lomljenje nohtov v plasteh

Sama se s tem spopadam že precej časa, pa zaenkrat še nisem iznašla formule. Preizkusila sem že precej lakov, od poceni do dragih, pa nič. Imela sem od jessice, ki je kao zelo priznano, ene 3 ali 4 različne in sem jih preizkušala posamezno in skupaj (po nasvetu glavne uvoznice) – pa nič ali še slabše. trenutno imam lak, ki se za 12 e kupi v mullerju in jih baje ful prodajo, pa tudi nič. (imenuje se micro____ 2000).

Lp.Tudi sama se spopadam s tem problemom že od lanskega poletja.
Vse sem že poizkusila pa ni nič boljš,pijem tudi kalcij v prahu da bi se mi to izboljšalo,neki časa je ok pol pa spet po starem.Lani novembra sem šla do svoje zdravnice ki mi je dala napotnico za dermatologa.
A kaj ko so čakalne dobe dolge in imam šele maja?:(
Z nohti ni nič boljš,sploh če pomivam ,perem itd…to je še hujš,zato ne razumem kaj delajo ženske ki imajo ful dolge nohte pa pravijo da doma isto perejo in pomivajo…Meni se od tega še bolj uničijo.
No sem se razpisala,če ima katera kakšno idejo naj jo napiše bom zelo vesela.
Lp..

Jaz sem lani kupila lak za čvrste nohte od Alessandra, v taki srebrni škatlici je. Imajo ga v vseh drogerijah, stane okrog 13, 14 EUR.
Uporabljaš pa ga tako, da štiri dni zaporedoma lakiraš nohte, en sloj čez drugega, četrti dan spraviš lak dol, in znova začneš, štiri dni, sloj čez sloj, in to delaš štiri tedne.
Dejansko so nohti čvrsti in se ne lomijo, je pa res, da je treba to ponavljat, jaz sem do zdej dvakrat, in v tem letu imam dejansko bolj čvrste nohte.

Imela sem isti problem. Dokler sem uporabljala razne jessice, alessandre, lake za nohte itd. itd., je bilo samo še slabše. Pila sem b-kompleks pa kalcij, nič ni kaj prida pomagalo. Stanje se je nekoliko izboljšalo, ko sem pustila nohte nenalakirane in si mazala s kremo Dikla.
Ko pa sem ugotovila, da sem slabokrvna in začela z jemanjem železa, so nohti postali spet krasni, dolgi in čvrsti kot nekoč.

Tudi jaz sem imela to težavo in sem po nasvetu prijateljice poskusila lak LCN Diamond Power,cena 9EUR naročila sem ga pa preko spletne strani apoteka natura, res mi je pomagal, je pa posebna kura, se mi zdi da tako nekako 3 dni vsak dan mažeš, četrti dan odstraniš in pustiš počivati nohte..nekako tako no saj ni važno,če bo kero zanimalo bo že vprašala:)
Je možno, da lomljenje nohtov izhaja iz pomanjkanja vitamina A in kalcija? Vitamin A najdemo v oranžnem in rumenem sadju in zelenjavi (korenje, buče, marelice, breskve, pomaranče, paprika) in temno zeleni zelenjavi (brokoli, špinača, blitva).
Dobra hrana za nohte so tudi jabolka, beluši, rjav riž, kumare, jajca, česen, grozdje, oreščki, čebula, losos, soja, tuna, polnozrnate jedi.
Bolj se lomijo daljši nohti, mogoče jih je pametno nekaj časa kratko pristriževati.
lp,
Lenka
Strinjam se s fashionisto,še kako je pomembna prehrana.
Nohte pilite,pred piljenjem nohte namočite,pilite samo v eno smer.Po piljenju je potrebno hoht zapreti.Posebna tehnika piljenja.
Lep pozdrav
[hr]