ločitev v Nemčiji – delitev premoženja
No, nekaj takega je hotel moj bivši, pa nisem nasedla.[/quote]
Zato pa sem jaz privrženec ideje da kdor je lastnik naj vlaga in dela ali plača delavce/partnerja da dela, simpl.
Partner ni tam zato da bo vlagal v tuje premoženje (pa četudi je od partnerke) ker ni napisano nanj je enako kot da bi vlagal v najemniško stanovanje, le da nima najemnine….
In iz tega vidika ni smiselno vlagat če nisi solastnik!
Pol pa razumem tudi tvoj gnev, oprosti, nisem hotela biti nikjer žaljiva. Čisti računi, dobri prijatelji. To velja tudi v družini.[/quote]
Ni panike :).
Res je, da sedaj delam kot v tistem reku: Kogar je pičila kača, se boji zvite vrvi.
V družini bi se pa zanesla edino na mamo, nikogar drugega. V bistvu imam največ slabih izkušenj ravno s sorodniki.
No, nekaj takega je hotel moj bivši, pa nisem nasedla.[/quote]
Zato pa sem jaz privrženec ideje da kdor je lastnik naj vlaga in dela ali plača delavce/partnerja da dela, simpl.
Partner ni tam zato da bo vlagal v tuje premoženje (pa četudi je od partnerke) ker ni napisano nanj je enako kot da bi vlagal v najemniško stanovanje, le da nima najemnine….
In iz tega vidika ni smiselno vlagat če nisi solastnik![/quote]
V tvojem primeru je zadeva povsem enostavna.
Če se ti priseliš k ženski v njeno stanovanje in hočeš polovico, drugače ne boš vlagal v stanovanje, se reši takole. Ona ostane lastnica, ona vlaga v stanovanje, ti njej plačuješ najemnino. Vse pa seveda preko pogodbe. Da je črno na belem, da ob morebitnem razhodu ne bi ti kaj zahteval od nje.
Jaz bi svoje stanovanje obdržala. Glede vlaganja v stanovanje pa se napiše kako in kaj. Pa ne mislim, da se komplicira za neko beljenje, ker to res ne stane kaj veliko. Če gre pa recimo za menjavo strehe na hiši, novo fasado pa tako naprej. To se pa z računi in dopisi napiše kako in kdo je finaciral.
AMpak, če bi imela pa partnerja kto si ti: bi ti pa računala najemnino :).
Matkič bo imel super odnos s svojo, ju že vidim. :))
Pardon ne zamerit ampak malce si naivna. Super da se ti dobro razumeš, ampak te lahko vprašam, je bilo to zaupanje že kdaj na preizkušnji? Jim sploh imaš kaj za zaupati? Ko se gre za denar se tudi družina pokolje, dediščina pa sploh povleče iz ljudi najslabše, isto kot ločitev. Mogoče ti nimaš takšnih izkšenj, ampak verjemi, stvari postanejo grde in najbližji te znajo izdati čeprav bi dal roko v ogenj za njih.
[/quote]
Vprašanje je na mestu. Vendar pa klub temu, da se enim neprestano dogaja, da jih družina izdaja, pa se drugim dogaja nasprotno, si stojijo ob strani, so pošteni. Razumljivo pa je, da so tisti, ki so te izkušnje doživeli, skeptični do drugih. Ampak res, obstajajo družine, ki si stojijo ob strani v dobrem in slabem. Fajn je, da so vsi “zdravi”. 🙂
Dokler nimaš ti takšne izkušnje. Sem isto mislil, dokler se ni zgodilo meni.
In tisti ki pravite, da si zaupate? Ste že kdaj imeli primer, da bi lahko to zaupanje bilo kršeno? Je že kdo odklonil veliko količino denarja in ga dal vam?
Verjamem v poštene ljudi, ampak po navadi so to ljudje, ki nimajo šanse kaj ukrasti.
Ja, veliko je takih, ki zaupajo sorodnikom.
Veliko je tudi tem v časopisih, Tedniku in podobnih oddajah o poroštvu. Cel kup zgodb je, ko je še nekdo nekomu, ki mu je zaupal za poroka in potem ostal kot porok brez denarja, stanovanja, celo hiše.
Bratje, sestre. Najbolj pogost pojav pa je, da gredo starši za poroka svojim otrokom. In ravno teh zgodb je največ, da so jih otroci okrog preneseli.
Pa so bili sveto prepričani, da si zaupajo.
Kar se pa dediščin tiče pa kot pravi afk. Včasih prav verjeti ne moreš kaj se potem dogaja. Pa, kar se ne pobijejo med sabo. Ogromno tožb glede tega. Ne vsi, ampak pogosto pa je veliko težav.
In iz tega vidika ni smiselno vlagat če nisi solastnik![/quote]
V tvojem primeru je zadeva povsem enostavna.
Če se ti priseliš k ženski v njeno stanovanje in hočeš polovico, drugače ne boš vlagal v stanovanje, se reši takole. Ona ostane lastnica, ona vlaga v stanovanje, ti njej plačuješ najemnino. Vse pa seveda preko pogodbe. Da je črno na belem, da ob morebitnem razhodu ne bi ti kaj zahteval od nje.
Jaz bi svoje stanovanje obdržala. Glede vlaganja v stanovanje pa se napiše kako in kaj. Pa ne mislim, da se komplicira za neko beljenje, ker to res ne stane kaj veliko. Če gre pa recimo za menjavo strehe na hiši, novo fasado pa tako naprej. To se pa z računi in dopisi napiše kako in kdo je finaciral.
AMpak, če bi imela pa partnerja kto si ti: bi ti pa računala najemnino :).[/quote]
Tako je, plačuješ najemnino, če ne želiš se pač ne preseliš tja, popusti(oz pogajanja za nižanje) tisti ki si bolj želi… če ti je predrago pač rečeš ženski ne hvala, da se lahko samo tak videvata, in je to to. Rešiš prenekateri problem že pred nastankom, če je dovolj volje in razuma ter racionalnosti.
Zadeve so zelo simpl, samo ljudje preveč radi komplicirate, marsikaj je črno-belo ampak zaradi čustev vse to obarvate v odtenke neumnosti in naivnosti.
Enako velja za avto, če je avto tvoj, ne vem zakaj bi moral jaz kot tvoj partner recimo plačevat servis? Če je tvoj….
Najemne pogodbe in ločeni računi za servise za avto ???? O f.ak, nasmejala sem se do solz. :))))
Pa jaz se raje ustrelim, kot da bi imela takšno zvezo.
Še tankam ne, ker me v rokice zebe. Tiste ročke na pumpah so …. brrrr tako mrzle.:)) Ne pa da bi še za servis za avto skrbela. Ojoj, kako sem srečna, da lahko ta trenutek pridem k dedcu, sestram, staršem in rečem da rabim 100 jurjev, avto, pa še spodnjice naj slečejo, pa bi vsi do zadnjega to naredili, brez da bi me vprašali za kaj rabim.
100% itak ne moreš zaupat nikomur. Tudi jaz ne bi dala roko v ogenj za sorojence, za starše ja. Žalostno je, da moramo sploh razmišljati o takih stvareh. Jaz sem o teh stvareh že veliko tuhtala in ugotovila, da postajam zagrenjena in nezaupljiva. Zato sem se namensko odločila, da bom o takih vprašanjih razmišljala samo če in ko bo nujno potrebno. Malce ste me prehiteli vi s to razpravo, a nič hudega. Nisem postala zopet zagrenjena, ampak nasprotno, hvaležna. Da se mi ni treba s tem ubadati. Imam v redu partnerja, ki je približno toliko situiran kot jaz in ni potrebe, da bi se kdorkoli od naju na drugega pricuzal. Ko pa se bova odločila najino premoženje združiti bova pa vse pošteno črno na belo dala. Najina zveza je še sveža, zato se nama za take posege zdi še prezgodaj. A do sedaj zaupanje med nama še ni nič okrnilo. Sva pa imela oba v preteklosti zelo slabe izkušnje in zato drug drugega razumeva in sva pripravljena počakati s skupnimi vlaganji.
Ne. Ampak zato ker dedc plača servis iz naše skupne blagajne za vse naše avte.
Poanavdi ob ločitvi najbolj nadrajsajo taki tipi, ki so celi pametni, kako je smisel življenja iemti babo in froce. Ko jim baba pobere stanovanje, prihranke, dostojanstvo, froce, pa tulijo in hodijo od Poncija do Pilata. Ko jih jebe. Spiderjeve nasvete bi upoštevali in se jim to ne bi zgodilo.
To si zdaj tako povedal, kot da je problem v tem, da ima človek družino.
Ni problem v tem, ampak v tem , da je človek pokvarjen.
To je naravna selekcija, jaz pravim. Meni se zdi čist prav, da ženske nekaj potegnejo od bivših partnerjev. Naj dedci občutijo, da resna zveza ni zastonj.
In si ti zdaj kaj bolj srečen, če si privoščljiv ? 🙂
Spider ne bi tega svetoval, če ženske ne bi bile tako egoistične.
Kaj jamraš nad mojim mnenjem, sej potrjuješ, da so ženske egoistične. V bistvu se strinjaš z mano.
Saj ne jamram in se strinjam s tabo.
Le želel sem povedati, da se nam to vrača, kar vložimo v družbo. Razen, če se preseliš na samotni otok. 🙂
Meni se zdi pošteno, da vsak potegne le toliko kot mu pripada. Ne vem, zakaj bi morala ženska bolj ižeti moškega ali obratno.
Razlika je v tem, da se tebi zdi resna zveza prioriteta in se zdaj greš na nivoju družbe nek damage control, medtem, ko jaz pravim nasprotno, nikogar nihče ne sili biti v zvezi.
Jaz pravim, da bi velika večina bila v resni zvezi, če bi ljudje bili bolj pošteni, razumevajoči in imeli višji EQ.
Ne gre se za siljenje, ampak za potrebo, katere vedno več ljudi ne zmore uresničiti zaradi splošnega egoizma.
Ni nobenih dokazov, da je ersna zveza neka povprečna potreba.
Ta potreba se pri večini pojavi iz nekih sekunadrnih razlogov. Potreba po seksu, nesamostojnost, potreba po družbi ( ker nimajo frendov), potreba po deljenju stroškov…Tisti, ki teh potreb izven zveze ni sposeoben uresničiti, bo za zvezo pač zainteresiran.
Tako je, Robi to potrebo zamenjuje (pa tudi Marko, one itd.) z potrebo po spolnosti, in potomstvu…. ampak oni menijo da je edina pravap ot do tega skozi resno zvezo 🙂 Ki ni ne naravna ne logična sploh pa ne s strani moškega
Forum je zaprt za komentiranje.