Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ločitev v Nemčiji – delitev premoženja

ločitev v Nemčiji – delitev premoženja

Ti si samo vprašala, kako se zasigurat, jaz pa ti eno od možnih variant omenjam.
Žalostno, da niti svoji mami ne zaupaš.
Moj osnovni nasvet pa je pravzaprav, da se že v štartu sploh ne vežite z osebo, ki ji ne morete zaupat. Seveda je res, da nikoli ne veš. A človeka bi vsaj v štartu moral imeti tako rad, da bi mu tudi privoščil pol premoženja ob eventuelnem razhodu. So tipi, ki zapustijo ženo in otroke zaradi druge, a prvi pustijo bajto, avto, vse i grejo dalje. S čisto vestjo, da so poskrbeli za otroke. Svaka čast.[/quote]

Sorry, ampak ideja je res neumna.
Recimo, da prepišem svoje imetje na svojo mamo. Moja mama se pa poroči. In njen novi mož pokasira moje imetje?
Pa tudi, če se ne poroči, moje imetje, če ona umre, delno pokasirajo moji bratje in sestre. Kot verjetno veš, tudi, če je oporoka, lahko bratje in sestre zahtevajo nujni delež.
Tako, da to, da svoje imetje napišeš na starše in potem upaš, da bodo vsi dediči rekli, da se imetju odrečejo, je skrajno neumno.[/quote]
Lej, jaz sem predpostavljala, da si ti s svojimi starši in sorojenci v dovolj dobrih odnosih, da to lahko narediš. Če ni tako, moraš pač iskati drugo rešitev. Ali pa ostati samska.
Mimogrede, poznam enega premožnega dobro ohranjenega tipa srednjih let, ki je ravno zaradi podobnih strahov kronično samski. Pa bi se zelo želel s kakšno vezat, a nobeni ne zaupa. Prekletstvo je, če se človek preveč naveže na materialno.

Oprosti, Tigress, ampak še enkrat: tak nasvet je resnično neumen.
Nisem še v življenju kaj takega slišala, da bi kdo svoje imetje zapisal recimo mami in da bi potem čakal, da po njeni smrti mogoče bratje in sestre rečejo, da nočejo dediščine.
Jaz naj varčujem, delam, potem pa naj to na nekoga drugega napišem in potem dedujejo sestre in bratje moje imetje, čeprav sem jaz živa.

To si super lepo napisal. V praksi pa ljudje NE ZNAJO tega reševati. Pošteni ljudje znamo oziroma znajo, mnogo pa ni takih in bi se ob koncu najraje pobili med sabo. Kako bodo taki sami reševali, si hecen? :))[/quote]

Saj to je rešitev, če se pobijejo med sabo, Darwin pa tole, naravna selekcija…. ker rešujejo drugi pametnejši od njih, ostanejo na Svetu in dalje delajo težave celi družbi…. če bi se pobili bi Darwinova naravna selekcija delovala, zato pa ravno pravim, pustite naj rešujejo sami![/quote]
Eni pač ne verjamemo v Darwinov kult. Ljudje nismo malo bolj razvite opice, ampak naj bi bili zmožni sočustvovanja, altruizma in kar je še takih vrednot. Sočutje je recimo iz vidika evolucije popolnoma nepotrebna in celo škodljiva lastnost. Zakaj jo potem ljudje imamo? Smo tisti, ki si to lastnost prizadevamo gojiti, zato manj ljudje? Ne vem, večinoma pravijo, da nas prav take, na videzno šibke lastnosti, delajo Človeka v pravem pomenu besede. Zato, če že Darwinizem, prosim nikar ga ne apliciraj na človeka, ker je že dovolj Ljudi na Svetu, ki se ne strinja s tovrstnimi dogmami.

Najbrž je bilo zamišljeno tako, da bi ljubili osebo in izkoriščali stvari.
Pri nekaterih je pa zgleda ravno obratno. Ljubijo stvari in izkoriščajo ljudi.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ta izjava je pa svetovna, jo bom ob priliki uporabila, hvala 🙂

Ta izjava je pa svetovna, jo bom ob priliki uporabila, hvala :)[/quote]

Ja naj še poda citatu ki ga je uporabila, zasluženega za izjavo, da ne bo izpadla spet pametna na račun drugih 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ko enkrat naletiš na tako situacijo, kjer on samo izkorišča in te spravi skoraj ob vse. Si naslednjič bolj previden.

Mi je pa zanimivo, da eni pišete kako nematerialni ste in kako vam to ni nič kaj takega.
Zakaj pa potem svojega imetja ne delite kar okrog?
Zakaj sploh kaj grebete na kup?
Če imate kako stanovanje, hitro ga prepisat na koga drugega. Saj vam to materialno nič ne pomeni. Tisti, ki bo pa dobil lastnino bo pa imel polepšano življenje.

Pa daj si dopovedati, da niso vsi ljudje v tako nezaupljivih odnosih s svojo družino. Jaz lahko pri svojih to naredim kadarkoli. Hvala Bogu. Če ti pač ne, mi je žal zate, boš pač morala poiskati drugo rešitev, da se “zasiguraš”. Najbolje, da že v štartu ne razmišljaš toliko o tem, kaj bi ti eventuelni partner utegnil vse odnesti in kako bi ti bratje ali sestre utegnili odnesti vse, za kar si ti tako trdo garala, ali celo eventuelni partner od tvoje mame! Od takega mozganja človek zboli, resno.

Darwinov kult je realnost, namreč evolucija ni nek mit ali kult kot je vera v Krščanstvo ali Islam ali Budo, ampak dejstvo…. Sočutje je pomembno ampak ne neomejeno, vendar le tam kjer si ga zaslužijo drugi ljudje, in to če si tak neumen da ne porihtaš materialnih zadev v resni zvezi, si ga pač ne.

Ljudje smo prišli do te točke ravno zaradi pravila ”survival of the fittest” vse odkar smo to pravilo spremenili v neko pomehkuženo drugbo (v začetku 20tega stoletja) je začelo človeštvo stagnirat in nazadovat (v prvih 50-60 letih je držal še survival of the fittest iz 19tega stoletja potem pa še 40 let finančnih mahinacij vse od odprave zlatega standarda do krize 2008)

Tako smo prišli na konec poti tega neumnega zavijanja v vato ljudi in reševanja njihovih problemov ker so oni premalo sposobni rešit probleme ali se soočit s posledicami (sodišča ipd.)

Rezultat je padanje imunskosti in porast bolezni dihal (astma ipd) pa potem to da starši hodijo na vpis ŠTUDENTOV pri 19tih letih itd. in to vse tja do takih zadev kot je resna zveza kjer mora spet sodišče posegat zmes

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pa daj si dopovedati, da niso vsi ljudje v tako nezaupljivih odnosih s svojo družino. Jaz lahko pri svojih to naredim kadarkoli. Hvala Bogu. Če ti pač ne, mi je žal zate, boš pač morala poiskati drugo rešitev, da se “zasiguraš”. Najbolje, da že v štartu ne razmišljaš toliko o tem, kaj bi ti eventuelni partner utegnil vse odnesti in kako bi ti bratje ali sestre utegnili odnesti vse, za kar si ti tako trdo garala, ali celo eventuelni partner od tvoje mame! Od takega mozganja človek zboli, resno.[/quote]

In zakaj potem ne napišeš svoje imetje na svoje starše pa brate in sestre?
Zakaj imaš vse nase napisano?
Jaz nisem spraševala kako se znebiti imetja.
Ti pa še enkrat razložim. Če dam imetje mami (ona tega seveda ne bi sprejela, ker ni izkoriščevalka), ona se poroči. Imetje dedujejo vsi: njen mož, njeni vsi otroci. Ja, tudi imetje, ki sem ji ga jaz dala.
Saj to razumeš ali pač ne?

Ja naj še poda citatu ki ga je uporabila, zasluženega za izjavo, da ne bo izpadla spet pametna na račun drugih :)[/quote]
Jej, jaz sem jo pa že hotela prositi, če mi odstopi avtorske pravice, ti si očitno bolj… Kako naj se izrazim…pronicljiv:)

🙂

Oh Matkiču, kot da se jaz zdaj spomnim kje sem to prebrala … Sploh pa, vse kar tukaj napišem gre povečini zasluga drugim, ker ob rojstvu nisem imela nič prednastavljeno. No, mogoče kakanje in lulanje – slednje so mi za moje pojme nastavili precej pogosto. Saj vem, da te to ne zanima, pa vseeno. Ko se lih pogovarjamo… :))

Ko enkrat naletiš na tako situacijo, kjer on samo izkorišča in te spravi skoraj ob vse. Si naslednjič bolj previden.[/quote]

Kaj pa vem … Tudi mene so že kdaj izkoriščali pa zaradi tega še nisem zategnila ročne.
Pravijo, da v življenju ni pomembno kolikokrat padeš temveč kolikokrat se pobereš [sup]Matkič bo znorel[/sup]

Margot, ker očitno ne veš o čem govorim. Govorim o stvareh, ki so imele hude posledice.
Če bi me kdo okradel za 100 ali pa 1000€ se pa res ne bi sekirala. Ker je šlo pa za veliko veliko hujše posledice pa sem previdna.

Pa daj si dopovedati, da niso vsi ljudje v tako nezaupljivih odnosih s svojo družino. Jaz lahko pri svojih to naredim kadarkoli. Hvala Bogu. Če ti pač ne, mi je žal zate, boš pač morala poiskati drugo rešitev, da se “zasiguraš”. Najbolje, da že v štartu ne razmišljaš toliko o tem, kaj bi ti eventuelni partner utegnil vse odnesti in kako bi ti bratje ali sestre utegnili odnesti vse, za kar si ti tako trdo garala, ali celo eventuelni partner od tvoje mame! Od takega mozganja človek zboli, resno.[/quote]

In zakaj potem ne napišeš svoje imetje na svoje starše pa brate in sestre?
Zakaj imaš vse nase napisano?
Jaz nisem spraševala kako se znebiti imetja.
Ti pa še enkrat razložim. Če dam imetje mami (ona tega seveda ne bi sprejela, ker ni izkoriščevalka), ona se poroči. Imetje dedujejo vsi: njen mož, njeni vsi otroci. Ja, tudi imetje, ki sem ji ga jaz dala.
Saj to razumeš ali pač ne?[/quote]
Razumem, jasno je kot beli dan. Samo ti ne razumeš, da jaz tovrstnih problemov nimam. Samo hipotetično sem predlagala eno od možnih rešitev. Poznam nekatere ljudi, ki imajo tako urejeno. En ima celo svoje premoženje na sestro napisano, da lahko denar za najemnino vleče, hkrati pa je vložil za neprofitno stanovanje in ga tudi dobil. Saj ne da se strinjam s takim goljufanjem države, ampak občudujem pa odnose zaupanja, ki jih imajo v družini.
Nič te ne silim, da moraš tako tudi ti. Jaz tudi ne bi. Mi tudi ni treba, hvala Bogu.

Saj sem vedela, da teoretiziraš in da ne govoriš nasvetov, ki bi jih ti uporabila.
Tako kot ponavadi. Pametujemo drugim, sami pa ravno čisto drugače.

Drugače pa nekaj na temo, ni bilo v Nemčiji, je bilo v Avstriji.
Moja sestrična se je poročila z nekim tujcem (ne, ni bil musliman, ne Afričan, da ne bo spet kaj na to temo) in očitno naletela na enega takega kot je Matkič. Hotel je, da se njeno stanovanje napiše tudi nanj. Polovica, da drugače ne bo on nič skrbel za stanovanje.
Tepka je dala po stanovanja njemu. Kaj veliko nista vlagala v to stanovanje. Nobene obnnove, samo enkrat sta kuhinjo belila. Po ločitvi (dobro leto po poroki) je on pobasal pol stanovanja in pol opreme. Ker ga ni mogla izplačat, ker ni imela dovolj denarja. Sta stanovanje prodala in je šel denar na pol. Ločitev je seveda zahteval on.

A si lahko še bolj tečna? To zadnje sem rekla za primer goljufanja države s prepisovanjem lastnine na drugo osebo.

To si super lepo napisal. V praksi pa ljudje NE ZNAJO tega reševati. Pošteni ljudje znamo oziroma znajo, mnogo pa ni takih in bi se ob koncu najraje pobili med sabo. Kako bodo taki sami reševali, si hecen? :))[/quote]

Saj to je rešitev, če se pobijejo med sabo, Darwin pa tole, naravna selekcija…. ker rešujejo drugi pametnejši od njih, ostanejo na Svetu in dalje delajo težave celi družbi…. če bi se pobili bi Darwinova naravna selekcija delovala, zato pa ravno pravim, pustite naj rešujejo sami![/quote]
Ja saj potem pa sploh ne rabimo države in zakonov in se lahko vrnemo 2000 let ali več, nazaj. Ti se pa res nisi rodil v pravem času. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A si lahko še bolj tečna? To zadnje sem rekla za primer goljufanja države s prepisovanjem lastnine na drugo osebo.[/quote]

Glej, še enkrat: jaz nisem spraševala po nasvetih kako koga ogoljufati, kako državo okrog prenesti. Zato se vprašaj zakaj vsiljuješ take nasvete. Ne vem, jih kdo tu gor tu rabi?

[code]

[/code]

No, nekaj takega je hotel moj bivši, pa nisem nasedla.

A si lahko še bolj tečna? To zadnje sem rekla za primer goljufanja države s prepisovanjem lastnine na drugo osebo.[/quote]

Glej, še enkrat: jaz nisem spraševala po nasvetih kako koga ogoljufati, kako državo okrog prenesti. Zato se vprašaj zakaj vsiljuješ take nasvete. Ne vem, jih kdo tu gor tu rabi?[/quote]
Glej, še zadnjič. Eni svoji familiji zaupajo. To je bilo moje osnovno sporočilo.

Ja, pri nas smo si tudi zaupali skupni računi, skupno vlaganje, posledice so bile pa katastrofalne.

Pol pa razumem tudi tvoj gnev, oprosti, nisem hotela biti nikjer žaljiva. Čisti računi, dobri prijatelji. To velja tudi v družini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close