Logoped – privat
Mora bit privat, ti ki gredo na zdravstveno zavrovanje so manj usposobljeni?
Ne,ti javni za njenega sončka niso dovolj dobri, je boljši palčan pruivat, tudi če je tisti morda slabši, ker morda sonček sploh ne potrebuje logopeda, ampak ni po pričakovanju in zahtevah mame pri treh letih še znanstvenik, da bi vse obvladal, česar ona ni sposobna in nikoli ne bo in zraven še za celotno družinsko drevo.
Iščem za otroka. Iščem privat, ker nimamo več časa (glede na njegovo starost) čakat, da dobimo primerno obravnavo v javnem zdravstvu.[/quote]
Ne verjamem, še tam posiljujejo z logopedom, kjer ni potrebe,torej zagotovo ne more bit takega čakanja….
Ne,ti javni za njenega sončka niso dovolj dobri, je boljši palčan pruivat, tudi če je tisti morda slabši, ker morda sonček sploh ne potrebuje logopeda, ampak ni po pričakovanju in zahtevah mame pri treh letih še znanstvenik, da bi vse obvladal, česar ona ni sposobna in nikoli ne bo in zraven še za celotno družinsko drevo.[/quote]
Dobra!:)
Kja bluzite no. Več kot očitno nimate pojma kakšno je stanje glede logopedov! V LJ smo komaj komaj dobili logopeda – povsod so nas pošiljali drugam, ker da je pri njih čakalna doba hudo dolga, potem pa obravnava preveč poredko, da bi bilo kaj napredka (recimo na 2 ali celo 3 mesece). Potem pa je še precej odvisno od logopeda – eni so res strokovnjaki, drugi ne znajo otroka pripraviti niti do tega, da bi zinil a. Imam nekajletno prakso na tem področju, pa vidim ogromne razlike. Pr našem najmlajšem npr. je tako, da je pomembno, da starši vidimo kakšne vaje bi moral otrok delati, vse to pa potem vadimo doma. Kar je sicer normalno in prav, ampak če logopedinja ni sposobna otroka pritegniti tisto slabo šolsko uro, pri tem pa se še obnaša kot da ga ni, ko govori – ja, potem pač ni čudno, da je otrok ne mara in ne sodeluje. Taisti otrok pa je brez problea sodeloval z drugo logopedinjo, ki jo je prvič videl ko je nadomeščala našo. Skratka – takšno je stanje pri nas, zato ne klamfajte o tem, ker nimate pojma! Če ima otrok kakšno hujšo govorno napako, bi jaz vsekakor iskala tudi privat logopeda. En privat v Ljubljani je v Trnovem:
http://logopedi.si/
Moje izkušnje so take, logoped pred OŠ na 2 meseca res ni nekaj, kar bi zelo pomagalo.
Ponavadi so vaje predolge za koncentracijo 4–5letnikov …
Mi smo zelo napredovali, ko smo delali vaje , ki so predvidene za otroke z Downovim sindromom
V 1.r je dobila logopedinjo v šoli, obiski so na 14 dni, napredek ogromen, seveda vadimo tudi doma
Iščem za otroka. Iščem privat, ker nimamo več časa (glede na njegovo starost) čakat, da dobimo primerno obravnavo v javnem zdravstvu.[/quote]
Na netu se najde kar nekaj naslovov. Drugače pa brez panike, govorne napake odpravljajo tudi odrasli ljudje. Je pa lepo, da se pobrigate čim prej.
Moji otroci so v srednji šoli in vsi so potrebovali logopedsko obravnavo, ampak pred dobrimi desetimi leti to očitno sploh ni bil problem. Vseeno pa poznam nekaj otrok, ki imajo govorno napako, pa niso hodili k logopedu, tudi vrstnike mojih otrok. Zanje ne razumem, kako to, da jih starši niso peljali, za mlajše pa je očitno problem zasedenost.
Nekje sem mimogrede videla, da ima zasebna ambulanta s koncesijo čakalno dobo 120 dni.
Kja bluzite no. Več kot očitno nimate pojma kakšno je stanje glede logopedov! V LJ smo komaj komaj dobili logopeda – povsod so nas pošiljali drugam, ker da je pri njih čakalna doba hudo dolga, potem pa obravnava preveč poredko, da bi bilo kaj napredka (recimo na 2 ali celo 3 mesece). Potem pa je še precej odvisno od logopeda – eni so res strokovnjaki, drugi ne znajo otroka pripraviti niti do tega, da bi zinil a. Imam nekajletno prakso na tem področju, pa vidim ogromne razlike. Pr našem najmlajšem npr. je tako, da je pomembno, da starši vidimo kakšne vaje bi moral otrok delati, vse to pa potem vadimo doma. Kar je sicer normalno in prav, ampak če logopedinja ni sposobna otroka pritegniti tisto slabo šolsko uro, pri tem pa se še obnaša kot da ga ni, ko govori – ja, potem pač ni čudno, da je otrok ne mara in ne sodeluje. Taisti otrok pa je brez problea sodeloval z drugo logopedinjo, ki jo je prvič videl ko je nadomeščala našo. Skratka – takšno je stanje pri nas, zato ne klamfajte o tem, ker nimate pojma! Če ima otrok kakšno hujšo govorno napako, bi jaz vsekakor iskala tudi privat logopeda. En privat v Ljubljani je v Trnovem:
http://logopedi.si/%5B/quote%5D
Priporočam tega v Trnovem. Po 6 mesecih Metelkove, ko se ni dogajalo,popolnoma nič z otrokovim govornim razvojem, čeprav smo delali vse vaje vsak dan, je šlo pri tej logopedinji en, dva tri in to z veliko manj zateženimi vajami. Je pa res, da nisva hodila k njej enkrat na mesec ali dva ampak vsak teden.
Zakaj ženski očitate, če želi nekaj dobrega za svojega otroka in si to lahko privošči? Pri nas se v ZD čaka pol leta na obravnavo, obravnava pa je 1x po pol ure na dva do tri mesece. Učinek: ga ni. Logopedinja se teh pol ure itak samo zdira na otroka, da si še ust ne upa odpreti, da ne bi kaj narobe rekel. In joka, ko je treba it tja.
Ne,ti javni za njenega sončka niso dovolj dobri, je boljši palčan pruivat, tudi če je tisti morda slabši, ker morda sonček sploh ne potrebuje logopeda, ampak ni po pričakovanju in zahtevah mame pri treh letih še znanstvenik, da bi vse obvladal, česar ona ni sposobna in nikoli ne bo in zraven še za celotno družinsko drevo.[/quote]
Ej ti, kako to, da nisi vprašal: KJE JE OČE ????
Aja, danes si našel drug vir pljuvanja