Lopovi na rdečem križu
pa zakaj hudiča se tako zapenjate za to, kaj nekdo počne s podarjenimi stvarmi? saj ste jih dali zastonj od sebe, ker jih nočete ali ne rabite več in kaj vas briga, kaj bodo s tem počeli? a ni fino, da vaš pofl nekdo pretopi v denar, ki ga porabi za tisto, kar nujno potrebuje? Če nekaj podarite je to prostovoljno, nihče vas ni silil in zakaj se potem usajate, če nekdo dobro živi na vaš račun? sami ste se odločili, da vam je zelo pomemben prispevek k solzavim zgodbicam. Tudi čustveca se plačajo.
mijav mijav, 20.06.2025 ob 12:49
pa zakaj hudiča se tako zapenjate za to, kaj nekdo počne s podarjenimi stvarmi? saj ste jih dali zastonj od sebe, ker jih nočete ali ne rabite več in kaj vas briga, kaj bodo s tem počeli? a ni fino, da vaš pofl nekdo pretopi v denar, ki ga porabi za tisto, kar nujno potrebuje? Če nekaj podarite je to prostovoljno, nihče vas ni silil in zakaj se potem usajate, če nekdo dobro živi na vaš račun? sami ste se odločili, da vam je zelo pomemben prispevek k solzavim zgodbicam. Tudi čustveca se plačajo.
Mah. Ne gre samo za to. Mene je že davno pred leti kap, ko so nekje objavili plače zaposlenih na RK. Se zdaj ne spomnim točne cifre, vem pa da je šlo za cca desetkratnik moje takratne plače.
TO PA JE kriminal – ne moreš folku pobirat denarja, pol pa sebi talat nesorazmerne denarje. Enako se dogaja v sindikatih in še kje. Od takrat nobenemu nič ne nakazujem – pomagamo osebno ljudem in to je to.
Pa saj se ve, da gre iz Humana zabojnikov roba naprej v prodajo.
Še sami imajo to napisano na svoji strani
Osnovno poslanstvo Humane je pomagati najrevnejšim prebivalcem sveta in vsakomur,ki izrazi potrebo po oblačilih.
Z zbiranjem rabljenih oblačil recikliramo in tako skrbimo za okolje, poleg tega pa del dobička od prodaje donacij vračamo skupnostim. Financiramo izobraževanja, gradimo ekološke skupnosti, pomagamo pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in več.
Kaj ima pa Rdeči križ s tem?
Predvidevam, da si brala članek https://www.24ur.com/novice/tujina/superge-podaril-v-dobrodelne-namene-te-koncale-v-trgovini-v-bih.html
daisycutter, 20.06.2025 ob 12:54
Mah. Ne gre samo za to. Mene je že davno pred leti kap, ko so nekje objavili plače zaposlenih na RK. Se zdaj ne spomnim točne cifre, vem pa da je šlo za cca desetkratnik moje takratne plače.
TO PA JE kriminal – ne moreš folku pobirat denarja, pol pa sebi talat nesorazmerne denarje. Enako se dogaja v sindikatih in še kje. Od takrat nobenemu nič ne nakazujem – pomagamo osebno ljudem in to je to.
no to je pa drugo, ampak kakor je meni znano, je dobrodelništvo že kar nekaj let zlata jama za tiste, ki se s tem profesionalno ukvarjajo. Še bolj mi je bedno ” dobrodelništvo” v smislu, Pepe, ki rad teka, se je odločil, da bo tekel po Sloveniji in od drugih fehtal denar za žnj zadevo. Jaz sem mislila, da je dobrodelništvo, da daš nekaj od sebe, torej če želiš denar za žnj društvo, lepo vzameš še drugi šiht in zaslužiš ter daš svoj denar drugim. Ne pa da uživanje ob svojem hobiju izkoriščaš za plenjenje drugih.
Jaz že leta takim organizacijam nič ne podarjam. Enkrat je bilo objavljeno za Unicef, kako delijo denar. SPomnim se, da je ćez 90% šlo za plače in oglaševanje, par procentov pa dejansko za pomoč. Pa potem afere pri RK…
Pomagam konkretnim ljudem, ki jih poznam in vem, da rabijo. Nobeni organizaciji več. Tudi ta kolesarska z Deželakom, nisem nič podarila. Nobenemu.
Je razlika, ce nekaj darujes z namenom, da se bo dalo potrebnim zastonj ali ce nekaj darujes trgovini, za katero vec vnapraj, da bo stvar prodala kot rabljeno robo.
Za mednarodne dobrodelne ustanove, vkljucno z Redecim krizem, se ze desetletja ve, da gre vecino denarja za place, za investicije (financne in nepremicninske) in za administrativne stroske, do potrebnih pa pride od 5 do max. 15% darovane vrednosti.
Zanimivost te nemško-bivša juga poti tistih superg je , da je bila vmesna postaja tudi Kranj. Sama sem dolga leta bila soseda prostora RK, kjer so razdeljevali oblačila, obutev… zanimivo je bilo da je vsake 14 dni prišel kombi s Kr registracijo, so napisali kombi do strehe in je odpeljal v beli dan. Po pomoč so hodili z “makinami” in odnašali vrečke, škatle, ko je pa kaka mamca prišla je pa dobila malo plastično vrečko, ki jo je brez težav nesla. Sedaj so se preselili in kaj se je ob selitvi dogajalo. Zopet odvajanje posvečenih.
Vse omare ( lesene) in vse predalnike so razbili in jih na koncu odpeljali. Pa je stanovalec bloka, pod katerim je bil ta center prosil, če mu omaro s policami odstopijo za v klet. Ni je dobil, ker so jih morali delavci komunale razbiti in odpeljati na deponijo.