Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ločen se odseli – pravne posledice ?

Ločen se odseli – pravne posledice ?

Situacija je sledeča : sem uradno ločen, delitev skupnega premoženja pa ni bila izvršena in jo jaz tudi ne nameravam sprožiti. Sem sicer lastnik polovice parcele in polovice stanovanjske hiše, ki je bila zgrajena tekom zakonske zveze. V tej hiši še vedno živim, kakor tudi bivša žena in 2 polnoletna otroka.

Zanima me naslednja hipotetična situacija : recimo, da spoznam novo partnerko, se preselim k njej, in tam tudi uradno prijavim novo stalno bivališče. Ima to kakšne pravne posledice glede statusa moje trenutne lastnine ?

Recimo, da 5, 10 let živim nekje drugje, v hišo, kjer bivam sedaj sploh ne zahajam več, ne plačujem nobenih položnic, stroškov vzdrževanja itd.

Se pravno gledano kaj spremeni glede lastništva ? Ali so kakšne druge možne posledice, na katere bi moral biti pozoren in seznanjen že sedaj ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav !

Spoštovani,

Stroške uporabe, upravljanja in druga bremena, ki se nanašajo na celo stvar, krijejo solastniki v sorazmerju z velikostjo idealnih deležev.

Tudi, če se odselite vam solastninski delež, vknjižen v zemljiško knjigo, še vedno pripada.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close