Logarjeva: Od 1. do 11. aprila se v državi uvede “lockdown”
Vseh vladnih ukrepov sem se strogo držala. Ni pa se jih držal 82 letni sicer zdrav sorodnik, ki je veselo vandral okrog, se vozil po trgovinah iz občine v občino, redno igral karte s sosedi, kavice pil kljub ptepovedi druženja, za novo leto je zunaj s sosedi rakete spuščal, v kleti pil s sokrajani vino, “ker te v stanovanju nihče ne vidi,” vendar pa so nekateri nj sokrajani zboleli, pa samo voščili so mu in očitno so ga okužili. Po lastnih besedah pa je bil vedno zaščiten v vsaki trgovini in vedno v javnosti. Dne 31.12. in 1.1. nas je ta sorodnik obiskal in prišel k nam domov na kosilo. Dne 2.1. je pa dobil vročino, nahod in zgubil voh in na testiranju 3.1. bil pozitiven. Mami je dobila simptome šele 5.1. in bila pozitivna, jaz sem jih pa dobila šele 8.1., ves ta čas nisem bila nikjer, ampak doma, tudi fabrika nas je poslala za praznike domov na dopuste. Inkubacijska doba pri covidu je vedno med 5 do 6 dni in mi nismo šli nikamor, tudi hrano smo naročali prek spleta. Sklepamo, da se je mami okužila od sorodnika, ker je pri kosilu sedela tesno ob njem, ki je virus raznašal še preden mu je ven udarila vročina, saj je kužnost najvišja 2 dni pred izbruhom bolezni. Jaz pa sem virus dobila od mami kasneje čez par dni, ko je potekla pri njej njena inkubacijska doba, ni pa še imela simptomov. Zdaj me jezi izredna podlost sorodnika, ker je je po telefonu uslužbenkam NIJZ lagal, da se je okužil okrog 31.12. , torej, da smo ga mogoče okužili mi, čeprav je sam letal naokoli , mi pa smo se vestno držali ukrepov – do stopnje popolne izolacije! On kljub visoki starosti nima posledic, jaz pa moram v fabriki trdo delati in imam težave z mišicami, ki dvigujejo prsni koš, ker so upadle, sem že v poznih srednjih letih in prav lovim sapo, ravnotežje, večkrat se tudi hudo sprestrašim, direktno premagujem tesnobo v pljučih, čeprav imam normalni nivo kisika v krvi. Tudi osebna zdravnica mi je povedala, da imamo fizični delavci in športniki veliko težav tudi kasneje, pa tudi, če nismo imeli plučnice, ampak smo zmatrani in nam tolče srce.. Torej ti lahko povem, da sem se sama res držala vseh vladnih prepovedi.
[/quote]
Očitno se niste držali vseh vladnih ukrepov glede na to, da ste se družili s človekom, ki ni iz vašega skupnega gospodinjstva, ne živi na vašem naslovu in to v zaprtem prostoru in to brez mask. Čisto nič manjši grešnik nisi kot ostali. Kršiš prepoved druženja, ne nosiš maske v stiku z drugim, kršiš socialno distanco. Nema druzenja za vecno!!!
Če se ne motim, bo vlada med prihajajočim lock downom dovolila druženje dveh gospodinjstev kar za 2 dni za praznk velike noči. Grem stavit, da bodo v roku 6 dni po teh dovoljenih obiskih okužbe spet skokovito narastle. Ko bo veliko kužnih in se bo to širilo dalje in dalje, bomo pa nato odprti, bodo ljudje vse bolj jezni na Janševo vlado in na te NIJZ plačance in bo več protestov, ker bodo vsi napačno verjeli, da lock down ne pomaga. V resnici lock pa down pomaga, samo, Cerkev ima premočno vlogo, ker bo zaradi Velike noči kar 2 dni dovoljeno druženje. Kdor je pameten in star, nima obiskov – ne glede na dovoljenje države! Naši drugi sorodniki celo leto ne dovolijo nikomur priti domov! Ta tretji pa, odkar imajo vnuke v šolah, jim v isti hiši ne dovolijo vstopiti v njihovo stanovanje več, niti odpreti vrata in pozdravit, ampak gresta otroka lepo gor k staršem v gornje stanovanje, ne da bi se ustavila pri dedku in babici. Nekateri se znajo paziti.
[/quote]
OMG kako nečloveški ste v vaši družini, da se vnuki dedka in babice izogibajo, ki ju lahko že jutri ni več in to brez korone… najbrž ste tudi take pošasti, da bolnega popolnoma izolirate od ostalih, po navodilih pošasti z NIJZ
Čist vseeno na kateri strani si, samo brat pa ne znaš. Ona se je držala, mogoče tudi njena familija, ta sorodnik pa ne. Vsekakor pa je njena familija neumna, če je k sebi spustila sorodnika, za katerega so vedeli, da se ne drži ukrepov. Večina teh je itak zbolela. Vladne prepovedi niso zanič in nekoristne, samo bebci se jih ne držite, zato pa bo virus še dolgo takole udrihal naokoli. Če bi se vsi obnašali kot da ni nič, bi vsi to fasali, potem bi pa vsi lahko po forumu pametovali kako ste prebolevali korono. V bistvu se šlepate na tistih, ki se ukrepov vsaj delno držimo.
[/quote]
Vi pa potem na tistih, ki so preboleli in so imuni. 😉
OMG kako nečloveški ste v vaši družini, da se vnuki dedka in babice izogibajo, ki ju lahko že jutri ni več in to brez korone… najbrž ste tudi take pošasti, da bolnega popolnoma izolirate od ostalih, po navodilih pošasti z NIJZ
[/quote]
To ni naša družina. Ti ne veš, da korona ubija stare ljudi? Vnuka se ju ogneta zaradi možnosti prenosa okužbe odkar sta začela hoditi v šolo. Njuna dedek in babica imata 75 let in če zbolita, lahko umreta! Kaj ti ni jasno, da ju otroci čuvajo? Doma imajo tak red, odkar sta začela hoditi v šolo. No, zdaj bodo pa spet lahko skupaj, ker bosta doma na varnem in ni možnosti prenosa okužbe
Očitno se niste držali vseh vladnih ukrepov glede na to, da ste se družili s človekom, ki ni iz vašega skupnega gospodinjstva, ne živi na vašem naslovu in to v zaprtem prostoru in to brez mask. Čisto nič manjši grešnik nisi kot ostali. Kršiš prepoved druženja, ne nosiš maske v stiku z drugim, kršiš socialno distanco. Nema druzenja za vecno!!!
[/quote]
Saj ti pravim, sSrodnik se ukrepov sploh ni držal, ker se je družil naokoli. Ampak k nam je prišel na dovoljeni dan 31.12. 2020, tako da mi res nismo nič kršili. Na testu 24.12. je bil negativen. Sama sem vztrajala, da bodimo z njim previdni, ampak je mami nato odločila, češ, saj nima znakov okužbe itn, po 1 letu je hotela videti brata in zdaj pa imamo hudiča z visokim pritiskom pa pulzom doma vsi trije.
To ni naša družina. Ti ne veš, da korona ubija stare ljudi? Vnuka se ju ogneta zaradi možnosti prenosa okužbe odkar sta začela hoditi v šolo. Njuna dedek in babica imata 75 let in če zbolita, lahko umreta! Kaj ti ni jasno, da ju otroci čuvajo? Doma imajo tak red, odkar sta začela hoditi v šolo. No, zdaj bodo pa spet lahko skupaj, ker bosta doma na varnem in ni možnosti prenosa okužbe
[/quote]
Ampak krščanarji se boste za veliko noč družili, pa umiranje starih ljudi gor ali dol.
Saj ti pravim, sSrodnik se ukrepov sploh ni držal, ker se je družil naokoli. Ampak k nam je prišel na dovoljeni dan 31.12. 2020, tako da mi res nismo nič kršili. Na testu 24.12. je bil negativen. Sama sem vztrajala, da bodimo z njim previdni, ampak je mami nato odločila, češ, saj nima znakov okužbe itn, po 1 letu je hotela videti brata in zdaj pa imamo hudiča z visokim pritiskom pa pulzom doma vsi trije.
[/quote]
Ti in tvoji domače se niste držali ukrepov in priporočil.
Če bi se ti držala, potem temu stricu, od katerega si se okužila nebi prišla niti blizu.
Če so ga drugi spustili v stanovanje, v nasprotju s tvojimi zahtevami, bi pa ti šla ven.
Če pa misliš, da si upoštevala vse ukrepe in se okužila, potem so ukrepi slabi. Ali pa virus ni prebral ukrepa, da na dovoljen dan 31.12 ne sme napadat.
[/quote]
Ne, da ni nič manjši grešnik kot ostali, ona je še večji grešnik, ker se je družila z okuženim, in tudi sama se je okužila.
Tisti grešnik, ki je šel na Šmarno brez maske se ni okužil. Pa tisti, ki se je družil z zdravimi tudi ne.
Ti in tvoji domače se niste držali ukrepov in priporočil.
Če bi se ti držala, potem temu stricu, od katerega si se okužila nebi prišla niti blizu.
Če so ga drugi spustili v stanovanje, v nasprotju s tvojimi zahtevami, bi pa ti šla ven.
Če pa misliš, da si upoštevala vse ukrepe in se okužila, potem so ukrepi slabi. Ali pa virus ni prebral ukrepa, da na dovoljen dan 31.12 ne sme napadat.
[/quote]
Si pozabil, da je bilo lani 31.12. dovoljeno druženje iz različnih gospodinjstev in med sorodniki do 5 oseb? Zato pač nismo nič nardili narobe, ko je sorodnik prišel k nam na kosilo.
Če pa bi rad ta primer prikazal kot dokaz, da se človek okuži kljub spoštovanju ukrepov, pa imaš prav, Janševa vlada nam je dala lani 2 dni pravice do druženja in sicer za božič 25.12. in novo leto 31.12. Za božič smo jo doma srečno odnesli, ker tega patrona k nam ni bilo. Dne 31.12, pa je bilo skupno kosilo z njim napaka, tako, da jaz pri sebi krivim pišmeuhovskega sorodnika in tudi vlado.
Zdaj vlada dela isto napako sedaj, ker bo dovolila obiske kar 2 dni za veliko noč kljub lock downu. Ljudje se preveč sprostijo in družijo, skupaj jejo pa pijejo, virus se pa pri 5 dnevni inkubacijski dobi širi med ljudmi točno 2 dni pred prvim pojavom znakov bolezni, res je zelo zahrbten. Samo, te vlade pa ne podpiram iz čisto drugih razlogov, zaradi groznega bogatenja elite na račun nas delavcev, mi delamo zanje, vlada pa vzame nam iz žepa za basanje njihovih žepov za “pripravljenost,” mislim, če pa to ni vnebo vpijoča krivica! Mislim da je SDS končal svojo politično pot, dr, POKLUKAR je njihov od SDS.
[/quote]
Hahahahaha… kako torej pojasnis, da vsaj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} starejsih s korono ne umre oz. ima blazji potek. Ocitno je ta vas starejsi sorodnik prezivel in tudi jaz kakega starejsega, ki je bil okuzen s tem tako smrtonosnim virusom in “prebolel” brez simptomov. Korona nikogar ne ubija, lahko pa na zalost na smrt bolnim skrajsa kako uro, kot jim jo tudi cisto vsak drug virus. Pa sem in tja kak nesrecnez nastrada, kar se pa dogaja pri vecini virusov, tudi gripa skrajsa zivljenje kakemu mlademu zdravemu, pa se nikomur zato hlace ne tresejo od strahu kot pri tej umetno ustvarjeni histeriji…
Tudi to je res. Samo ne boste v nedogled imuni. Tako da… Vsak se bo moral sam znajti. Zboleti, ogibati se ali cepiti. To je zdaj vprašanje.
[/quote]
Saj tudi cepivo ne drži v nedogled, ddd.