Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Lokali ki izkoriščajo študente

Lokali ki izkoriščajo študente

Sladolednica v centru Ljubljane blizu Filharmonije.

8, 9, 10 ali več urno delo brez možnosti odmora in malice  (če je v lokalu en zaposlen).

Minimalna urna postavka za strežbo, obračun, pripravo hrane, čiščenje. Plačilo zamuja vsaj mesec dni, raje več.

Ni fiksnega urnika dela, zvečer se zapira “po potrebi”, torej med 22:00 in 24:00.

Nezadovoljstvo zaposlenih in fluktuacija velika, skoraj ni redno zaposlenih,  odpira se dodaten lokal, verjetno iz krvavo prisluženega denarja, ki ni bil izplačan študentom.

Prav dobre volje tisti, ki vam postreže sladoled, žal ne more biti…..

 

Poznate še koga ki služi na račin študentov?

 

 

 

 

 

 

Vsak, ki ostane dolzen Studentskem servisu se znajde na crni listi in studenta ne more vec zaposliti. Bi bilo treba obe plati slisat. Poznam primer, ko ga zjutraj ni v lokal in ta ostane cel dan zaprt, ali se cez noc spomni, da gre na morje, ali se pri pultu zbirajo frendi in zastonj pijejo, pohajo…

Student dobi tocno toliko, za kolikor se zmeni. Najnizja postavka ni slaba.   Delodajalec pa ima s Studentom ogromne stroske  – prispevke.

90% je v takem polozaju in ne samo studentje!

Če ne plačuje študentom (servisu), ne more kar nove in nove študente dobivat. Razen če delajo na črno.

Je pa v lokalih pogosto tako da samo en na smeno dela. Čas za malico si vzameš ko je malo zatišja. In ja kakšen dan ni zatišja. Sem delala 3 leta preko študenta v lokalih. Težko delo včasih, ampak plača je bila fajn pa ogromno ljudi sem spoznala. Pri 20ih mi res ni bilo težko biti 8-10 ur na nogah. Sedaj bi me verjetno po parih urah pobralo 🙂

    Problem je v tem da lahko ima “delodajalec” 14 dni studenta na uvajanju in mu ni potrebno plačati uvjanja. To pa zdaj vsi zelo izkoriscajo

Ne more ga imet 14 dni na uvajanju. Studente kar posteno placajo, bolj je misija nemogoče dobit zanesljivega in poštenega natakarja.  TIstega , ki dobro dela bo delodajalec z veseljem  dobro placal.

Ne more ga imet 14 dni na uvajanju. Studente kar posteno placajo, bolj je misija nemogoče dobit zanesljivega in poštenega natakarja.  TIstega , ki dobro dela bo delodajalec z veseljem  dobro placal.  Strežba in sem spada tudi čiščenje, normalno, da mora bit lokal čist.

Z lokali so sami stroški in sitnosti z delojemalci. Lastnikom in najemnikom lokalov svetujem, da opustijo vse skupaj in gredo v kako fabriko delat za mašino. Osem ur oddelaš in možgane na pašo. Reden minimalc, redno plačani prispevki, samo na šiht hodiš, zbiraš leta za penzijo in uživaš v življenju.

Poznam. Cela Slovenija.

New Report

Close