Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lonec za mlečne jedi?

lonec za mlečne jedi?

Vedno ko kuham mlečni riž ali puding ali samo mleko zavrem, se mi mleko prime na dno in včasih celo zažge. Razmišljam, da bi kupila nek lonec, ki bi ga imela samo za kuhanje z mlekom, ampak ne vem, kaj naj nabavim.

Gledala sem tistega z dvojnim dnom, ko vmes vodo naliješ, vendar je precej ozek in visok – jaz bi raje nižjega in širšega, ker bi kuhala v njem tudi mlečni riž, puding, vanilijevo kremo za kremšnite….

Mi lahko kaj svetujete?

Jaz sem kupila komplet posode v Hoferju (srebrni) , ki so ga imeli v poudbi. Čisto navadni srebrni piskri in jaz skuham v eni od tistih posod mečni riž, gres,mleko, kreme, pudinge. Res, da mešam, ampak prime se pa nič.

Delam v Delimaro posodi, se res ne prime nic.

Pa res paziš, da v tistem loncu ne kuhaš ničesar drugega? Menda je to tudi pomembno, kaj pa vem 🙂 Ko pridem do “mojega mlečnega lonca”, bom tudi to pazila, pa če je kaj na tem ali pa ne. :)))

Drugače jaz kompleta ne morem kupiti, ker imam vse posode že čisto preveč – za en sam lonec pa še bo prostora. 🙂

Topsy, sem šla poguglat “delimaor posodo”, ker je ne poznam, pa najdem zadetke krasne obale. Na takih obalah bi mi bilo za lonce bolj ali manj vseeno :)))))

Kakšna je ta Delimaro posoda?

Ups, sem se zatkala, je delimano, pokukaj na http://www.delimano.si/?csu=general&gtv=1&cex=94049&med=sem&orig=mcn&vir=no&src=si_gen_general_sem_google_1__delimano&referrer=google_sem_94049&gkw=delimano&gclid=CPXkl6W-zKwCFcKCDgodkhMrqw

Kupljena kozica in pokrov v Sparu, ni treba klicat na topshop.

No mogoče sem narobe napisala. Ni point v kompletu, želela sem ti povedati, da jaz vse mlečne jedi kuham v navadnem srebrnem loncu, lahko kupiš navadnega, bolj kvalitetnega. In ne, ne uporabljam ga samo za te jedi, sploh ne. Ja samo pazim, da fino mešam poleg, tudi samo mleko mešam.

Za darilo sem dobila lonec iz aluminija. Ni iz teflona, ampak ima to aluminijsko prevleko. Noter kuham čisto vse in nikoli se nič ne prime. Tudi če mleko zavrem in potem kuham naprej, se ne prime čisto nič nič, pa še poškodovati ga ne morem tako kot teflon.

Jaz mlečne jedi kuham v rdeče-belem loncu, ki jih prodajajo v Mercatorju. Ne znam povedati niti imena niti materiala, vem samo, da ni niti emajl niti teflon. Zunaj je rdeč, znotraj pa ima belo prevleko, na katero se ne prime. Pojdi pogledat v hipermarket na oddelek gospodinjstva: tam imajo cele komplete take posode; seveda lahko kupš tudi posebej samo en lonec.

New Report

Close