Ljudje, očitno se bomo morali sprijazniti sctem, da bomo cepljeni, sicer bomo lahko samo doma!
Kot sem rekel. Nikakor ni bila njena krivda.
[/quote]
🙂
ne sprenavedaj se – v izolaciji st eže ves čas, od tebe trdiš, da ga ni dobila, zato le povej kako je do nje prispel – po zraku pač ne. je bilo kar druženje posredi, in to ne par sekundno, dolgotrajnejše v zaprtem prostoru in brez upoštevanja ukrepov.
Zato: prihrani s pridiganjem, kako je treba biti dosleden …itd…
MB UKC
Vse poka… od praznine…
Gasi TV.
Na ulice.
Maske dol
https://www.facebook.com/brane.korenov/posts/130150645733847
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=595&t=11264665
[/quote]
To da so pognali ves denar v neznano in v znano-razni nerealni dodatki za sedenje doma, v pisarni ali prazni ordinaciji… to vemo. Samo kako hudo bo ko bo treba vracat. Nasi naredijo tisto kar najbolj znajo, vzami denar, vracali bojo drugi. Samo cakam da nabijejo davke, da z zakonom dolocijo da so bili dodatki preplacani (ja vrniti jih bojo morali slej kot prej in tega se bojo na vse nacine otepali in skusali naprtiti dolg ljudstvu ) pol bom pa resno zacela tud jaz razmisljat, da je cas za selitev.
🙂
ne sprenavedaj se – v izolaciji st eže ves čas, od tebe trdiš, da ga ni dobila, zato le povej kako je do nje prispel – po zraku pač ne. je bilo kar druženje posredi, in to ne par sekundno, dolgotrajnejše v zaprtem prostoru in brez upoštevanja ukrepov.
Zato: prihrani s pridiganjem, kako je treba biti dosleden …itd…
[/quote]
Torej bova iz tega potegnila, da tudi če se še tako držimo ukrepov, virus vseeno najde pot a ne? Cepljenje je torej obvezno, če se želimo zaščititi.
Dobro.
Še enkrat, da boš nehalo – moja je kljub spoštovanju ukrepov dobila virus. Ja?
Daj no Južna! Prosim no, govoriš kot da bi bila brez grama mozga no. Pa pisda punca škoda te je. Ok, se ne strinjaš s cepivom ok. Samo ne pa s takimi.
Ok, bom na lep način.
Karantena je ukrep, ki si ga dobila zato, ker si prišla iz območja, kjer je bilo večje število okuženih. Kljub temu, da nisi kazala znakov okužbe si dobila karanteno, ker je stroka presodila, da se virus lahko pokaže kasneje in ne takoj ob okužbi.
Kužnost širiš tudi pred tem, da imaš znake.
A lahko prosim zdaj nehaš s tem. Prosim. Res, ker eno je zagovarjat nekaj, drugo je pa norca se delat iz ljudi ki smo kakšno šolo naredil. Dobesedno rjoveš kot da si pritegnjena. Nehaj, ker v osnovi nisi slabo bitje. Res nehaj, ker si se mi že dodobra zagabila. Ampak ne s svojim mnenjem, ampak s svojim popolnim neznanjem. Eno je imeti mnenje, drugo pa je ljudem trditi, da je jagoda črne barve. Prosim res nehaj.
Če imaš kakšno resno vprašanje izvoli na moj privat, sva si večkrat normalno kaj napisala in povedala, ampak tole danes pa… Samo upam da si do daske pijana, ker tole trezen ne more ven metat, kar ti danes mečeš.
[/quote]
Lej Vagabund, lahk tud ti nehaš. Ne ti men zakaj sm jo dibila, valjda vem zakaj. Drugač ti pa to tud piše v odločbi, pa tud policaj ti pove zakaj karantena.
Ok, obstaja pandemija al pa epidemija, jo dobiš. Ampak veš, jst še zmer ne vidm nič od tega, vidm pa PLANdemijo. Pa vrjem da nas je velik takih. Tud vsak ki zna tud s svojo glavo mal razmišljat, ki ima vsaj mal pameti v njej, to vid.
Haha, stroka presodila 🙂 katera stroka? Ta ki jo je postavla vlada, drugi dohtrji, mikrobiologi…pač tisti, ki se ne strinjajo glih s to postavljeno “stroko”, pa itak pojma nimajo kar govorijo.
To da so pognali ves denar v neznano in v znano-razni nerealni dodatki za sedenje doma, v pisarni ali prazni ordinaciji… to vemo. Samo kako hudo bo ko bo treba vracat. Nasi naredijo tisto kar najbolj znajo, vzami denar, vracali bojo drugi. Samo cakam da nabijejo davke, da z zakonom dolocijo da so bili dodatki preplacani (ja vrniti jih bojo morali slej kot prej in tega se bojo na vse nacine otepali in skusali naprtiti dolg ljudstvu ) pol bom pa resno zacela tud jaz razmisljat, da je cas za selitev.
[/quote]
Naj vrača čreda debilna egoistična, podpira korona fašizem.
Saj se hvalijo, da za praskanje po riti dobivajo dodatek in prosijo, da korona nateg traja čimdlje.
Lej mi tudi razmišljamo.Nekaj mi pa ni jasno za hrvaško mejo je potreben tudi hiter test?Tako,da bomo že tam prvič testirani ne samo ko se vračamo.Imaš kake informacije?
[/quote]
Ja za tja če nisi cepljena, rabš PCR al pa HAT test, lahk pa seveda vstopš tud brez vsega, ampak ti pa v tem primeru sledi 10 dnevna karantena, ki pa jo lahk prekineš, če potem dol nardiš test. Dol ga morš pa plačat. Ne vem točn kolk je, ampak cca 20€ zihr.
Ob povratku v Slo, pa spet rabš, zaenkrat sam PCR test, ampak brez skrbi, bo tud Slo nazaj uvedla HAT, al pa karantena, ki pa jo zaenkrat ne morš prekint.
Drugač pa ne štekam sploh kaj točn me sprašuješ 🙂
Naj vrača čreda debilna egoistična, podpira korona fašizem.
Saj se hvalijo, da za praskanje po riti dobivajo dodatek in prosijo, da korona nateg traja čimdlje.
[/quote]
Cele dneve samo se davke plačujem in tuje dolgove. Meni je tega že res vrh glave. Nimam kreditov, limitov, toliko sem pri pameti, da mi je jasno da je treba kes vrnit, ocitno bedakom ki jemljejo te nerealne dodatke ni jasno, da ti denarja nihce ne da kar tako in da bojo morali vrnit , ker se vedno do zdaj so. A ni bilo pred leti lih fora, ko so strajkal zaradi vracila. Se niso bedaki nic naucili.? Ni zastonj kosila. Ampak ok njihov problem, naj vracajo… samo meni je res dovolj da jaz placujem njihovo neumnost.
Eni imate res hudo domišljijo. Nekdo vam je res močno opral glavo. Ponavadi, ko začne eden take pisat, je to nekje prebral, poslušal kake ekstremiste. To gre kot domine. En malo usekan dobi neko idejo in potem to širi naprej, ljudje pa kot ovce sledijo določenemu prepričanju.
Nič tako drastičnega ne bo. To o družbi na vrvicah animatorjev, pa je malo čudno govoriti. To smo živa bitja od nekdaj tako. Odvisno od vrste. Ljudje, se pač združujemo v skupnosti, države in nekdo mora to peljat naprej. Ne vem, a enim vam to prej ni bilo jasno, da smo vsi vpleteni v nek skupek pravil in navad, ki so nas jih drugi naučili? Tako da mi ni jasno, kaj te tako skrbi.
[/quote]
Ne, ne berem nobenih ekstremistov, tudi moja domišljija je vedno bila zelo slaba.
Povezovanje dogodkov, sposobnost razmišljanja in ocenjevanje ljudi pa so vedno bila moja močna področja. Na mojo veliko žalost opažam, da se večina mojih predvidevanj na področju tega sedanjega dogajanja izkazuje za resnična. Preseneča me samo, kako zlahka in hitro se vse skupaj dogaja.
Lej Vagabund, lahk tud ti nehaš. Ne ti men zakaj sm jo dibila, valjda vem zakaj. Drugač ti pa to tud piše v odločbi, pa tud policaj ti pove zakaj karantena.
Ok, obstaja pandemija al pa epidemija, jo dobiš. Ampak veš, jst še zmer ne vidm nič od tega, vidm pa PLANdemijo. Pa vrjem da nas je velik takih. Tud vsak ki zna tud s svojo glavo mal razmišljat, ki ima vsaj mal pameti v njej, to vid.
Haha, stroka presodila 🙂 katera stroka? Ta ki jo je postavla vlada, drugi dohtrji, mikrobiologi…pač tisti, ki se ne strinjajo glih s to postavljeno “stroko”, pa itak pojma nimajo kar govorijo.
[/quote]
kak gre tisto na TVJU ko so kake reklame za tota umetna zdravila… posvetujte se sa svojim farmaceutom=zdravnikom…
Tak da Južna, če se meniš z Bogovima v Belim Haljam, meni se z tistimi ki so vun okvirjev,,,totemu ni Pomoči. Umazan ej do Konca.
Moje mnenje.
Po moje že sama veš, ma eto, povem naglas, ker ne morem bit TIHO!
Cele dneve samo se davke plačujem in tuje dolgove. Meni je tega že res vrh glave. Nimam kreditov, limitov, toliko sem pri pameti, da mi je jasno da je treba kes vrnit, ocitno bedakom ki jemljejo te nerealne dodatke ni jasno, da ti denarja nihce ne da kar tako in da bojo morali vrnit , ker se vedno do zdaj so. A ni bilo pred leti lih fora, ko so strajkal zaradi vracila. Se niso bedaki nic naucili.? Ni zastonj kosila. Ampak ok njihov problem, naj vracajo… samo meni je res dovolj da jaz placujem njihovo neumnost.
[/quote]
Točno to se dogaja. Materija nas guši, in počasi se bomo osvobodil. Nihče drugi nas ne bo, sami se moramo.
To je proces. Neustavljiv.
Samo opazuj.
Kdo se bo največ upiral?
Tisti ki so najbolj vezani za materijalno. Te bojo brani IMATI, ne BITI.
Imati ili Biti?
Torej bova iz tega potegnila, da tudi če se še tako držimo ukrepov, virus vseeno najde pot a ne? Cepljenje je torej obvezno, če se želimo zaščititi.
Dobro.
Še enkrat, da boš nehalo – moja je kljub spoštovanju ukrepov dobila virus. Ja?
[/quote]
ne bodi smešen – s tem dokazuješ samo in le, da pridigate ljudem eno, delate pa drugo. Me nisi prepričali, sori, ker virusa pač zunaj ne moreš dobiti, je razlaga precej verjetna, da je virus bil tvoj.
ravno s tem, ko tako vehamentno trdite in ljudi “buzerirarate” ne smeš tega, ne smeš onega, obenem pa ne veste, kje se okužbe pokasira, ljudem popuščajo živci.
Najbolj bizarna emd bizarnimi je pa ravno ta, da se pacient okuži v bolnici – ničkoliko priemrov, ko je človek šel na rutinski poseg, prišel pa s korono domov – če se ej vrnil sploh ..
a se zavedaš, kakšna bizarnsot je to, da zdravstvo virus v bolnici “tensta” .. ravno n amestu, kejr bi moralo biti vse sterilno …
no, če pa navkljub vsemu trdiš, da se virus, kljub vsem ukrepom dobi, potem sploh ni jasno, zakaj taka represija – ne, ni polnost bolnic razlog (se kaj boljšeg aspomni ..)
Prevelik odstotek jih gre na priklop. To je trenutna skrb. Triaža nas skrbi… Triaža. Jaz jo bom težko delal, ker nisem zato študiral, da bom ob desetih zvečer odklopil 41 let staro, zato da bom priklopil 34 let staro. A to bomo morali delati. Nas že šolajo.. Imamo že priprave… Prostora zmanjkuje
[/quote]
Kakšne priprave imate?
Nameščanje novo nabavljenih aparatur v oddelke, ki so trenutno prazni zaradi okrjenega rednega programa ali v novo pripravljene prostore?
Usposabljanje dodatnega kadra za delo na teh oddelkih?
Preizkušanje in uvajanje metod, ki se izkažejo za bolj učinkovite od klasičnega zdravljenja na ventilatorjih?
Aja, ne. Vi imate priprave v hladnosti odločanja o tem, kdo je primernejši za priklop na aparature. In ko ste s tako zastraševalno tehniko grožnje pomanjkanja prostora namenjeni na delo, na žalost svoj bes spravljate na napačne, na bolnike.
Točno to se dogaja. Materija nas guši, in počasi se bomo osvobodil. Nihče drugi nas ne bo, sami se moramo.
To je proces. Neustavljiv.
Samo opazuj.
Kdo se bo največ upiral?
Tisti ki so najbolj vezani za materijalno. Te bojo brani IMATI, ne BITI.
Imati ili Biti?
[/quote]
Moj 15 letni otrok ve, ker sem ji razlozila, da ce v zivljenju delas, si placan ampak prej se ti zgodi , da tudi ce delas ne dobis plačila ali je placilo manjse kot si ga zasluzil, kot pa da se ti zgodi, da ti nekdo ponudi denar za nedelo, ustavi se premisli, zavedaj, da je prelepo da bi bilo res, ker denarja ti nihce ne da za nic, nihce na tem svetu, niti drzava, pa pustimo socialne transferje, to je pod drugo kategorijo. Taki te izkoristijo in zavrzejo se prej jim moras pa vrnit kar so ti dali na lepe oči in na koncu zvalijo vso krivdo nate. Ma kdo ti daje dzabe kes za sedenje doma, v sluzbi.? Kdo.? Nihce razen ce te namerava dobro zajebati s par jurcki. Budale naivne kot da so stari 5 let.
kak gre tisto na TVJU ko so kake reklame za tota umetna zdravila… posvetujte se sa svojim farmaceutom=zdravnikom…
Tak da Južna, če se meniš z Bogovima v Belim Haljam, meni se z tistimi ki so vun okvirjev,,,totemu ni Pomoči. Umazan ej do Konca.
Moje mnenje.
Po moje že sama veš, ma eto, povem naglas, ker ne morem bit TIHO!
[/quote]
K sreč obstajajo tud zdravniki ja, ki kljub prejemanju velkih dodatkov, pa so vn okvirjev 😉 se da z njimi čist lepo pogovort, problem je, ker javno nočjo govort 😛
Dej no dej, kot sm že napisala, še na INFEKCIJSKI sm imela frendico, zato še kako dobr vem kaj se je takrat delal, kakšne ljudi so sprejemal….aja, ups, ona itak nič ni vidla, je bla ena čistačica tm 🙂
ne bodi smešen – s tem dokazuješ samo in le, da pridigate ljudem eno, delate pa drugo. Me nisi prepričali, sori, ker virusa pač zunaj ne moreš dobiti, je razlaga precej verjetna, da je virus bil tvoj.
ravno s tem, ko tako vehamentno trdite in ljudi “buzerirarate” ne smeš tega, ne smeš onega, obenem pa ne veste, kje se okužbe pokasira, ljudem popuščajo živci.
Najbolj bizarna emd bizarnimi je pa ravno ta, da se pacient okuži v bolnici – ničkoliko priemrov, ko je človek šel na rutinski poseg, prišel pa s korono domov – če se ej vrnil sploh ..
a se zavedaš, kakšna bizarnsot je to, da zdravstvo virus v bolnici “tensta” .. ravno n amestu, kejr bi moralo biti vse sterilno …
no, če pa navkljub vsemu trdiš, da se virus, kljub vsem ukrepom dobi, potem sploh ni jasno, zakaj taka represija – ne, ni polnost bolnic razlog (se kaj boljšeg aspomni ..)
[/quote]
še enkrat, okužbo je moja žena dobila tako, da nanjo ni mogla vplivati kljub vsem zaščitnim ukrepom. Ja? Ja!
Ker se je tudi kasneje tistega dne obnašala zaščitno, zahvaljujoč temu ni okužila še ene osebe, s katero bi MORALA tisti dan priti v stik, pa se je odločila da ne gre. Ja? Ja!
Nihče ti nič ne pridiga. Zakon je jasen.
Dohtarji jasno, da radi šopate folk, ko za nič dela prejemate po 20kilc na mesec.
Za to, da zabavate zdrave ljudi, bolne pa po hitrem postopku na oni svet, z napačnim ali nič zdravljenjem
Res je, prav vsakega imamo na seznamu. Slej, ko prej boste na stolu pred poroto.
Ni važno kdaj, ker ta zločin ne bo zastaral.
problem teh stolov je ker se lahko obračajo in kaj kmalu lahko na njih pristanete sami…
saj anonimno je lahko nekaj lapat, poskusi še poimensko in glej kako hitro boš samo na takem stolu.
A ti se smatraš za oneta?
Še sebe ne ceniš, značilno, edina vrednota zločincev je denar.
[/quote]
ne, oneti ste taki ki še nicknamov in spolov ne znate uporabljat…
kar sem ti pa navedel je pa dejstvo, živiš in gledaš preveč fikcije, vsak te lahko kontra toži za klevete in krive obtožbe ipd. če nimaš konkretnih dokazov, torej te lahko toži vsak iz tvoje liste pa ne boš več tako veselo piskalo…
Tudi doslej se je bilo treba za potovanje v določene države cepiti. Zdaj je teh držav pač več.
[/quote]
Seveda je drugače, bumbar blesavi!!! Do zdaj pač kot turist nisi šel v države Afrike ali po Amazoniji, če se nisi želel cepiti proti mrzlici ali npr. malariji… Si potoval po mnogih drugih državah, kjer preventivno cepljenje bi bilo potrebno! ZDA, Avstralija, Nova Zelandija, Rusija, vsa Evropa na primer.
Zdaj pa ne bomo mogli nikamor!!! Nikamor, a razumeš to??? Samo okrog domačega plota se bomo lahko sprehajali, če banaliziram, ne bomo smeli niti v Trst, niti na Dunaj ali v Celovec na enodnevni izlet!!!
To je precej drugače kot je bilo prej. Tej Covid noriji so podlegle vse države, a štekaš, vse???!!!
ne, oneti ste taki ki še nicknamov in spolov ne znate uporabljat…
kar sem ti pa navedel je pa dejstvo, živiš in gledaš preveč fikcije, vsak te lahko kontra toži za klevete in krive obtožbe ipd. če nimaš konkretnih dokazov, torej te lahko toži vsak iz tvoje liste pa ne boš več tako veselo piskalo…
[/quote]
je problem, ker je veliko video zapisov. Ker pa sodstvo, bi lahko to zavrglo, je porebno to prenesti na papir, da se lahko dobesedno vsakega citira, navede imena, datume ure. Z njegovimi besedami, ga usmerjat v pričanje proti samemu sebi. Zakaj vsi govorite v dovršniku. Saj je pandemija podaljšana. Ker vsa ta cepiva. Niso registrirana kot redna, je potrebno imeti epidemiološko izredno razmerje, da jih uporabljaš. Spomnimo se lanske zahteve zdravnikov po imuniteti. Misliš, da si niso prišli gor.