Logika bank
Ni mi jasno, zakaj imajo banke, za moje pojme, neumno razmišljanje. Sedaj so mi že na več bankah povedali, da namesto zneska, ki ga želim dobiti, dobim manj ali pa mi lahko obremenijo manjši delež plače, ker delam v manjšem d.o.o.-ju. Delam v dobro likvidni firmi, ki že od svojega obstoja posluje z dobičkom, račune plačuje v roku in tudi plače redno dobivamo.
Kaj banke ne morejo preveriti delodajalca in se tudi na podlagi tega odločati, kako boniteten je prosilec kredita?
Naj mi kdo, ki dela na banki, prosim razloži to logiko. Ne verjamem, da je neka firma, kjer je več zaposlenih, toliko bolj sigurna od neke manjše firme.
Pozdravljeni!
Za banko je zelo pomembno, kje delate. Logika in odgovor na vaše vprašanje je statistika, ki govori, da največ propade mikro podjetij. Kljub temu, da malo podjetje morda trenutno posluje z velikim dobičkom, je bolj ranljivo. Večje, kot je podjetje manj jih propade, posledično ste za banko bolj zanimivi. Logika je tudi v tem, ker jih je manj. Pomembno je tudi s katero dejavnostjo se podjetje ukvarja. Če delate npr. v tekstilni panogi, ste za banko bolj rizični. Zelo varen kreditojemalec za banko ste, če delate v javnem sektorju, npr. če ste učitelj…zato so v tem primeru tudi pogoji boljši. Seveda, če se zavedate, da imate s tem boljša pogajalska izhodišča.
Lep dan!