ločitev v Nemčiji – delitev premoženja
To, kar opisuješ, je zveza na “stand by”, ne pa ljubezen. Če osebi ne zaupaš toliko, da se moraš iti takele spletke, bolje da nisi z njo. Da meni tip vsake dve leti za take stvari 15 minut cajta izgublja, ga že v prvi rundi nekam pošljem. S tem bi mi pravzaprav pokazal, da me ima samo za trenutno razbibrigo in da čaka, da se mu bo pojavila boljša prilika.[/quote]
Dokler bodo tako nečloveški zakoni, je to edina smiselna in RACIONALNA rešitev…. če ti ni všeč daj vlogo za spreminjanje zakona o razdelitvah premoženja, kjer spet država posega v medosebne zadeve in niti ne dovoli predporočnih pogodb!
tako evo. Pa ce se overis vsakega, ti nima kaj bit. 🙂
To, kar opisuješ, je zveza na “stand by”, ne pa ljubezen. Če osebi ne zaupaš toliko, da se moraš iti takele spletke, bolje da nisi z njo. Da meni tip vsake dve leti za take stvari 15 minut cajta izgublja, ga že v prvi rundi nekam pošljem. S tem bi mi pravzaprav pokazal, da me ima samo za trenutno razbibrigo in da čaka, da se mu bo pojavila boljša prilika.[/quote]
Matkič si to itak zgrešeno predstavlja in niti slučajno zadeve ne potekajo tako. Rok trajanja zunajzakonske zveze oz. skupnega življenja ni nikjer časovno natančno razmejen, lahko je samo en dan. Enako kot poroka …
Lahko ti je pa ob modrovanju par vrlih forumašev na temo žensk, zvez, ljubezni in podobnega kristalno jasno, zakaj je toliko ločitev in zakaj je toliko brutalnih ločitev.
Dokler bodo tako nečloveški zakoni, je to edina smiselna in RACIONALNA rešitev…. če ti ni všeč daj vlogo za spreminjanje zakona o razdelitvah premoženja, kjer spet država posega v medosebne zadeve in niti ne dovoli predporočnih pogodb![/quote]
Logično, da ne velja oz. sploh ni potrebna. Kar je bilo tvoje pred poroko, je tvoje tudi po ločitvi.
Ampak ti bi ravnal takole:
Tvoja žena bi imela hišo, ki bi jo podedovala od staršev. Torej bi bila izključno njena. V desetih letih skupnega življenja bi jo temeljito obnovila (vidva skupaj), uredila okolico, asfaltirala dovoz, vmes je bilo treba plačat za kanalizacijo, prispevat za razsvetljavo in tako naprej. Vložila bi recimo 100 jurjev in vrednost hiše bi se povečala.
Ker navijaš za veljavnost predporočne pogodbe, bi po desetih letih kušnil teh 50 jurjev in šel mirno od doma, se zahvalil za sodelovanje in se vrnil za svoj CNC.
tako evo. Pa ce se overis vsakega, ti nima kaj bit. :)[/quote]
Overit, overit, kaj pa drugega. Sva vse znosila k notarju v pisarno, ti povem je štemplal, da mu je na koncu tinte zmanjkalo. Dedc pa bentil, da če je treba tolk glažune pri bajti imet. Na, pa je bil že tam špetir.
Dokler bodo tako nečloveški zakoni, je to edina smiselna in RACIONALNA rešitev…. če ti ni všeč daj vlogo za spreminjanje zakona o razdelitvah premoženja, kjer spet država posega v medosebne zadeve in niti ne dovoli predporočnih pogodb![/quote]
Logično, da ne velja oz. sploh ni potrebna. Kar je bilo tvoje pred poroko, je tvoje tudi po ločitvi.
Tvoja žena bi imela hišo, ki bi jo podedovala od staršev. Torej bi bila izključno njena. V desetih letih skupnega življenja bi jo temeljito obnovila (vidva skupaj), uredila okolico, asfaltirala dovoz, vmes je bilo treba plačat za kanalizacijo, prispevat za razsvetljavo in tako naprej. Vložila bi recimo 100 jurjev in vrednost hiše bi se povečala.
Ker navijaš za veljavnost predporočne pogodbe, bi po desetih letih kušnil teh 50 jurjev in šel mirno od doma, se zahvalil za sodelovanje in se vrnil za svoj CNC.[/quote]
Zakaj bi vlagal v nekaj kar ni moje?
Ker navijaš za veljavnost predporočne pogodbe, bi po desetih letih kušnil teh 50 jurjev in šel mirno od doma, se zahvalil za sodelovanje in se vrnil za svoj CNC.[/quote]
Zakaj bi vlagal v nekaj kar ni moje?[/quote]
Potem pa še sploh ne razumem, zakaj se pritožuješ zaradi predporočne pogodbe. Se te absolutno ne tiče in ti s tem ne boš nikoli imel problemov.
Ne vem, od kod ta mit, da sta potrebni 2 leti, da se izvenzakonska zveza prizna. V resnici se prisoja od primera do primera, vsekakor pa je močan indikator skupno bivanje.
A se ti tako suvereno na nemško pravo spoznaš, da omenjaš poroko? Jaz se namreč ne. Po slovenskem pravu se šteje skupaj ustvarjeno tisto, kar je ustvarjeno v času izvenzakonske zveze, ni potrebna nobena poroka.
Premalo podatkov.
Tvoja hčerka naj se zdaj začne raje ukvarjati z otrokom in kako se bo preživljala. Naj pusti to stanovanje, če vanj ni ničesar vložila.
Če je nemško pravo tako, kot slovensko, ji ne pripada.
Ne vem, od kod ta mit, da sta potrebni 2 leti, da se izvenzakonska zveza prizna. V resnici se prisoja od primera do primera, vsekakor pa je močan indikator skupno bivanje.[/quote]
Ne vem, ampak tako sem slišal oz tako je večina govorila, morda je čisto kontra, povzel sem pač besedo 2, konec koncev pa ni važno,
Za davkarijo sem zdaj preveril in kolikor vidim je 1 leto skupnega bivanja za FURS dovolj da te smatra kot izvenzakonsko skupnost.
Najbolje tako, da je vse premoženje na starše napisano. Seveda pa morajo biti sorojenci v dobrih odnosih, pa oporoka jasno napisana, da ne bi po nenadni smrti bratje in sestre zahtevali delež pri premoženju, ki je v resnici bratovo/sestrino in le na papirju od staršev. Če so nesramni sicer lahko nujni delež zahtevajo. A to je druga zgodba.
Sicer pa, če je med dvema ljubezen, potem ne bosta drug drugega sumničila. Pa tudi, ni vložek v skupno premoženje vedno materialen. Če se je žena denimo odrekla karieri in ostala doma kot gospodinja in skrbela za otroke, je njen finančni vložek resda ničen. Ampak pripada ji pa vseeno delež, saj je možu pomagala vzdrževati premoženje in delala vse to, za kar bi on moral (drago) plačevati hišno pomočnico, varuško, vzgojiteljico, vrtnarja itd.[/quote]
Se hecaš? Svoje premoženje naj dam napisat na svoje starše?
Mi na kraj pameti ne pride. Seveda mi tudi na kraj pameti ne pride, da naj bi kdo name kaj napisal.
Kar sem si sama ustvarila, ne bom na nikogar drugega napisala. Tudi na lastno mamo ne. Tudi ne bi hotela, da ona kaj name napiše.[/quote]
Ti si samo vprašala, kako se zasigurat, jaz pa ti eno od možnih variant omenjam.
Žalostno, da niti svoji mami ne zaupaš.
Moj osnovni nasvet pa je pravzaprav, da se že v štartu sploh ne vežite z osebo, ki ji ne morete zaupat. Seveda je res, da nikoli ne veš. A človeka bi vsaj v štartu moral imeti tako rad, da bi mu tudi privoščil pol premoženja ob eventuelnem razhodu. So tipi, ki zapustijo ženo in otroke zaradi druge, a prvi pustijo bajto, avto, vse i grejo dalje. S čisto vestjo, da so poskrbeli za otroke. Svaka čast.
Ne vem, od kod ta mit, da sta potrebni 2 leti, da se izvenzakonska zveza prizna. V resnici se prisoja od primera do primera, vsekakor pa je močan indikator skupno bivanje.[/quote]
Ne vem, ampak tako sem slišal oz tako je večina govorila, morda je čisto kontra, povzel sem pač besedo 2, konec koncev pa ni važno,
Za davkarijo sem zdaj preveril in kolikor vidim je 1 leto skupnega bivanja za FURS dovolj da te smatra kot izvenzakonsko skupnost.[/quote]
Če bi se kdo vtaknil v to, bi komot spodbijal, ker je v nasprotju z drugimi slovenskimi zakoni.
Pri zdr. zavarovanju so prav tako imeli svoje pogoje (ne vem, če še držijo), in ti so bili prav tako v nasprotju z drugimi zakoni (o druž. razmerjih). Po tretji strani pa te na CSD smatrajo za partnersko zvezo, in to avtomatično, če imaš skupnega otroka in nisi poročen s kom tretjim, pa ne glede na to, ali živiš skupaj. In moraš spodbijat zvezo. Celo bivšega partnerja ti lahko nazaj naprtijo za svoje birokratske namene, če se jim tako zazdi.
Zakaj? Ker bi ti in tvoja partnerica oz.žena hotela vama izboljšati standard. Izboljšala sta si ga s skupnimi močmi in ob morebitnem razhodu si bosta pridobljeno razdelila. Če sta normalna. Zakaj pa bi se z nenormalno osebo sploh vezal.
Po svoje te razumem, ker sem jaz imela v preteklosti zvezo z izkoriščevalcem, a ne boj se, takega hitro pogruntaš. Taki se celo silijo, da bi nekaj vlagali v tvoj flet, samo da bi ob razhodu lahko izsiljevali. Naprimer prebelili bi enkrat v 5 letih, pol bi pa na sodišču navajali, kako so adaptirali stanovanje. Samo takemu zapreš gobec na sodišču tudi brez odvetnika, če si vsaj malo pameten in imaš jezik namazan, kar pri tebi ni problem.
Sicer pa je dobro imeti za vse, kar si naredil, račune spravljene. Na podlagi teh lahko nekaj nazaj dobiš. Zakaj pravim nekaj in ne vse?
Zato, madona, ker cajt, ki ga je ženska s tabo zapravljala, tudi ni čisto zastonj, to naj ti bo jasno.
Ne razlagaj Matkiču osnove partnerske zveze. Je tak že prestrašen, zdaj pa bo še bolj. 🙂
ja, v Nemčiji menda lahko dedca ob ločitvi oskubiš za polovico, tudi če je bilo prej vse njegovo. In potem ponoviš vajo z naslednjim in naslednjim… Vsem Slovenkam priporočam, da pohitijo v Nemčijo še preden se to razve med begunci, ker pol bo še večji dren, ko bodo še Sirijke in Afganistanke množično udarile čez.
Ja sej, bolje da ne začnem še o valjarju za vhodnimi vrati in o biču nad posteljo. Za marsikoga je bolje, da ostane samski.
Se hecaš? Svoje premoženje naj dam napisat na svoje starše?
Mi na kraj pameti ne pride. Seveda mi tudi na kraj pameti ne pride, da naj bi kdo name kaj napisal.
Kar sem si sama ustvarila, ne bom na nikogar drugega napisala. Tudi na lastno mamo ne. Tudi ne bi hotela, da ona kaj name napiše.[/quote]
Ti si samo vprašala, kako se zasigurat, jaz pa ti eno od možnih variant omenjam.
Žalostno, da niti svoji mami ne zaupaš.
Moj osnovni nasvet pa je pravzaprav, da se že v štartu sploh ne vežite z osebo, ki ji ne morete zaupat. Seveda je res, da nikoli ne veš. A človeka bi vsaj v štartu moral imeti tako rad, da bi mu tudi privoščil pol premoženja ob eventuelnem razhodu. So tipi, ki zapustijo ženo in otroke zaradi druge, a prvi pustijo bajto, avto, vse i grejo dalje. S čisto vestjo, da so poskrbeli za otroke. Svaka čast.[/quote]
Sorry, ampak ideja je res neumna.
Recimo, da prepišem svoje imetje na svojo mamo. Moja mama se pa poroči. In njen novi mož pokasira moje imetje?
Pa tudi, če se ne poroči, moje imetje, če ona umre, delno pokasirajo moji bratje in sestre. Kot verjetno veš, tudi, če je oporoka, lahko bratje in sestre zahtevajo nujni delež.
Tako, da to, da svoje imetje napišeš na starše in potem upaš, da bodo vsi dediči rekli, da se imetju odrečejo, je skrajno neumno.
Zakaj? Ker bi ti in tvoja partnerica oz.žena hotela vama izboljšati standard. Izboljšala sta si ga s skupnimi močmi in ob morebitnem razhodu si bosta pridobljeno razdelila. Če sta normalna. Zakaj pa bi se z nenormalno osebo sploh vezal.
Po svoje te razumem, ker sem jaz imela v preteklosti zvezo z izkoriščevalcem, a ne boj se, takega hitro pogruntaš. Taki se celo silijo, da bi nekaj vlagali v tvoj flet, samo da bi ob razhodu lahko izsiljevali. Naprimer prebelili bi enkrat v 5 letih, pol bi pa na sodišču navajali, kako so adaptirali stanovanje. Samo takemu zapreš gobec na sodišču tudi brez odvetnika, če si vsaj malo pameten in imaš jezik namazan, kar pri tebi ni problem.
Sicer pa je dobro imeti za vse, kar si naredil, račune spravljene. Na podlagi teh lahko nekaj nazaj dobiš. Zakaj pravim nekaj in ne vse?
Zato, madona, ker cajt, ki ga je ženska s tabo zapravljala, tudi ni čisto zastonj, to naj ti bo jasno.[/quote]
Kak standard pa izboljšava? A to da porabljan prihranjen denar v nekaj kar ni moje oz. se moram potem prepirat na sodišču ali poravnavat? Ehhhhhhh. Al se takoj napiše 50:50 ali pa daš procentualno v svojem deležu, karkoli ostalega je neumno in debilno.
Če je stanovanje v lasti najemnika jaz tudi ne bom prebelil pa popravljal tega pa onega, ker je to njegova dolžnost in delo…. simpl… Če živiš v fletu partnerja si samo najemnik brez najemnine, oz plačuješ s kurcem ali pizdico…. v naturalijah ipd.
Zdaj bom spravljal cel lajf račune od skupnih vlaganj da bom lahko dokazoval čez XY let tako in tako? Glupost brez meja….. dajmo še shranjevat račune od pijače, nakupov itd. da se še to uveljavlja…. mislim halo? To razdeljevanje premoženja je en tak fajni nateg predvsem ga pa seveda izkoriščajo ženske (ne vse) zato so tudi izumli predporočno pogodbo. Samo mi v Sloveniji spet moramo bit neka mutna greznica 50:50
Če je stanovanje napisano na osebo X pripada njej, dokler se v zemljiški knjigi na njeno zahtevo ne spremeni, konec pika….. ali pač zaradi dolgov zarubi. če partnerja nista mogla takoj prepisat stanovanja na 50:50 se pač nepisani strinja z zvezo kjer žiovi v stanovanju partnerja, ne pa pol neke poravnave pa deljenje.
Pustite ljudi za rešujejo svoje zadeve brez vmešavanj sodišč, in da končno dobijo logiko, da dokler ne bo prepisano 50:50 ne bom vlagal svojega denarja…. ne pa neka potuha, ko več lastnik v zemljiški knjigi zaradi odločitev enih pacientov na sodišču ne pomeni nič, ker ti kar vzamejo pola, ko se jim zazdi.
Ta ženske imel bo ne. :))
To si super lepo napisal. V praksi pa ljudje NE ZNAJO tega reševati. Pošteni ljudje znamo oziroma znajo, mnogo pa ni takih in bi se ob koncu najraje pobili med sabo. Kako bodo taki sami reševali, si hecen? :))
Zato, madona, ker cajt, ki ga je ženska s tabo zapravljala, tudi ni čisto zastonj, to naj ti bo jasno.[/quote]
Kak standard pa izboljšava? A to da porabljan prihranjen denar v nekaj kar ni moje oz. se moram potem prepirat na sodišču ali poravnavat? Ehhhhhhh. Al se takoj napiše 50:50 ali pa daš procentualno v svojem deležu, karkoli ostalega je neumno in debilno.
Če je stanovanje v lasti najemnika jaz tudi ne bom prebelil pa popravljal tega pa onega, ker je to njegova dolžnost in delo…. simpl… Če živiš v fletu partnerja si samo najemnik brez najemnine, oz plačuješ s kurcem ali pizdico…. v naturalijah ipd.
Zdaj bom spravljal cel lajf račune od skupnih vlaganj da bom lahko dokazoval čez XY let tako in tako? Glupost brez meja….. dajmo še shranjevat račune od pijače, nakupov itd. da se še to uveljavlja…. mislim halo? To razdeljevanje premoženja je en tak fajni nateg predvsem ga pa seveda izkoriščajo ženske (ne vse) zato so tudi izumli predporočno pogodbo. Samo mi v Sloveniji spet moramo bit neka mutna greznica 50:50
Če je stanovanje napisano na osebo X pripada njej, dokler se v zemljiški knjigi na njeno zahtevo ne spremeni, konec pika….. ali pač zaradi dolgov zarubi. če partnerja nista mogla takoj prepisat stanovanja na 50:50 se pač nepisani strinja z zvezo kjer žiovi v stanovanju partnerja, ne pa pol neke poravnave pa deljenje.
Pustite ljudi za rešujejo svoje zadeve brez vmešavanj sodišč, in da končno dobijo logiko, da dokler ne bo prepisano 50:50 ne bom vlagal svojega denarja…. ne pa neka potuha, ko več lastnik v zemljiški knjigi zaradi odločitev enih pacientov na sodišču ne pomeni nič, ker ti kar vzamejo pola, ko se jim zazdi.[/quote]
In kako druga stran ve, da boš res kaj vlagal, potem ko bo nate prepisala pol SVOJEGA stanovanja? In zakaj ravno pol?
Sicer se pa tudi razdelitev v ZK da vedno izpodbijati – če se ne strinjata oba, da je lastništvo enako kot v ZK, sledi tožba. Tako kot če je lastnik samo eden. Skratka, dva se morata že v osnovi in vedno strinjati, kako je s premoženjem, sicer ti ne pomaga nobena pogodba, noben papir, nobena ZK.
To si super lepo napisal. V praksi pa ljudje NE ZNAJO tega reševati. Pošteni ljudje znamo oziroma znajo, mnogo pa ni takih in bi se ob koncu najraje pobili med sabo. Kako bodo taki sami reševali, si hecen? :))[/quote]
Saj to je rešitev, če se pobijejo med sabo, Darwin pa tole, naravna selekcija…. ker rešujejo drugi pametnejši od njih, ostanejo na Svetu in dalje delajo težave celi družbi…. če bi se pobili bi Darwinova naravna selekcija delovala, zato pa ravno pravim, pustite naj rešujejo sami!
Forum je zaprt za komentiranje.