logika voznih redov in šoferjev LPP?
Saj vem, da ni mogoče vsega uskladiti, pa vendar… Se peljem zjutraj z 21. Kot veste, gre za trolo, ki vozi na pol ure in velika večina ljudi prestopi na neko št., ki pelje v center. E, pa začnimo. Pripelje model na Dunajsko, pred nami na postaji 6. Seveda ne, da bi zapeljal za njo in odprl vrata oz. da bi model s 6 počakal tistih 5 sekund, da prestopimo. Enako 8 postajo ali dve naprej. Nato le prisopihamo do Ježice, kjer ima začetno postajo 11. Voznik le-te lepo opazuje, kako se pricijazimo in nam dobesedno pred nosom odpelje. Je 5 sekund ključnega pomena v voznem redu – glede na to, koliko se lahko “zanesemo” na LPP… In potem čakaj 12 minut na naslednjo 11, bog jih nima rad.
Pet sekund ključnega pomena? Jaz nikoli nisem imela občutka, da bi pet minut bilo ključnega pomena. Vsaj ne takrat, ko sem avtobus, ki naj bi vozil na deset minut, čakala petnajst minut. Eni so zelo prijazni, te vidijo, da tečeš na postajo in malo počakajo, eni pa nalašč speljejo, počakajo toliko, da si dva metra stran in speljejo.
Js razumem, da včasih ni mogoče čakat vsakega posameznika, še posebej na prometnih postajah, ker potem bi lahko samo stal in čakal, od kod se kdo prikaže. Ampak halo – vidiš, da ti prihaja cela trola, s katere bo 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka prestopilo na tvojo, in spelješ – mislim, svaka čast.
Saj tukaj niti ne gre zame, jaz lahko tudi pripešačim iz Črnuč v center. Mi pa dvigne pokrov, ko recimo starejši ljudje, ki komaj hodijo, tečejo za busom, notri pa en sadist, ki jim odpelje. Kaj vse sem v teh letih že doživu na LPP, pa niti ne bi komentiru – enkrat mi je neki šofer zijal čez cel bus, da on ne bo obraču glave in gledu v ogledalo, kdo hoče izstopit… Ampak je pol fajn najebu.
Starejši ljudje imajo čas, bodo že počakal ! Torej argument napačen ! Če v vseh teh letih niso pri LPP izbojšal (seveda je to tvoje osebno mnenje) svojih storitev, potem … predlagam več strpnosti predvsem pri sebi(torej pri tebi), manj nezadovoljstva s samim seboj, pa bo tvoje in tvoje okolice življenje takoj lepše, predvsem pa bolj strpno.
Starejši ljudje imajo čas, bodo že počakal ! Torej argument napačen ! Če v vseh teh letih niso pri LPP izbojšal (seveda je to tvoje osebno mnenje) svojih storitev, potem … predlagam več strpnosti predvsem pri sebi(torej pri tebi), manj nezadovoljstva s samim seboj, pa bo tvoje in tvoje okolice življenje takoj lepše, predvsem pa bolj strpno.[/quote]
Aha, imamo jasnovidca/jasnovidko, ki v kristalni krogli vidi, koliko sem (ne)strpen oz. (ne)zadovoljen sam s sabo:D Jasno sem napisal, da mi ni problem počakat, govorim o odnosu nekaterih voznikov LPP do klientele. Z nesramnim in primitivnim (ter paradoksno še nestrpnim) zaključevanjem, da “starejši ljudje imajo čas”, pa sploh ne mislim razpravljati.
Tile starejši bodo pač počakali, če jim bus uide. Pa voznega reda se bodo držali, je povsod objavljen. In kaj tebe muči? Si se pritožil na LPP, uradno in pisno. Nisi!
Ampak vse bolj se mi zdi, da si en star tečnež, ki so ga iz službe vrgel, sedaj pa nerga povsod! Upam,da boš kdaj ti tudi fajn naj— ti privoščim iz srca.
Maš premajhnega, očitno!
So izjeme, vsaka čast nekaterim, a drugi so res poden. Sem večkrat doživela, da se pripeljem z 22, isti hip pred nosom spelje 20, ki edina vozi po Vojkovi. Oba vozita bolj redko. Enkrat sem šoferja prosila, če lahko izstopim pri sprednjih vratih, da bom mogoče le ujela 20, a ni dovolil (nikogar ne bi ovirala, ker ni nihče vstopal). Ko sem lovila 20 in mi je seveda speljala pred nosom, sem ujela še njegov ciničen nasmeh.
Včasih sta po Vojkovi vozili 20 in 13, a običajno obe v razmaku par minut, napol prazni, potem pa dolgo nič.
O sposobnosti LPP veliko pove že vsakoletna gneča in večurno čakanje mladih za mesečno.