Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek London

London

Mi gremo novembra za par dni v London, pa me zanima kakšne so vaše izkušnje z nakupi na otoku.
Zelo rada bi našla kakšno “second hand” trgovino z igračami, knjigami in oblekami za otroke.
Novembra ponavadi ni kaj prida vreme, tako, da kakšni odprti prostori niso ravno primerni za zadrževanje.

Kaj bi tam še lahko počeli?
Kje bi lahko kaj ugodnega kupili?
…in še vse kar se kdo spomne me zanima.
Naj povem, da smo zelo nezahtevna druzinica s še ne dveletno deklico.
Najlepša hvala
Katja

Za nakupe je London zelo ugoden. Priporočam še eno prazno potovalko za nazaj. Največ smo mi nakupovali na Oxford Street, veliko trgovin, ki kar naprej nekaj razprodajajo.

Jedla sva midva v Kitajski restavraciji, kjer si naložiš v posodico kolikor pač spraviš vanjo (za cca 2,5 funta), jedla pa sva potem v bližnjem parku (konec septembra).

LP Maja

RR* lahko poveš kaj več, mi gremo tudi čez 2 tedna za 4 dni.

Si cunje nakupovala v velikih blagovnih trgovinah ali ?

Kitajske v kitajski četrti…….ali ?

Mi gremo tud novembra, za skoraj teden dni.
Samo mi ne bomo kupovali , ampak bolj ogledali London.
Bili smo že par let nazaj gor, samo se mi zdijo cene kar dobre- beri visoke. Tako, da mi hodimo bolj na potovanja-oglede kot kupovanja( kakšna malenkost v Hemly-ju bo že).
lepo se imejte!

lp Lumpa

jagi, koliko pa ste lačali za tak paket in kaj vključuje?

Jaz imam kolegico, ki dela individalne rezervacije, gremo gor 3 osebe-jaz, mož in 4 letnik (‘živahen’), gremo s Easy Jet in nato rezervacija hotela v centru Londona (ne strogem). Let nas je prišel cca. 65.000 SIT hotel pa je tko, jaz se v nekaj bolj neznanega nisem upala, tako, da to pride še enkrat tok. Paketi in organizirano, pridejo tudi zajeten kupček, jaz sem že bila večkrat gor in vem, da je drago, ampak to bo darilo za moj in možev rojstni dan, on pa še ni nikol letel, tako, da jaz mu delam vsako leto presenečenje oz. kakšno kozlarijo tako kot bo letos rekel temu, ko mu bom povedala.
Bomo se prilagajali tamalmu, gremo pa v ZOO in po važnejših punktih na glavno šoping alejo bom pa tudi malo zavila, če sem že tam…….a ne……

PA na obroke…….

mi smo bili v Londonu septembra. Oxford street je raj na tiste, ki ljubijo nakupovanja. No, jaz nisem tak tip in se mi je zdelo grozno. Trgovine so odprte tudi v soboto in nedeljo, gužva na cesti oz. pločnikih pa takšna, da nimaš kam stopit. Bog ne daj, da si tam z otrokom in z vozičkom, ker te pohodijo…
Jaz sem šla gledat za otroke v trgovine H&M, Next in Gap. Vse imajo približno enako ponudbo, cene so tudi pribl. enake. Ne spomnim se točno. Jaz sem kupila nekaj za mala dva v Next, ni se mi zdelo ugodno, ampak lušno.
H&M (na Oxford street je kakih 5 H&M trgovin) ima popolnoma enako ponudbo kot je v Gracu ali MB, tam nisem kupila nič. Popoldan je že pol kolekcije ležalo po tleh, ljudje so neverjetni, vse razmečejo, nihče nič ne pobere. Prav cigansko, na blagajnah pa še gužva.
Trgovino z igračami sem videla eno veliko blizu Ox.streeta, ampak je bila totalna razprodaja in je bilo toliko ljudi, da nisi mogel not. Tudi če bi delili kaj zastonj, se tam ni imelo smisla gužvati.
Moje mnenje o nakupih v Londonu: se ne splača, škoda časa. London je čudovito mesto za oglede in namesto da sem šla za 5 ur na Oxfors str., bi zdaj raje preživela ta čas v Tate Modern ali kakšni drugi galeriji.

Mi gremo bolj na oglede, morda ne toliko not kot zunaj, zavisi kako bomo napredvali in kakšno bo vreme in razpoloženje.

Jaz sem bila v začetku julija. Če boste šli v ZOO, računaj kakšnih 5-6 ur, ker je res ogromno za videt , pa še predstave so. Bila sem še v Aquarium-u – tudi super za otroke.

Kaja kje je pa Aquarium, to bi blo verjetno tudi lepo za vidt……….

Če boste imeli čas greste lahko tudi v Legoland v Windsorju – super!!!

Aquarium je čisto blizu London Eye-a. Če greš od Big Bena čez most in zaviješ levo proti London Eye.

Verjetno ne ker nam ostanejo le 2 cela dneva za potep…..en podaljšan vikend………

Pa drago ko hudič. Midve sva bili en teden v Londonu, pa nama ni zneslo priti do Windsorja.

svetujem ti, da greš po cestnih tržnicah pogledat.

Obvezno Camden town (northern line), tam je enkratno, ker je polno mladih oblikovalcev in tudi razni drugi prodajalci s cunjami, second hand stvari, pa še mnogo drugih zanimivih stari, je res za pogledat.

Pa Pettycoat Lane market (po moje je bilo nekaj takega). Pa še tisti v Covent gardnu,…

Je pa v nekje okoli centra tudi ena ogroma trgovina z igračami (ene 6 nadstropij).

LP

Bila sva z možem pred tremi leti. Vstopnine v muzeje, gradove ipd. so dokaj visoke, res je pa da imaš kaj videti. Nakupovanje oblačil v tujih mestih pa se mi zdi v teh časih zapravljanje časa. Cote so v celi Evropi enake, če so pa kaj posebnega so pa za naše razmere odločno predrage. Trgovine je zanimivo pogledati, da vidiš kako so opremljene, kakšne so prodajalke ipd. Zanimivo mi je bilo pogledati Harrods (ne vem, če sem prav napisala), ker se zelo razlikuje od naših nakupovalnih centrov. Je na nek način starinski, notri zelo lepo diši, vsa roba je zelo preračunljivo osvetljena, skratka kot neka čudežnena dežela potrošništva. V Londonu so me najbolj očarali njihovi parki, znane palače, majhni lokalčki in neverjetna vljudnost njihovih policajev.Povsod so ti pripravljeni pomagati, svetovati…

New Report

Close