Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Lombardni kredit

Lombardni kredit

Pozdravljeni

Ker nimam drugega zavarovanja, preko zavarovalnice pa ne morem vzet takega kredita cca 50.000E bi Vzel lombardni kredit z zastavo slovenskih delnic A kotacije na 10 let. V teoriji vse lepo in prav, v vseh brosurah vseh bank piše vse in oh in sploh,…Kredit do 50% plače, znesek 60% tržne vrednosti delnic, ko pa prideš do banke pa samo jamrajo, veste gospod takega primera pa še nismo imeli, veste gospod ne vem če bo šlo,…ne vem če bodo šefi odobrili, ne vem kakšna bo obrestna mera ne vem, ne vem, NE VEM!!!! mislim HALO. Dobil sem tak odgovor pri dveh bankah eni tuji in eni naši.
Tudi obrestna mera me bega, ponjajo nekje Euribor+2.5, mislim da bi s tako kvalitetnim zavarovanjem in tak znesek lahko iztržil recimo euribor+1.5%

Kaj menite, kam se obrnit, kje kaj vejo o takih kreditih in so zainteresirani ter hitro omogočijo kredit?

lp

Saj ne da bi banke preveč branil, toda zadev le ni tako enostavna, kot izgleda.
Si predstavljate, da bi recimo nekdo lansko leto vzel tak kredit z zastavo Merkurjevih delnic? Kaj naj banka stori to leto? Kredit je za deset let, Merkur bo delnice prej ali slej umaknil z borze..

Ja, vem, lahko se pogaja individualno, se določi predčasno poplačila..Toda, to zahteva ogromno angažiranja in uporabe pravnega ter finančnega znanja (prerčanuni, ankesi, knjiženje,.obvestila..) . Banka resures seveda ima, toda vsaka se vpraša, ali je izkupiček primeren stroškom…
In, če bank ob tejpredpostavki v enem letu zasluži, denimo 1.000€ (=2% od 50.000), se to definitivno ne splača..

jozee,

za kakšen namen pa sploh potrebuješ kredit? 10 letni lombardni kredit je res malo neobičajen za naše banke, pa še 6 mesecev si prepozen, ker je takrat vse rastlo, sedaj pa bolj stagnira kakor ne. Mogoče obstaja kakšna druga rešitev, samo malo več povej.

Ni kaj več za povedat kot sem povedal zgoraj. Trenutno si lahko od plače trgam toliko da bi lahko plačeval tak kredit za obnovo nepremičnine ki ni moja. Za kredit namesto za lastna sredstva pa bi se odločil zato ker mislim da bo donos v prihodnje večji kot bodo obresti in sem pripravljen tvegati.

Kaj pa stanovanjski kredit, za katerega si ti plačnik? Ne gre?

Pozdravljeni!

Jaz bi na vašem mestu ravnal enako, kajti delnice imajo potencial rasti. Paziti morate, da vam delnic ne blokirajo na KDD ampak z njimi upravljajo. Samo na pravo banko morate iti, kjer so vešči to vrstnih kreditov. NA katerih bankah ste pa bili? Na Probanki je tako, da jim date delnice v individualo upravljanje, kjer si vsako leto vzamejo upravljalsko provizijo in del dobička (se mi zdi 10 %) in dajo do 2/3 kredita, samo z osebno izkaznico. Prednost je, da delnice upravljajo in jih ne blokirajo. Slabost so stroški, ki jim plačate z to in ni garancije, da bo vaš portfelj res rasel. Nekaj podobnega sedaj reklamira Hypo in kako leto nazaj Volksbank. Gotovo še kaka banka. Najbolje, da pokličete in razložite kak kredit želite, da vas napotijo na pravo osebo.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close