L’oreal za razbarvanje las
Kakšne so izkušnje? Sama sem poizkusila več barv ki naj bi posvetlile lase, vendar sm dobila le za nekaj odtenkov svetlejše.Ker pa bi bila rada blond (zlato) se sedaj odločila kar za razbarvanje. Zanima me kakšen je končni rezultat? Ali je treba nujno nanesti tudi barvo ali pride kolikor toliko naravna barva? Najlepša hvala za odgovore.
Moja sestra (ima svetlo rjave lase) je to pred kakšnim letom preizkusila, ven je dobila svetlo oranžne lase :((((( Bljak, obupno je zgledalo ! Torej še zdaleč ne blond. Tako da se je obvezno čez pobarvala nazaj z rjavo. Po tem je imela ful uničene lase in na otip kot slama. Je trajalo celo leto, da si je tiste razcepljene in skrepane špice postrigla. Se mi zdi, da ta barva ful uniči lase in je nasploh ful agresivna.
Taka je izkušnja moje sestre, boš videla, kaj ti bodo druge napisale ! Morda je pa kateri uspelo in je po barvanju s to barvo postala blondinka :o)
Lepo se imej !
Če želiš iz temnih las narediti svetle, se pravi blond, potem je edina učinkovita stvar hidrogen. Brez hidrogena ne bo šlo. Kupi barvo, ki posvetli lase, vendar mora vsebovati hidrogen. Vse ostalo so prelivi in je razumljivo, da ti las ne obarva blond.
Če pa želiš iz svetlih narediti temne, pa lahko uporabiš samo prelive.
Svetujem ti, da ta postopek prepustiš frizerju. Ogromno las je poškodovanih ravno zato, ker se gremo kemijo doma. Hidrogen je kemija, in opazovati moraš lase, kaj se dogaja, vedeti moraš kdaj je dovolj, da bo ravno takšna barva kot želiš, kajti če tega ne veš, potem so lasje lahko od bele do sive barve, če pa se kasneje umeša še klor, recimo da greš v bazen, pa lahko postaneš tudi zelena. 1x na dva meseca boš pa ja razkirala par tisočakov in boš urejena tako kot se šika.
Da to nastane, če se nekdo igra in ne ve kaj dela. To sem opisala že spodaj pod avtor Kim. Če pa bi ji to naredila oseba ki zna, bi bila tvoja sestra zelo zadovoljna, ker pa ni vedela koliko časa mora ostati gor, ni znala opazovati las in oceniti kakšna barva je že, se je držala navodil kjer ponavadi piše pustite gor toliko in toliko časa, potem sperite… no in razočaranje je potem takšno, da greš v trgovino po novo barvo…
Okoli pa govoriš, joj ne kupi tega a veš da sem bila oranžna, barva pa nič kriva ampak samo ti, to pa pozabiš povedati. Zato drage moje naj čevlje sodi le kopitar! Naj frizerji opravljajo svoje delo, seveda če so nam lasje tako pomebni, če pa ne, eksperimentirajte s svojimi glavami, samo potem ne jamrati joj kakšne barve so to, kakšno sranje je to.
Jaz sem si enkrat razbarvala lase z osvetljevalcem Poly (modra škatlica). Bila sem čisto rumena v glavo, kot kanarček. Čez sem se potem še z rdečo, ki je res lepo in močno prijela.
Jaz tudi mislim, da za barvanje na blond je najbolje iti k frizerju. Če pa si hočeš razbarvati lase zato, da bo potem želena barva lepše prijela, pa se tega lahko lotiš tudi doma.
Jst popolnoma nič ne jamram, samo povedala sem, kaj se je zgodilo moji sestri. In niti najmanj ni bila razočarana, ker se je itak nameravala čez pobarvati z drugo barvo-samo hotela je, da ji barva bolje prime. Pa tudi nikomur nisem rekla, da te barve ne sme kupit, še manj pa sem bila sama kriva, ker je sploh nisem jaz barvala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zato me ni treba nič napadati. Bi bilo povsem dovolj, če bi samo povedala svoje mnenje, ki si ga napisala pod rožico.
Draga Kim!
Če bi bilo mišljeno, da te mora barvat samo oseba, ki se na to spozna (torej frizerka), potem teh barv ne bi bilo mogoče kupit v vsaki malo boljše založeni trgovini. To je tako, kot bi ti nekdo rekel, da naj te s kremo maže samo oseba, ki se na to spozna – torej kozmetičarka!
Ej, nikar tako agresivno!