L’Occitane
Martina ali ti mogoče prodajaš te izdelke v trgovini L Occitane?
Verjamem ,da so lahko ti izdelki dobri,ampak spet tolko?(zdi se mi nekakša različica od The Body Shop),ampak kot sem slišala tudi tam ni vse tako naravno kot se zdi.
Praviš;”100%naravna embalaž,sestavine temeljijo na naravnih substancah,podpirajo delo afriških domorodk”.Ne vem koliko si stara ampak ne verjemi vedno takim stvarem;to je le zavajanje potrošnikov.Vprašanje,če je noter v kremah,losionih.. tudi tako vse naravno kot to zgleda “navzven”.
No, bom tudi jaz pripomnila nekaj v zvezi s tem. Ko kupujem kozmetiko se najprej pozanimam ali je ta naravna, pravzaprav bolj naravna od ostalih komercialnih znamk, saj vem, da je popolnoma naravna kozmetika le tista, ki si jo izdelam doma. In- enako pomembno…ali je kozmetična hiša na črni listi, kar se tiče testiranja na živalih.
Naravno in ne testirana na živalih so sigurno prednosti kozmetike L’occitane. Mislim, da je debatiranje o naravnosti kakršnekoli kozmetike brezpredmetno, saj nekateri kozmetični izdelki že sami po sebi ne morejo biti naravni, lahko pa, kjer je to mogoče umetne sestavine nadomestimo z naravnimi…in to je bistvo “naravnosti” takih znamk kot L’occitane.
Živjo!
Ne, ne prodajam teh izdelkov, ampak sem res navdušena nad njihovim učinkom. Očitno ti še nisi našla izdelkov, ki bi te tako navdušili?
Sicer pa so sami napisali, da embalaže so 100% naravne, vendar v kremah včasih kakšna umetna sestavina bolje “zaleže” kot naravna. Saj vsi dobro vemo, da naravne surovine niso dovolj dolgo obstojne.
In če misliš, da je ta kozmetika samo različica The Body Shopa, potem te moram razočarati (ali pa razveseliti), ker ni! Tudi njihove kreme sem že preizkusila, vendar na moji koži prehitro “izginejo”. Na koncu sem vedno imela občutek “zategnjene” kože.
Ne glede na to, kašne načine uporabljajo za prodajo svojih izdelkov, še vedno niso tako “nizki”, da bi zagotavljali kožo brez gubic v dveh tednih, svilnato mehko kožo ipd., kar obljubljajo oglasi drugih kozmetičnih hiš (npr. Garnier, L’Oreal, Manhattan, Jade, Dove idr.).
Zato te prosim, da naslednjič na svoji koži preveriš kvaliteto teh izdelkov ali pa se raje ne spuščaš v analizo in primerjavo te kozmetike z drugimi!
Lep pozdrav in upam, da boš kmalu lahko tudi ti pisala tako navdušeno nad kašnim kozmetičnim izdelkom. Če ne L’Occitanovim, pa nad katerim drugim. Se že veselim branja tvojih izkušenj!
Martina
Zdaj pa še beseda ustanoviteljice te teme.
Živjo!
Mogoče je v tej temi res veliko hvaljenja in mogoče je res dosti obljub, vendar se človek vpraša, kdo tu hvali in kdo graja. Edine, ki hvalimo, smo uporabnice L’Occitana, tiste, ki grajajo, pa so v L’Occitanovo trgovinico samo vstopile, videle cene in si same ustvarile sliko.
S to temo sem začela zato, ker sem želela deliti svoje mnenje z drugimi. Mogoče sem potrebovala potrdilo, da to kozmetiko (kljub ceni) uporabljajo tudi druge, mogoče pa sem se hotela le prepričati, da tudi druge opažajo rezultate. Ne gre za drastične učinke proti gubicam ipd., ampak za to, da se dobro počutimo v svoji koži.
In to je najpomembneje. Vse, kar sem vam povedala, so bile moje izkušnje. Tudi sama sem bila na začetku skeptična glede “naravnosti”. Ampak vonj in (dolgoročno) tudi delovanje teh izdelkov sta me prepričala.
Na koncu naj vam zaželim toliko srečnih trenutkov ob kopanju, tuširanju, nežni masaži z L’Occitanom, kot sem jih imela jaz. 🙂
Lep pozdrav,
Martina
P.S. – Kajo je pa zanimalo, koliko sem stara: 22 mladih (in naivnih) let. :))