Torej ko se cepiš, od drugega odmerka sedem dni, potem lahko koristiš zdravstvene usluge države ;))
Na vratih ordinacij bo napis:
Zdravnik sprejema na vpis samo paciente s potrjeno cepilno knjižico Covic19 ;))
Potem kar razmišljaj o prodaji vikenda ali apartmaja, ali kar imaš na hrvaški obali. Namreč dolgoročno gledano boš tudi za vstop na Hrvaško moral biti cepljen. Ne bo vstopa v kino, gledališče, koncerte in podobno.
Se potem tudi ne boš?
[/quote]
Ne, cepla se pa 1000…{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bom. Je.beš kino, koncerte…to vse si lahk doma sami nardimo.
Vikenda mi pa tud ne bo treba prodat, ker imava namen tko in tko čez par let se preselt na Hr 😛
[/quote]
Butast si res. Ljudje samo poglejte Aleš je itak lutka, figura, marioneta.vsak primarij ve, za kaj so ti mlecnozobci namenjeni
Butalci pehotniki. On pa verjame, da je kaj vredn.
Takoj dam zdravstveno nazaj, sej jo ne rabim, koliko sem jo uporabljal v lajfu, se vidi, ni nič. Tak bo tudi ostalo.
Mafija.
Z naravo se povežite, ebala vas umetna “zdravila”.
Teorija, o virusih Pasteura je LAŽ
https://www.youtube.com/watch?v=YfyNIYr0x8c
Ah, sej imam frende pa frendice ki se tedensko na šihtu testirajo. Če so oni preživel že tolk testiranj, valjda bom tud jst 1 haha. Ampak če se odločm za test, bo hitri, plačvat pa jim zihr ne mislm. Ko ih je.be :))
V petk grem ja in komi že čakam in hvala ti 😉
[/quote]
Super zate. Sem ti kar malo fovž. Kaj zdaj hočejo naši za vrnitev? Za dol vem da zadostuje hiter test.
Drugace za poletje imamo rezervirano Grčijo in Hrvaško. Grki sicer propagirajo cepljenje, ampak v povezavi z necepljenimi je pa vse tiho. Verjetno čakajo da vidijo kakšno bo povpraševanje.
Hrvatje ciljajo na to da bodo turistom zaračunavali hitre teste.
V večje dodatne stroške ne mislimo it, cepili se ne bomo. Na koncu koncev gremo lahko tudi na Malto. Njihov prispevek nam pokrije tudi morebitne PCR teste. Šli bomo kjer bomo zaželjeni, čeprav ne bomo cepljeni.
Če se bodo pa naši šli tako diktaturo kot Britanci, bomo pač dopust organizirali tako, da se vmes ne bomo vračali v Slovenijo. Konec koncev lahko delava na daljavo tudi iz kakega prijetnega kraja ob morju.
ful bo imelo to jebenih posledic ja… normale ne bo več, to je že teletom na pašnikih jasno, mladina pa že tako ali tako ne ve kaj je življenje ker jim je vse prinešeno k ritim, selfi generacije pa res iz srca verjamem da so gonilo sveta…
[/quote]
..ni treba bit zavisten mladim, v nobenem pogledu – ne bi menjala z njimi, nikakor ne. Koliko imajo pa oni otezeno zivljenje, smo imeli pa v Jugi in samostojni Slo veliko vec od mladosti. Se dobro, da smo potovali, seveda v skladu z moznostmi, financnimi, sluzbenimi, nobene ovire, dosegljivo. Sedaj … Ni primerjave. Svobodna druzenja zunaj, v naravi, …
Lepo te prosim, absurd absurda, da otroci dobe kazen, ker zahtevajo šolo v stari obliki nazaj. Nezamisljivo – da bo kaj takega normalno, da se otroci bore za solo…
Ne, niti pod tocko razno ni opravicljiv teror leto in vec dolg, na hrbtih ljudi, ki so prihodnsot. Ce koga, pozapre se naj ogrozene, ne pa ob tako ‘hudi’ groznji, ko se ljudje ze resno sprasujejo, ce ni bolje uradno preboleti in na podlagi tega vleci privilegije…norostim ni videti konca.
Super zate. Sem ti kar malo fovž. Kaj zdaj hočejo naši za vrnitev? Za dol vem da zadostuje hiter test.
Drugace za poletje imamo rezervirano Grčijo in Hrvaško. Grki sicer propagirajo cepljenje, ampak v povezavi z necepljenimi je pa vse tiho. Verjetno čakajo da vidijo kakšno bo povpraševanje.
Hrvatje ciljajo na to da bodo turistom zaračunavali hitre teste.
V večje dodatne stroške ne mislimo it, cepili se ne bomo. Na koncu koncev gremo lahko tudi na Malto. Njihov prispevek nam pokrije tudi morebitne PCR teste. Šli bomo kjer bomo zaželjeni, čeprav ne bomo cepljeni.
Če se bodo pa naši šli tako diktaturo kot Britanci, bomo pač dopust organizirali tako, da se vmes ne bomo vračali v Slovenijo. Konec koncev lahko delava na daljavo tudi iz kakega prijetnega kraja ob morju.
[/quote]
Jah zaenkrat naši zahtevajo PCR test če nisi cepljen al če nisi prebolu.
Ampak jst gtem zdej dol za 1 mesec, potem morm vsaj za 1 dan nazaj, in bomo vidl kaj bodo naumili do takrat ob povratku. Ampak jst vrjamem da bo takrat veljal tud HAT test, drugač pa karantena bo tud obstajala 😉
Jah Hr pravjo ja da bi neki dnarja sofinanciral turistom ob povratku v svoje države s hitrimi testi. Aja pa da bi gostom hotela ponudl cenejši PCR test.
Moja zdrava pamet mi prav da grem v karanteno. Ampak kot sm napisala, na morju mi pa res ni do nje.
Sva premišljevala da greva kr v karanteno, potem pa odvisn od vremena al kako bi zdržala v karanteni in če ne bi šlo, da bi na Hr potem nardila hitri test. Sam tam morm pa plačat, še sama iz svojga žepa podpirat vse to 😛
Drugač 3.opcija je še aktualna, ampak če bo kaj iz nje, bom zvedla dan al 2 prej.
[/quote]
Pri zdravi pameti je treba vztrajati za vsako ceno.
Če se bomo odpovedovali zdravi pameti, bo prevladala norost.
Finta s temi opcijami pa je podobna opcijami na volitvah.
Na volitve gredo tisti, ki so se odpovedali zdravi pameti ali pa je nikoli niso imeli.
Ker ne glede na to katero opcijo izbereš, ni nobene razlike in zato volitve ničesar ne spremenijo.
Ker so opcije le navidezne in jih ljudje izberejo zato, ker jim to daje nek občutek svobode.
Te koronske opcije so iste.
Vsaka opcija le poglobi korona fašizem in nas še bolj distancira od zdrave pameti.
..ni treba bit zavisten mladim, v nobenem pogledu – ne bi menjala z njimi, nikakor ne. Koliko imajo pa oni otezeno zivljenje, smo imeli pa v Jugi in samostojni Slo veliko vec od mladosti. Se dobro, da smo potovali, seveda v skladu z moznostmi, financnimi, sluzbenimi, nobene ovire, dosegljivo. Sedaj … Ni primerjave. Svobodna druzenja zunaj, v naravi, …
Lepo te prosim, absurd absurda, da otroci dobe kazen, ker zahtevajo šolo v stari obliki nazaj. Nezamisljivo – da bo kaj takega normalno, da se otroci bore za solo…
Ne, niti pod tocko razno ni opravicljiv teror leto in vec dolg, na hrbtih ljudi, ki so prihodnsot. Ce koga, pozapre se naj ogrozene, ne pa ob tako ‘hudi’ groznji, ko se ljudje ze resno sprasujejo, ce ni bolje uradno preboleti in na podlagi tega vleci privilegije…norostim ni videti konca.
[/quote]
nisem nikomur zavisten, samo navajam dejstva… pač treba je pozabit na staro normalo, masovke itn. pač sledi nova normala, red in disciplina ne pa kot razpuščena teleta z milijavžent zahtevami kakor se komu sprdne…