logoped privat??
Prosim za pomoč, če kdo ve, kje bi lahko v Ljubljani najela logopeda privat?? Sin hodi k logopedu že 2 leti(star je 6), vendar ti obiski so precej na redko(1x mesečno) in napredka ni! Z njim dela mvaje doma, vendar to ni to. Želela bi logopeda, da bi sin pod strokovnim vodstvom vadil vsaj 1x tedensko, da bi npr. lpgpšed prišel na dom ali sin nekam, ni važno, samo da bi bilo.
Imate kak nasvet, pa koliko je cena na uro. Ker tukaj ko hodiva nisva 1 uro..
Lepa hvala vsem, ki mi lahko kaj svetujete
Ne vem, kam hodita zdaj, a menda imajo na Metelkovi odlične logopede.
Je pa treba bit vztrajen – tudi moj otrok je potreboval dobri dve leti, da je “shodil”, tudi meni se je zdelo že skoraj brezupno. Nekatere napake so pač trdovratnejše. Lahko pa vprašaš kar svojo logopedinjo, ali pozna koga, ki nudi tudi privat ure, zakaj pa navsezadnje ne?
saj vadiva, ampak jaz ne znam tako kot logopedinja! Problem je tudi, ker so stalno ene in iste vaje iz zvezka,sinu se že upirajo tudi jokal je že in vpil da ne bo delal..
Vprašala sem logopedinjo če bi lahko poizkusili še s čim, druge vaje ali kaj(ker kolegiv+ca je rekla, da njihova logopedinja to vse skozi igro, ne iz zvezka!), pa me je zavrnila češ, da otrok tega še ne obvlada in ne more iti naprej. Jaz nisem tu pristojna, da bi razpravljala o strokovnosti, ampak resnično 1x mesečno je premalo za napredek
Oba moja otroka sta hodila ka logopedu. Eden je rabil dobro leto hodil je v šestem letu starosti.
Pri mlajšem sem pohitela in sva bila pri logošedu že s štirimi leti. Čista muka. Otrok ni bil motiviran, da bi govoril kot je treba. Sva prekinila in se ponovno oglasila, ko je bil star osem let. Potrebni so bili trije obiski! Otrok se je začel sam popravljati, truditi, le redko sem ga opozorila!
To kar pravijo punce, je res. Pa ne samo vaje, ampak nevsiljivo korigiranje pri vsakdanji in vsakodnevni komunikaciji. Seveda pa je potrebna tudi notranja motiviranost otroka. Če ga vse razumete in reagirate tudi na (nerazumljivo) govorico, potem res ni razloga, da bi se učil drugače govoriti.
Vztrajnost! Zrelost! Motivacija! Ne ubupaj!
Logopedov pa ni! Razpisi so odprti, a jih ni! Menda je problem s šolanjem, že prej so bili za surdopedagoge bienalni vpisi, zdaj jih pa sploh ni, menda …Tako sem slišala.
Eventuelno išči še drugega logopeda, mogoče ni “kemije” med tvojim otrokom in sedanjim logopedom. Ne vem. A vztrajaj! Se splača.
ja, morda res ni zrel..hodiva od 4. leta, seda je star 6, prvček. Nima koncentracije in potrpljenja. Problem je z r-jem, niti ga ne pogrkne ampak kar požre (nemški naglas). pa s sičniki, seslja, jezik pri c, s in z je med zobmi, če se potrudi reče prav.
Naslednji teden imamo uro, pa se bom pogovorila z logopedinjo, morda bi res morala zamenjat, ne vem. ali pa prekinit in počakat, ampak meni se zdi 6 let že kar meja, pozno, mislim si, da če se zdaj ne bo naučil se ne bo nikdar in pol bo kot Karl Erjave c s tistim r :)))))))))) jao!!!
To pa sploh ni res, tudi odrasli ljudje hodijo k logopedu in popravijo svoj izgovor.
Samo ne obupat! Jaz sem kar presenečena, koliko otrok sploh ne hodi k logopedu, pa bi morali, in to prav taki, ki jim jeziček uhaja med zobe … Ne vem, kako to, da staršev nihče ne opozori? Ker težko verjamem, da se starši ne bi zavzeli.
pokliči v ZD Domžale.
Logopedinja je 1A- super. Vse delamo skozi igro. Če neki ne doraste gremo na druge vaje.
Nam nikakor niso šli C in Č pa smo sedaj začeli s S in Š. Baje sta lažja.
Obisk imamo nekje na 1,5- 2 meseca. Delamo doma ene 3-4 krat na teden. Prvi otrok je hodil 3 leta od 3,5-7 leta. Drugi hodi od 4 leta.
Zaenkrat sem zelo zadovoljna.
Ce sin nima koncentracije (in motivacije) ti tudi dodatni obiski logopeda ne bodo pomagali. Midva hodiva dobro leto in je napredek, ceprav sem tudi jaz jamrala kako ne gre. Star pa je pet let. Pomembno je da doma cimvec vadita. Ce se je navelical delat iz zvezka je boljse ce bereta knjige/revije ki ga zanimajo, pa ponavlja tiste besede, kot nic. Midva vcasih delava z igrackami – tiste male iz jajck, mora povedat katera figurica je, kaj dela itd… potem se pa z njo se poigra. Vaje za motoriko jezicka lahko delata kjerkoli in kadarkoli :-). Vcasih se igrava kaj je pravilno: cebela ali čebela, luza ali luža, kuza ali kuža, kos ali koš. Seveda mu uspe, ko misli in potrebuje veliko vaje da mu ne bo potrebno mislit. Ker to je isto, kot ce bi mi morali v nasem govoru nadomestiti npr. vsak t z d, samo vaja, vaja in se enkrat vaja vodi do rezultata.
Mi smo bili zelo zadovoljni z logopedi na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani. Vse tri otroke sem vozila tja. Tedensko, na 14 dni, mesečno – kolikor je bilo potrebno. Je pa potrebno veliko vaj, angažiranosti, posluha.. Vprašaj, če lahko pripelješ otroka na pregled (vzamejo na napotnico, ne vem pa, koliko je čakalna doba).
V Ljubljani je ena logopedinja končno odprla zasebno logopedsko ambulanto. Mi smo z otrokom že bili pri njej in je res super. Ima tudi svojo spletno stran. http://www.surdo-logo.si/
Pozdravljeni,
v kolikor iščete privat logopeda, se lahko obrnete name. Več informacij si lahko preberete na http://www.logopetka.com
Lp, Petra
To so take, silno udobne službice. Dobro plačane, iskani so… v resnici pa je en kup blefiranja zadaj.
Po nekaj mesecih obiskovanj nama je jasno predvsem eno. Kar bova naredila sama z možem, to bo narejeno. Česar ne bova, tega ne bo.
Išči po netu, tudi na tujih straneh. Najdeš marsikaj uporabnega, uspešnega.
Naloga logopeda je, da te nauci kako delati doma. To je tako kot glasbena sola. Brez vaje doma ni napredka.
Privat logopedov je kar nekaj, samo noben ne bo naredil cudeza, ce ti ne mislis doma dosledno 1 uro na dan vaditi ob upostevanju navodil. Na 1 mesec te pa dajo, ker v enem mesecu se tocno vidi koliko vadite doma, brez nategovanja (ko vadis samo zadnje 3 dni).
Ce otrok nima drugih posebnih potreb, bi moral napredovati. Vaje imajo pa vsi logopedi vec ali manj enake.
Se strinjam, dosti stvari se popravi samo od sebe, jaz sem tudi hodila z mojim logopedu. O odnosu logopedinje ne bom, ker je katastrofa, ena iz MB. Kako se je sinu uprla, tudi ne bi. Midva vaj nisva nikoli delala doma, oziroma ssmo prvi teden..Šla sva 6x.. 1x na mesec..In potem 6x čez pol leta..to je vse, kar je povadil. Čez 2 leti se je pa itak vse samo od sebe popravilo, z razvojem.. O lagodnosti in kako na izi je to delo, pa tudi rajši ne bi. Izjema so res kaķsni otroci, ki imajo razvojne napake ali poškodbe. Ostale manjše napakice pa se popravijo same.