Lombok-Sumbawa-Komodo
Mkra! (kva pa je to?)
Jaz sem bila na Javi, Baliju, Lomboku in na Gilijih. Če prav razumem boš letel/a v Denpasar na Baliju. Od tam jih gre večina v Kuto, ki pa ti je nikakor ne priporočam, ker je to shajališče “presranih” Avstralcev. Mnogo prijetnejši je malce odmaknjen Ubud, ki pa ni ob morju, ampak če nameravaš na Gilije ni problema. Predlagam da na letališču vzameš bus (shuttle bus – bus za turiste) do Ubuda. To je prijetno mesto, v katerem se ti tudi splača za nazaj grede nabaviti večino spominkov.
Giliji so super otočki. Travangan je namenjen žuranju, Meno in Air pa izležavanju. Jaz sem bila na Travanganu (probaj magic mushroom) in na Airu.
Bistvo je, da imaš Lonelya, pa ne bo problemov. Aja pa čim hitreje se nauči barantati!!!!
Če te še kaj zanima vprašaj!!
Lp
Tinca
Skoda ker si zamudil(a) predavanje o indoneziji, ki je bilo v torek v hountdogu. Iz lastnih izkusenj: bil sem na baliju – ce si zelis miru in malo manj vrocine pojdi na severno stran – Lovina, na poti proti Lomboku se nujno ustavi v majhni vasici Tirtanganga-odlicna klima, obvezno pojdi tudi v Ubud, tam lahko tudi kaj nakupis prav poceni, ce hoces med snobe pa je zate mesto Kuta na jugu balija…pricakuj zanimivo voznjo s trajektom na Lombok, se bolj pester prevoz na Gilije…vzemi si cas tza uzivancijo na teh majhnih otokih…priporocam gili Trawangan in gili Air. Trawangan je ze bolj turisticno razvit, air pa je se bolj miren (upam da se vedno; tako je bilo leta 2000). Za ostali del poti ti lahko svetujem kakor sem slisal: avtobusi na Floresu so grozni prav tako voznja z njimi…ampak ni za obupat, ker so ljudje zelo prijazni…obvezno moras pogledat dragonse na komodo in pa seveda tri barvna jezera…veliko popotovalnih uzitkov ti zelim!
LP arturo
Bom še jest mal dodal..
pred parimi tedni so se v tistem delu Indonezije začeli nalivi. Sever Balija (Lovina) poplavljena (pol ali cel meter vode) na začetku februarja , jug malo pozneje. Pa to ni večji problem.. Na Lomboku trenutno VELIKA verjetnost malarije.
Razmisli še o Flores.. Pripravi se na dolge ure v bemotih, busih, trajektih, Če je kaj avanturista v tebi uporabljaj lokalni transport in ne turistične karkoli.. Trenutno v Indoneziji skoraj ni turistov (tudi na Baliju) zato glihaj do onemoglosti.. Za nakupe (fabrik proizvode) so ugodni Department Store, ki so pa na tvoji relaciji menda samo v Denpasarju? Ramajana je ugodnejša kot Matahari.. Nore gobe maš po nekod kar na jedilniku..
troši in uživaj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Selamat pagi,
…to je pozdrav :)..sicer pa cimprej zapusti Bali in takoj na Lombok in Gilije.Priporocam Trawangan in jug Lomboka,kateri se tudi imenuje Kuta kot na Baliju,je pa popolno nasprotje Balija.Vse pa je odvisno od tebe,kaksen tip cloveka si,…
L.P.ALes.
Kaksne bolj podrobne info: [email protected]